Bom meledak di Hotel JW Marriott (Jakarta, 5-8-2003): warta berita

Bom meledak di Hotel JW Marriott (Jakarta, 5-8-2003): warta berita
Bomaanslag op het JW Marriott Hotel in Jakarta (5-8-2003): nieuwsberichten

1 juli 2005



Zie ook de nieuwsberichten over:
 • Verdachten aanslagen gearresteerd in Indonesië
  Nieuws.nl, 1 juli 2005
  In Indonesië zijn deze week verdachten opgepakt van aanslagen die de afgelopen jaren zijn gepleegd op westerse doelen. Dat heeft de politie vrijdag bekendgemaakt. Kranten meldden dat er elf tot 24 personen zijn aangehouden die betrokken zouden zijn geweest bij de in 2002 gepleegde aanslagen op twee discotheken op Bali en een aanslag op het Marriott-hotel in Jakarta, in het jaar daarop.
   
 • Aanhoudingen van verdachten aanslagen op Java
  Telegraaf, 1 juli 2005
  Aanhoudingen van verdachten aanslagen op Java
  Sp!ts, 1 juli 2005
  De Indonesische politie heeft 24 mensen aangehouden in Midden-Java die ervan worden verdacht betrokken te zijn geweest bij terroristische aanslagen. Politiechef Dai Bachtiar bevestigde vrijdag dat er recent een serie verdachten is aangehouden die in verband worden gebracht met de bloedige aanslagen op uitgaansgelegenheden op Bali in 2002 en op een hotel in Jakarta in 2003.
   
 • Drie betrokkenen aanslag Jakarta veroordeeld
  Telegraaf, 17 mei 2005
  Drie betrokkenen aanslag Jakarta veroordeeld
  Reformatorisch Dagblad, 17 mei 2005
  In Indonesië zijn dinsdag drie mannen veroordeeld wegens betrokkenheid bij de aanslag in 2003 op het J.W. Marriott Hotel in Jakarta. Daarbij kwamen twaalf mensen om, onder wie een Nederlander. De twee Maleisische hoofdverdachten zijn nog steeds op vrije voeten.
   
 • Drie jaar wegens medeplichtigheid aanslag Marriott-hotel
  Nieuws.nl, 3 mei 2005
  Een rechtbank in Jakarta heeft dinsdag drie jaar gevangenisstraf uitgesproken tegen een man die verdachten van onder meer de bomaanslag op het J.W. Marriott hotel in 2003 onderdak had geboden.
   
 • Moslimleider gestraft voor Bali-bom : Indonesië veroordeelt Ba'asyir tot 2,5 jaar wegens voorkennis van aanslag met 200 doden
  door Michel Maas, Volkskrant, 4 maart 2005
  De Indonesische moslimleider Abu Bakar Ba'asyir is donderdag veroordeeld tot dertig maanden gevangenis voor zijn aandeel in de bomaanslag op Bali, waarbij in oktober 2002 ruim tweehonderd mensen omkwamen. Ba'asyir werd vrijgesproken van de bomaanslag op het Marriotthotel in Jakarta, in augustus 2003.
   
 • Twaalf jaar cel voor aanslag op Marriott Hotel
  Telegraaf, 16 september 2004
  Celstraf Indonesiër voor aanslag op Marriott Hotel
  Nu.nl, 16 september 2004
  Een Indonesische rechtbank heeft de militante moslim Ismail donderdag tot twaalf jaar cel veroordeeld voor zijn rol in de bomaanslag op het JW Marriott Hotel in Jakarta in augustus vorig jaar. De rechtbank verklaarde Ismail schuldig aan het vervoer van explosieven en betrokkenheid bij montage van de bom.
   
 • Dader bomaanslag Bali mag avondje winkelen
  door Michel Maas, Volkskrant, 4 september 2004
  Een van de belangrijkste daders van de bloedige bomaanslagen op Bali en het Marriott Hotel in Jakarta is deze week getrakteerd op een avondje uit. Imron, veroordeeld tot levenslang voor zijn aandeel in de aanslagen, werd woensdagavond gezien in een van de meest luxueuze winkelstraten van Jakarta. Hij dronk koffie met de directeur van de Indonesische anti-narcoticabrigade, Gorries Mere. Nadat zij waren ontdekt haastten zij zich naar een gereedstaande auto en gingen er vandoor.
   
 • Indonesische terrorist 'Idris' ontsnapt aan antiterreurwet
  door Michel Maas, Volkskrant, 25 augustus 2004
  Jhoni Hendrawan, alias 'Idris', is de eerste terrorist die profiteert van een opzienbarende uitspraak van het Indonesische Constitutionele Hof. 'Idris' werd dinsdag veroordeeld tot tien jaar gevangenis voor zijn aandeel in de bomaanslag op het Marriott Hotel in Jakarta, die op 5 augustus 2003 aan elf mensen het leven kostte. Voor zijn aandeel in de aanslag op Bali, die in oktober 2002 meer dan 200 mensenlevens eiste, werd hij echter vrijgesproken, omdat de Indonesische antiterreurwet door een uitspraak van het hof niet meer op die aanslag van toepassing is.
   
 • Militante moslimleider Indonesië aangeklaagd
  Sp!ts, 25 augustus 2004
  De Indonesische justitie heeft de militante moslimleider Abu Bakar Bashir woensdag aangeklaagd wegens de dodelijke aanslag op een luxe hotel in de Indonesische hoofdstad Jakarta. Daardoor kwamen in augustus 2003 twaalf personen om. Onder hen was een Nederlandse bankier.
   
 • Tien jaar voor aanslag op Marriott-hotel Jakarta
  Telegraaf, 24 augustus 2004
  Een Indonesische rechtbank heeft dinsdag de moslimextremist Jhoni Hendrawan, alias Idris, tot tien jaar gevangenisstraf veroordeeld wegens het helpen voorbereiden van de bomaanslag op het J.W. Marriott-hotel in Jakarta, waarbij in augustus vorig jaar twaalf mensen om het leven kwamen.
   


- vorige scherm | venster sluiten -