Home
wit vlak
pijl Nieuwste pagina
pijl Archief 2007/1
pijl Archief 2006/2
pijl Archief 2006/1
pijl Archief 2005/2
pijl Archief 2005/1
pijl Archief 2004/2
pijl Archief 2004/1
wit vlak
pijl Zoekscherm:

wit vlak
 Arrow Classick Rock
 Gitaar.net : het Nederlandse gitaristennetwerk
wit vlak

Home » Archief 2007/2


Archief tweede helft 2007
Hier vindt u de logs van juli tot en met december 2007:

'Neef Dolf' met Harry Sacksioni op het podium

20 november 2007


"Stel. Je bent Dolf de Meijer, een jonge gitarist met talent uit Utrecht. Je droomt er van het podium te delen met gitaarlegende Harry Sacksioni. En hij vraagt juist jou om mee te spelen in zijn voorstelling City! Talent Tour." Zo start het persbericht van Theater en kunstencentrum De Kom in Nieuwegein.
Dolf de Meijer (l) met Harry Sacksioni | Foto: Dolf de Meijer Geweldig, toch! Ik ben ontzettend trots op mijn 23-jarige neef dat hij door Sacksioni is verkozen tot "Beste jonge gitarist uit Nieuwegein en omgeving".

Tijdens de City! Talent Tour biedt Sacksioni - door de pers omschreven als "een tovenaar op zijn instrument, een gitarist van absolute wereldklasse" - ruimte aan nieuw talent, een bijzonder initiatief.

Via zijn gitaarclinics en masterclasses raakte Sacksioni er van overtuigd dat er veel jong gitaartalent in Nederland rondloopt. Talent dat volgens hem een podium verdient om zich verder te ontwikkelen.
In samenspraak met de plaatselijke muziekscene kiest Sacksioni daarom de beste jonge gitarist uit iedere stad waar hij optreedt, die vervolgens, in samenspel met de meester, twintig minuten lang laten zien en horen wat hij waard is. Op woensdag 28 november is het, in De Kom, dus de beurt aan Dolf de Meijer.

Sacksioni wordt overigens weer bijgestaan door 'de meest funky bassist op de gitaar' Digmon Roovers.

De voorstelling op woensdag 28 november start om 20:15 uur. Entree is € 18,00.

BRON
- Utrechts gitaartalent deelt podium met Harry Sacksioni [Web document]. De Kom 2007 (14 november)

Terug naar boven


Massively Multiplayer Old Rocksongs Playing Guitarists part II : India verslaat USA

27 oktober 2007


Het record van 3 juni jongstleden: 1.683 gitaristen die tegelijkertijd gitaar spelen is alweer aan diggelen.
In het stadion van Shillong (Noordoost-India) speelden 1.730 gitaristen Knocking on heaven's door van Bob Dylan en passeerden daarmee de Amerikanen die op 3 juni Smoke on the water vertolkten.

Volgens de Volkskrant waren er in Kansas City overigens 1.721 gitaristen aan het werk geweest, in tegenstelling tot de 1.683 volgens Novum.

De overwinning voor de Indiërs is hoe dan ook nipt (9 c.q. 47). De Indiase organisatoren hadden dan ook gehoopt op minstens 2.000 gitaristen.
1.730 gitaristen spelen 'Knocking on heaven's door' | Foto: Reuters
BRON
- Indiase gitaristen breken record [Web document]. Volkskrant 2007 (27 oktober)

Terug naar boven


Gibson introduceert zelfstemmende Les Paul

19 september 2007
update: 13 december 2007


Gibson heeft deze maand het door Tronical ontwikkelde PowerTune geïntroduceerd, een systeem dat een gitaar altijd in de juiste stemming houdt.

Het PowerTune-systeem kan nu worden geleverd op alle Gibson gitaren. Het apparaat wordt bediend met een mastercontrol-knop.
Gibson met Tronical PowerTune | Foto: Gibson Veelgebruikte alternatieve stemmingen zijn voorgeprogrammeerd: open E, verlaagde D, dubbel verlaagde D, DADGAD, open G en de "Hendrix-stemming" (alles een halve toon lager). Ook zijn eigen stemmingsvarianten in te programmeren.

Voordelen van Powertune ten opzichte van andere automatische stemmingssystemen zijn dat er geen randapparatuur aan te pas komt, er geen buitennissige modificaties aan de gitaar nodig zijn en het apparaat niet slechts beperkte mogelijkheden kent.
Gibson vergelijkt haar systeem op haar website schaamteloos met Fender's automatisch stemmende VG Stratocaster, dat eigenlijk een in samenwerking met Roland ontwikkelde gitaarsynthesizer is. De VG Strat komt er - uiteraard - beroerd van af bij Gibson's vergelijkingstest: " ... it is not even capable of correcting its virtual tuning to make the guitar actually in tune".

BRON
- Introducing the Powertune Les Paul: Gibson's revolutionary new self-tuning guitar [Web document]
  Gibson Lifestyle 2007 (10 september)

ZIE OOK
- Gitaar met 'hersens' stemt zichzelf [Web document] Volkskrant 2007 (13 december)

Terug naar boven


Nederlandse versie van de Metalbijbel als tegenhanger van de Gospel of Filth

24 augustus 2007


Met Halloween (31 oktober) komt de Stichting Reck uit Ede met de Metalbijbel in Nederland uit. De Metalbijbel is een 'doelgroepbijbel', in navolging van onder meer de Bajesbijbel, de Bikerbijbel en jongerenbijbels.
Van de oorspronkelijke Scandinavische Metal Bibeln, waren al 15.000 exemplaren gedrukt en verspreid. De vraag naar de Metalbijbel is groot, aldus de Stichting.

De Bijbel wordt met name verspreid tijdens concerten en festivals en bestaat uit het Nieuwe Testament met voor en achterin getuigenissen "van metal heads en gothics die Jezus hebben leren kennen".

Tijdens Halloween zal de satanische metal band Cradle of Filth ook komen met het boek The Gospel of Filth : a black metal bible. Als tegenhanger wil Stichting Reck de metalbijbel tegelijkertijd gaan verspreiden. De Metalbijbel kost € 4,50 per stuk; de 'satanische versie' zal ongetwijfeld duurder zijn.
Screenshot promofilmpje over de Metalbijbel | Bron: Stichting Reck
ZIE OOK
- Fraanje W. Metalbijbel speciaal voor headbangers [Web document] Friesch Dagblad 2007 (23 augustus)

Terug naar boven


Paul Stanley heeft hartproblemen

29 juli 2007


Paul Stanley | Foto: onbekend Op 27 juli heeft heeft Paul Stanley (55) hartritmestoornissen gekregen tijdens een sound check met KISS in San Jacinto, Californië. Hierdoor heeft Stanley verstek moeten laten gaan voor het concert, dat door de overige drie bandleden Gene Simmons, Tommy Thayer and Eric Singer alsnog werd gegeven.

Op zijn website schrijft Stanley dat zijn hart plotseling meer dan 190 slagen per minuut maakte en dit een uur lang zo bleef. Na een intraveneuze injectie, waardoor de hartslag even wordt stilgelegd, normaliseerde het ritme weer. Stanley werd opgenomen in het Cedar Sinai ziekenhuis. Na consultatie van de cardioloog bleek dat optreden levensbedreigend zou zijn. Hoe het nu met Stanley is gesteld, is onduidelijk. De zanger verontschuldigde zich wel voor zijn afwezigheid bij het concert.
BRONNEN
1. Kiss-zanger kampt met hartproblemen [Web document]. Nieuws.nl 2007 (29 juli)
2. Kiss-zanger kampt met hartproblemen [Web document]. De Pers 2007 (29 juli)

Terug naar boven


Naar het archief 2007/1


wit vlak
© F. de Meijer 2004 -