Dark Vision
wit vlak
pijl Biografie
pijl Gigs en MP3s
pijl Songteksten
pijl Publiciteit
wit vlak
Logo van Dark Vision
wit vlak

Home » Dark Vision


Dark Vision 2004-2005


Dark Vision in R10 te Zwolle

14 december 2005


Afgelopen zondag heeft Dark Vision (minus één bandlid met geheugenproblemen) gerepeteerd op volle (geluids)sterkte in R10 te Zwolle. Bijgaand wat foto's.
Dark Vision - Marco van den Bovenkamp. Locatie: R10, Zwolle, 11 december 2005 | Fotobewerking: Frans de Meijer Dark Vision - Robbie Klein Lenderink. Locatie: R10, Zwolle, 11 december 2005 | Foto: Marco van den Bovenkamp Dark Vision - Henrike Harkink. Locatie: R10, Zwolle, 11 december 2005 | Foto: Marco van den Bovenkamp Dark Vision - Harmen Nuesink. Locatie: R10, Zwolle, 11 december 2005 | Foto: Marco van den Bovenkamp Dark Vision - Henrike Harkink. Locatie: R10, Zwolle, 11 december 2005 | Foto: Marco van den Bovenkamp
Nog even over de vorderingen van de opnamen: de drumpartijen van negen nummers zijn ingespeeld; zes nummers zijn inmiddels aangevuld met de gitaarpartijen. De overige nummers worden momenteel onder handen genomen door Harmen en Robbie. Deze zullen behoorlijk gaan afwijken van de orginele versies; met name door toevoeging van vele meerstemmige partijen zijn deze stukken melodieuzer geworden.

Robbie heeft de meeste solo's voor zijn rekening genomen en hoewel deze al - volgens ingewijden - waanzinnig klinken heeft hij toegezegd om er nog één met alleen maar 32ste noten te doen.

Zangeres Henrike bereidt zich voor op een paar ijskoude dagen in de Nueswatt Studio. Zij zal, net als Frans, in januari aan de beurt zijn om haar (geheel vernieuwde?) zanglijnen toe te voegen. Ook zullen de baslijnen aan de harde schijf worden toevertrouwd.

Wordt vervolgd, ...

Terug naar boven


Eerste opnamen gemaakt

30 april 2005


Waar de gemiddelde Nederlander een pilsje (of twee) drinkt op een terrasje, een concert bezoekt, een rommelmarkt, of (zoals ik) een autocross, zijn Visionisten Van den Bovenkamp, Nuesink en Harkink op Koninginnedag de Nueswatt Studio ingedoken om de eerste opnamen vast te leggen voor de eerste CD(-R) van Dark Vision.
Gestart is met de drums, die door Marco is ingespeeld op de Yamaha DTXpress.

De opnamen worden op 6 mei afgemaakt.

Marco van den Bovenkamp in de Nueswatt Studio | Foto: Harmen Nuesink

Daarna speelt Harmen Nuesink de eerste gitaarpartijen in en volgen de overige bandleden.

Terug naar boven


Dark Vision Reünie (4)

15 april 2005


Nagenoeg exact één jaar na de eerste bijeenkomst (en een dikke zes maanden na de laatse) probeert Dark Vision opnieuw iets muzikaals op tape te krijgen.

Dark Vision, v.l.n.r. Marco van den Bovenkamp, Robbie Klein Lenderink, Henrike Harkink, Frans de Meijer en Harmen Nuesink | Animatie: Frans de Meijer

Terug naar boven


Dark Vision Reünie (3)

5 oktober 2004


Zaterdag 9 oktober komt Dark Vision voor de derde keer bijeen. Gepoogd wordt de nummers van vijf maanden geleden verder uit te werken, er eventueel "nieuwe" nummers aan toe te voegen en het geheel op band te krijgen.

In de marge een kleine poll waar de voorkeur aan gegeven kan worden. Je kan overigens maar één keer per dag stemmen.

Dark Vision 1985. Marco van den Bovenkamp (l) en Harmen Nuesink (r) | Foto: Frans de Meijer

In mei heeft een select gezelschap de authen­tie­ke video­beelden uit het pre-Dark Vision tijd­perk mo­gen aan­schou­wen.
Dat wil zeggen, met "Henkos" op tweede gitaar en Joris van Elk op bas. De haardracht van Marco en Harmen in die tijd was eerder al reden tot speculatie. Bijgaand een idee hoe dat er toen (±1985) uit zag ...

Terug naar boven


Dark Vision nieuws ("omdat het moet")

14 juli 2004


Ik kreeg gisteren commentaar van Marco dat deze Dark Vision-site niet actueel was. De laatste post was alweer van 2 juni ...

Omdat ik niet te beroerd ben - ook in deze komkommertijd - wat te produceren, volgen hier de laatste updates (voor wie het interesseert):
 • twee weken geleden hebben Robbie en Harmen in het geheim de gitaarpartijen van enkele nummers doorgenomen;
 • Harmen heeft zijn derde Marshall-toren in zijn woonkamer (!) geplaatst;
 • Henrike en GJ zijn gebronsd teruggekomen uit Corsica;
 • gisteren hebben Robbie en Marco mijn nieuwe PA-speakers goedgekeurd (Carla's cadeau voor mijn verjaardag *smak*);
 • omdat de vakanties niet gelijktijdig zijn gepland, opteert Marco voor een strakkere planning (helaas trek ik mij daar weinig van aan en vertrek morgen naar Frankrijk);
 • de eerstvolgende repetitie wordt daarom op zijn vroegst in de tweede helft van augustus verwacht.
Voldoende nieuws? Blijft posten in het gastenboek!

De foto's aan de rechter zijde zijn overigens gemaakt tijdens de opnamen in de Nueswatt Studio op 30 april 2005.

Harmen Nuesink (b) en Hanrike Harkink (o) in de Nueswatt Studio | Foto: Marco van den Bovenkamp

Terug naar boven


Dark Vision Reünie (2)

2 juni 2004


Dark Vision 22-05-2004. Gastgitarist Damian (6) bij Dark Vision | Foto: Carla de Meijer

Zaterdag 22 mei zijn de Dark Vision leden bijeengekomen in mijn bescheiden oefenruimte om vijf gouwe-ouwe nummers te repeteren: Cylon attack, Across the river Styx, Divine revenge, Wait for the sky to fall en The watchtower. Hier bleef het niet bij, want de stemming zat er bijzonder goed in en de nummers klonken weer als vanouds (soms leek het wel of ze beter gespeeld werden, ...).

Tijdens het spelen jamde een wel zeer jonge gitarist vrolijk mee!

Van de repetitie zijn video-opnamen gemaakt. Deze worden hier gepost zodra ik de mogelijkheid heb de analoge band om te zetten naar digitale bestanden.

Het smaakte in ieder geval allemaal naar meer. Wellicht ligt een vervolgrepetitie in het verschiet en is het mogelijk om serieuze opnamen te gaan maken, ...
Een foto-impressie van de repetitie van 22 mei is hier te vinden. Er is ook druk gefotosoept; de kunstzinnige creaties zijn hier te bekijken.

Terug naar boven


Dark Vision Reünie (1)

18 april 2004


Op zaterdag 17 april 2004 heeft de eerste, langverwachte, reünie plaatsgevonden van Dark Vision in het "Eighties-revisited Metal Museum Nueswatt" te Deventer.

Dark Vision logo | Ontwerp: Marco van den Bovenkamp
Dark Vision 2004. V.l.n.r.: Marco van den Bovenkamp, Henrike Harkink, Robbie Klein Lenderink, Harmen Nuesink en Frans de Meijer | Foto: Gaby Faulhaber
Dark Vision 2004. V.l.n.r.: Marco van den Bovenkamp, Henrike Harkink, Robbie Klein Lenderink, Harmen Nuesink en Frans de Meijer
Dark Vision logo | Ontwerp: Marco van den Bovenkamp
Het was een zeer geslaagde, uiteraard nostalgische, avond gelardeerd met de humor-van-weleer, video opnames uit de Steile Trap (4 maart 1988) en van Deventer TV (21 oktober 1989), schokkende opnames van Saturation State (met Robbie in een niets verhullende latexbroek) en veel oude Dark Vision-posters.

De hele originele bezetting was aanwezig: Marco van den Bovenkamp (voormalig [!?] slagwerker en Yoki-drinker), Harmen Nuesink (pitou-gitarist en gastheer), Robbie Klein Lenderink (snarenbeul en arpeggioïst), Henrike Harkink (er was gelukkig geen zeilkamp) en ondergetekende.

Een foto-impressie is hier te vinden.

Terug naar boven


Biografie


1986-1987

1 maart 2004


De Deventer techno-metalformatie Dark Vision werd in februari 1986 opgericht door drummer Marco van den Bovenkamp en gitarist Harmen (Jan) Nuesink. Zij plaatsten in het najaar van 1986 een advertentie voor een bassist. Mijn entree moet veelbetekend zijn geweest: bij de auditie blies ik Harmen zijn Marshall op waarover ik moest bassen. Het weerhield hen gelukkig niet mij als bassist in te lijven.
Niet veel later werd de destijds 17-jarige Lochemse Henrike Harkink als zangeres binnengehaald, waarna hard werd gewerkt aan de (eigen) nummers. Na uitgebreide repetities in de oefenkelder van het Deventer Burgerweeshuis begon Dark Vision in het voorjaar van 1987 aan haar eerste optredens, voornamelijk in het oosten van het land.

Dark Vision kent een grote variatie in haar muziek, wat haar in die tijd onderscheidde van de meeste heavy metal- en speedmetalgroepen. Kenmerkend voor de muziek zijn de veelvuldig voorkomende maatwisselingen en telverleggingen. Zowel snelle nummers als logge muziek in de stijl van Trouble behoorde tot het repertoire. Invloeden kwamen verder van Fates Warning, Watchtower, Rush en Black Sabbath.

Dark Vision - van boven naar beneden: Harmen Nuesink, Frans de Meijer, Henrike Harkink, Marco van den Bovenkamp. Locatie: Burgerweeshuis, Deventer, 1987 | Foto: Frank Wassink

De teksten gingen doorgaans over science fiction (o.a. Cylon attack, Alien force) of mystiek (Across the river Styx, Sinister shore). Een groot deel van de teksten werd geschreven door Jan Bosch, de toenmalige vriend van Henrike.
Dark Vision - Marco van den Bovenkamp. Locatie: Burgerweeshuis, Deventer, 8 juni 1987 | Foto: Frank Wassink Dark Vision - Harmen Nuesink. Locatie: Burgerweeshuis, Deventer, 8 juni 1987 | Foto: Frank Wassink Dark Vision - van links naar rechts: Harmen Nuesink, Frans de Meijer, Henrike Harkink, Marco van den Bovenkamp. Locatie: Burgerweeshuis, Deventer, 1987 | Foto: Frank Wassink Dark Vision - Henrike Harkink. Locatie: Burgerweeshuis, Deventer, 8 juni 1987 | Foto: Frank Wassink Dark Vision - Frans de Meijer. Locatie: De Klos, Emmeloord, 30 mei 1987 | Fotograaf onbekend
Harmen Nuesink was overigens in die tijd al begonnen met het verzamelen van gitaren; zijn huis wordt inmiddels "Het Deventer Gitaarmuseum" genoemd. In 1987 werd veel gebruik gemaakt van de gelikte Gibson Flying V en de Washburn 2-V 'Randy Rhoads'. De Flying V's van Harmen deden mij mede besluiten de Vantage Flying V bas aan te schaffen.

Terug naar boven


1987-1988

1 maart 2004


Vanaf het begin van Dark Vision is er al gezocht naar een tweede gitarist. Na een viertal gitaristen "op proef" in de band gehad te hebben, waaronder Henri Huisjes (die later ook in de Deep Purple-coverband Machine Head speelde), kwam in oktober 1987 de uit Twello afkomstige Rob(bie) Klein Lenderink in de band. Hij kon gelijk zijn debuut maken in de kwartfinale van Oostenpopwin(d)t. De komst van Rob bracht ook een sterke invloed van jazz- en klassieke technieken met zich mee.
Hoewel de verschillende gitaarstijlen van Harmen en Rob elkaar prima aanvulden, verliet Harmen in april 1988 de band.
Dark Vision - Henrike Harkink. Locatie: Burgerweeshuis, Deventer, 26 maart 1988 | Fotograaf onbekend Dark Vision - Frans de Meijer. Locatie: Burgerweeshuis, Deventer, 26 maart 1988 | Fotograaf onbekend Dark Vision - Rob Klein Lenderink. Locatie: Burgerweeshuis, Deventer, 26 maart 1988 | Fotograaf onbekend Dark Vision - Marco van den Bovenkamp. Locatie: Burgerweeshuis, Deventer, 26 maart 1988 | Fotograaf onbekend Dark Vision - Henri Huisjes. Locatie: Burgerweeshuis, Deventer, 1987 | Foto: OOR
In 1988 volgden nog meer wisselingen. Henrike Harkink verliet in oktober de band; daags voor het optreden in Raalte. De zangpartijen werden door mij overgenomen, hetgeen - alle zanglessen ten spijt - een aanslag op de stembanden bleek. Rob Klein Lenderink verliet de band rond het nieuwjaar. Zijn vertrek van had meer te maken met de andere muzikale aspiraties die hij deelde met gitarist Wouter Velthuis. In het kielzog van de in die tijd opkomende virtuoze speed-gitaristen startte zij de hilarische tweemansgroep Saturation State, die gewapend met een drumcomputer, zelf ingespeelde baslijnen, een boormachine met plectra in de boorkop en een stofzuiger een memorabel optreden hebben gegeven tijdens het Deventer Plantsoenpop.
Dark Vision - Frans de Meijer, Harmen Nuesink, Henrike Harkink, Marco van den Bovenkamp, Rob Klein Lenderink. Locatie: Wilhelminabrug, Deventer, maart 1988 | Fotograaf onbekend Dark Vision - Henrike Harkink, Marco van den Bovenkamp, Frans de Meijer, Rob Klein Lenderink, Harmen Nuesink. Locatie: Onder de Linden, Deventer, maart 1988 | Fotograaf onbekend
Rob speelde overigens nog wel - als gastgitarist - mee bij de opnames voor "Enchanted World"-demo, welke in het kader van de PA-cursus in het Burgerweeshuis in Deventer werd opgenomen op 30 januari 1989.

Terug naar boven


1989-1991

10 maart 2004


Na een korte periode met de Emmeloordse gitarist Tjeerd de Jong, werd de plaats van Rob Klein Lenderink weer ingenomen door gitarist-van-het-eerste-uur Harmen Nuesink. Midden 1989 kwam de Deventer zangeres Hester Beltman de gelederen versterken. In de hernieuwde samenstelling werd 21 oktober 1989 een (kabel)televisie-optrden gegeven en is Dark Vision bij Radio Oost te horen geweest met een live-optreden en een interview.
Dark Vision - Marco van den Bovenkamp, september 1989 | Fotograaf onbekend Dark Vision - Frans de Meijer, september 1989 | Fotograaf onbekend Dark Vision - Hester Beltman. Locatie: Bergkerk, Deventer, september 1989 | Fotograaf onbekend Dark Vision - Harmen Nuesink, september 1989 | Fotograaf onbekend Gerrit-Jan Riedstra | foto: cop. Gerrit-Jan Riedstra (www.gjee.nl)
Midden 1990 kwam (het begin van) het einde van Dark Vision. Zangeres Hester had de band inmiddels al verlaten en ik vertrok dat jaar naar Whose Brains?.

Marco en Harmen hebben nog twee jaar getracht Dark Vision te reanimeren. Dit lukte slechts ten dele. De aangetrokken bassist Tjeerd [achternaam onbekend] was niet echt into metal en vertrok al snel. Tweede gitarist Sjoul Dekker voorzag met zijn door Slayer be´nvloedde riffs Dark Vision wel van nieuwe van impulsen. Ook Henrike Harkink is nog kortstondig terug­gekeerd op het oude nest om niet veel later haar plaats af te staan aan Martine van Loon (die later nog te horen was bij onder meer "the Gathering" en "Lords of the Stone"). Een nieuwe bassist is nooit meer gevonden.
Door het incompleet blijven van de band daalde de motivatie om door te gaan, met als gevolg dat Sjoul zijn heil elders zocht. Harmen en Marco zijn tot februari 1991 met doorgegaan en hebben toen besloten er een punt achter te zetten.

Terug naar boven


Het post Dark Vision-tijdperk: Machine Head & Synergy

10 maart 2004


In Deventer was inmiddels een project gestart waarbij steeds een tribute verzorgd werd rondom een hardrockformatie. De projectband bestond uit Marco van den Bovenkamp (slagwerk), Henri Huisjes (gitaar), Gerrit-Jan Riedstra (zang) en Johan Kanis (bas). Met Johan heb ik overigens in de tweede helft van 1985 los-vast in een bluesband meegespeeld.

Na het optreden met "Led Zeppelin"-nummers, werd gerepeteerd voor de tweede cyclus: "Black Sabbath". Johan verdween spoorslags uit de groep en werd vervangen door Arco Bommer.
In 1992 volgde een serie "Deep Purple"-tributes, waarbij de gelegenheidsformatie ging opereren onder de naam "Machine Head". Gerrit-Jan was hiervoor overgestapt op de bas, als zanger werd de zeer sterk zingende Robert Busscher gerecruteerd en de toetsen werden verzorgd door Robin [achternaam onbekend].

De samenwerking verliep dermate goed dat Marco, Gerrit-Jan en Henri de formatie "Synergy" oprichtte en eigen materiaal gingen uitvoeren. Toen de behoefte aan een tweede gitarist ontstond, keerde ook Dark Vision-gitarist Harmen Nuesink terug.
De bandnaam is op een gegeven moment gewijzigd in "Eyestare" - de titel van de tweede demo - omdat de naam eerder gebruikt bleek te zijn. Met Synergy zijn nog drie demo's uitgebracht, waarna in 1996 definitief het doek viel.

Meer informatie over Synergy is te vinden op de websites van Henri Huisjes en Gerrit-Jan Riedstra.

Terug naar boven


Gigs en MP3s


Gigs

10 maart 2004


Voor zover terug te vinden was in de annalen, heeft Dark Vision op de volgende plaatsen opgetreden:
 • 30 mei 1987
  OJC De Klos, Emmeloord
  I.s.m. Fatal Fear
 • 8 juni 1987
  Burgerweeshuis, Deventer
  Voorprogramma van Powerplay
 • 25 september 1987
  OJC De Steile Trap, Deventer
  Voorprogramma van Elise
 • 28 november 1987
  Burgerweeshuis, Deventer
  Kwartfinale Oostenpopwin(d)t
 • 19 december 1987
  OJC De Klos, Emmeloord
 • 8 januari 1988
  OJC Hedon, Zwolle
  Voorprogramma van Jewel
 • 4 maart 1988
  OJC De Steile Trap, Deventer
  Voorprogramma van Man
 • 9 maart 1988
  Burgerweeshuis, Deventer
  Groepenpresentatie "Made in Deventer"; i.s.m. D.M.C.
 • 31 maart 1988
  [s.n.], Almelo
  Voorprogramma van Revenge
 • 17 september 1988
  Burgerweeshuis, Deventer
  "Plugfestival", i.s.m. Crionics
 • 7 oktober 1988
  [s.n.], Raalte
 • 18 november 1988
  [s.n.], Stuifzand
  Voorprogramma van Revenge
 • 15 december 1988
  [s.n.], Almelo
  I.s.m. met Restless & Revenge
 • 21 oktober 1989
  Buurtcentrum de Hoven, Deventer
  Opnamen lokale televisie
 • 23 december 1989
  Burgerweeshuis, Deventer
  Benefietconcert
 • 1 maart 1990
  Café Metropool, Hengelo (Ov.)
 • 7 april 1990
  Rockcafé Scorpio, Daarlerveen
 • 28 april 1990
  OJC De Bliksem, Brummen
  Festival "Pop voor Trix, dus voor Nix"
 • 5 mei 1990
  New Face, Capelle aan den IJssel
Dark Vision - Harmen Nuesink. Locatie: Burgerweeshuis, Deventer, 23 december 1989 | Fotograaf onbekend Dark Vision - Marco van den Bovenkamp. Locatie: Burgerweeshuis, Deventer, 23 december 1989 | Fotograaf onbekend Dark Vision - Hester Beltman. Locatie: Burgerweeshuis, Deventer, 23 december 1989 | Fotograaf onbekend Dark Vision - Frans de Meijer. Locatie: Burgerweeshuis, Deventer, 23 december 1989 | Fotograaf onbekend Hoesje van Synergy-demo Eyestare | logo: Marco van den Bovenkamp

MP3s

15 december 2004


Van veel optredens is een opname gemaakt op cassette. Deze zijn helaas niet allemaal even goed van kwaliteit. Om een idee te geven van de nummers zijn hieronder een aantal MP3s te downloaden:
 • Across the river Styx (5,3 Mb)
  muziek: Harmen Nuesink;
  tekst: Jan Bosch (©1986)
 • Cylon attack (7,8 Mb)
  muziek: Harmen Nuesink;
  tekst: Harmen Nuesink & Frans de Meijer (©1986)
 • Divine revenge (7,1 Mb)
  muziek: Harmen Nuesink;
  tekst: Frans de Meijer (©1987)
 • The final day (6,1 Mb)
  muziek: Harmen Nuesink;
  tekst: Marco van den Bovenkamp & Frans de Meijer (©1987)
 • The refugee (5,4 Mb)
  muziek: Rob Klein Lenderink;
  tekst: Jan Bosch (©1988)
 • The watchtower (6,3 Mb)
  muziek: Harmen Nuesink;
  tekst: Jan Bosch & Frans de Meijer (©1986)
Het optreden in de Steile Trap op 4 maart 1988 is vastgelegd op video (bootlegvideo!) en ook van de lokale TV-uitzending op 21 oktober 1989 zijn opnames aan­wezig. Beide zijn helaas (nog) niet in mijn bezit,...

Terug naar boven


Songteksten


Songteksten

21 april 2004


De Dark Vision-teksten zijn - achteraf bezien - typisch voor die tijd. Veel teksten gaan over fantasy in de sfeer zoals thans bekend is van "the Lord of the Rings".

Klik op de titel om de teksten in PDF te bekijken.

 • Across the river Styx
  muziek: Harmen Nuesink;
  tekst: Jan Bosch (©1986)
 • Alien force
  muziek: Harmen Nuesink;
  tekst: Jan Bosch & Frans de Meijer (©1986)
 • Arriving clouds (instrumental)
  muziek: Harmen Nuesink (©1990)
 • Ataraxia I
  muziek: Rob Klein Lenderink;
  tekst: Jan Bosch (©1988)
 • Ataraxia II
  muziek: Rob Klein Lenderink;
  tekst: Jan Bosch (©1989)
 • Axtarte
  muziek: Marco van den Bovenkamp, Frans de Meijer & Harmen Nuesink;
  tekst: Frans de Meijer & Hester Beltman (©1990)
 • Cylon attack
  muziek: Harmen Nuesink;
  tekst: Harmen Nuesink & Frans de Meijer (©1986)
 • Depression
  muziek: Marco van den Bovenkamp, Frans de Meijer & Harmen Nuesink;
  tekst: Frans de Meijer (©1990)
 • Divine revenge
  muziek: Harmen Nuesink;
  tekst: Frans de Meijer (©1987)
 • Doom vision (instrumental)
  muziek: Tjeerd de Jong (©1989)
 • Enchanted world (instrumental)
  muziek: Marco van den Bovenkamp, Rob Klein Lenderink & Frans de Meijer (©1989)
 • Evilution
  muziek: Frans de Meijer;
  tekst: Frans de Meijer (©1987)
 • Fight the good fight (the exorcist)
  muziek: Harmen Nuesink;
  tekst: Tom Berendsen & Frans de Meijer (©1987)
 • The final day
  muziek: Harmen Nuesink;
  tekst: Marco van den Bovenkamp & Frans de Meijer (©1987)
 • Flight of the guru (instrumental)
  muziek: Marco van den Bovenkamp, Frans de Meijer & Harmen Nuesink (©1990)
 • Inside
  muziek: Marco van den Bovenkamp, Frans de Meijer & Harmen Nuesink;
  tekst: Marco van den Bovenkamp (©1990)
 • The larch: part one (instrumental)
  muziek: Harmen Nuesink (©1986)
 • The larch: part two (instrumental)
  muziek: Harmen Nuesink (©1986)
 • Mercenary
  muziek: Harmen Nuesink;
  tekst: Jan Bosch (©1986)
 • Palmer
  muziek: Harmen Nuesink;
  tekst: Frans de Meijer (©1988)
 • The refugee
  muziek: Rob Klein Lenderink;
  tekst: Jan Bosch (©1988)
 • Ring of fire
  muziek: Marco van den Bovenkamp, Frans de Meijer & Harmen Nuesink;
  tekst: Marco van den Bovenkamp (©1989)
 • Sinister shore
  muziek: Harmen Nuesink;
  tekst: Marco van den Bovenkamp (©1987)
 • Sword of Shannara I
  muziek: Rob Klein Lenderink & Frans de Meijer;
  tekst: Frans de Meijer (©1989)
 • Sword of Shannara II
  muziek: Marco van den Bovenkamp, Frans de Meijer & Harmen Nuesink;
  tekst: Frans de Meijer (©1989)
 • Wait for the sky to fall
  muziek: Rob Klein Lenderink & Harmen Nuesink;
  tekst: Jan Bosch & Frans de Meijer (©1988)
 • The watchtower
  muziek: Harmen Nuesink;
  tekst: Jan Bosch & Frans de Meijer (©1986)
Om een PDF-bestand te bekijken dient u in het bezit te zijn van de Adobe® Acrobat® Reader. Deze is gratis te downloaden (klik op het gele logo).

Klik op dit logo om de Adobe Acrobat Reader te downloaden.

Terug naar boven


Publiciteit


Publiciteit

1 maart 2004


Dark Vision in De Klos | Bron onbekend

Deventer band in Steile Trap | Bron: Deventer Post, 24-9-1987

Dark Vision en Elise | Bron onbekend

Optreden van Deventer bands goed bezocht | Bron: Deventer Dagblad, 11-3-1988

Terug naar boven


wit vlak
© F. de Meijer 2004 -