Ledakan bom di Bali-Menado (Bali, 12-10-2002): warta berita

Ledakan bom di Bali-Menado (Bali, 12-10-2002): warta berita
Bomaanslagen op Bali-Menado (12-10-2002): nieuwsberichten

18 juli 2008Zie ook de nieuwsberichten over:
 • Vader slachtoffer aanslagen Bali: geen executies
  Trouw, 18 juli 2008
  Vader slachtoffer aanslagen Bali: geen executies
  De Pers, 18 juli 2008
  Vader slachtoffer aanslagen Bali: geen executies
  DAG, 18 juli 2008
  Vader slachtoffer aanslagen Bali: geen executies
  Nieuws.nl, 18 juli 2008
  Vader slachtoffer aanslagen Bali is tegen executies
  Laatste Nieuws, 18 juli 2008
  De vader van een Australisch slachtoffer van de aanslagen die zes jaar geleden werden gepleegd op het Indonesische eiland Bali heeft Indonesië gevraagd het doodvonnis van drie daders van de aanslagen niet uit te voeren. De executie van het drietal zal volgens hem 'geen goed, maar slechts kwaad' doen.
   
 • Indonesië verwerpt beroep van Bali-terroristen
  Laatste Nieuws, 18 juli 2008
  Het Indonesische hooggerechtshof heeft het beroep van drie ter dood veroordeelde spilfiguren achter de bomaanslagen van Bali in 2002 verworpen. Een woordvoerder van het districtsgerecht in Denpasar op Bali zei dat hij een overeenkomstig schrijven van het hooggerechtshof heeft ontvangen.
   
 • Laatste beroep daders aanslagen Bali verworpen
  De Pers, 17 juli 2008
  Laatste beroep daders aanslagen Bali verworpen
  DAG, 17 juli 2008
  Laatste beroep daders aanslagen Bali verworpen
  Laatste Nieuws, 17 juli 2008
  Laatste beroep daders aanslagen Bali verworpen
  Nieuws.nl, 17 juli 2008
  Het Indonesische hooggerechtshof heeft het laatste beroep verworpen van drie extremisten die ter dood zijn veroordeeld wegens hun aandeel in de aanslagen op Bali van 2002. Nu dit laatste beroep is afgewezen kunnen zij alleen nog de president om clementie vragen om aan executie te ontkomen.
   
 • Bali-terrorist trouwt ex-vrouw
  door Hilde Janssen, Algemeen Dagblad, 12 mei 2008
  De ter dood veroordeelde, lachende terrorist Amrozi, trouwde gisteren na 22 jaar opnieuw met zijn ex-vrouw. Amrozi (46) kon de bruiloft niet zelf bijwonen. Hij zit in een zwaar beveiligde gevangenis in Midden Java te wachten op het vuurpeloton. Samen met twee andere terroristen is hij ter dood veroordeeld voor de bomaanslag in Bali in 2002 die 202 mensen het leven kostte waaronder vier Nederlanders.
   
 • Daders Bali zoeken opnieuw uitstel executie
  Volkskrant, 2 mei 2008
  Daders Bali zoeken opnieuw uitstel executie
  Telegraaf, 2 mei 2008
  De drie hoofddaders van de aanslagen op het Indonesische eiland Bali in oktober 2002, hebben opnieuw een herziening van hun doodvonnis aangevraagd. Dat heeft hun advocaat Achmad Michdan vrijdag laten weten. Daarmee dwingen ze mogelijk weer een uitstel van executie af.
   
 • Bali–terrorist trouwt in gevangenis
  Reformatorisch Dagblad, 30 april 2008
  Een van de drie Indonesische terroristen die in de dodencel zit wegens aanslagen in Bali, gaat volgende maand trouwen. Hij huwt een tweede vrouw tijdens een ceremonie in de gevangenis, maakte zijn advocaat woensdag bekend.
   
 • 2e Vrouw voor 'lachende' terrorist
  door T. Wolters, Sp!ts, 30 april 2008
  Een van de drie Indonesische terroristen die in de dodencel zit wegens aanslagen in Bali, gaat volgende maand trouwen. Hij huwt een tweede vrouw tijdens een ceremonie in de gevangenis, maakte zijn advocaat vandaag bekend. Amrozi hertrouwt zijn voormalige vrouw. Bij haar had hij al een kind. Bij zijn huidige vrouw heeft hij ook twee kinderen.
   
 • Jemaah Islamiyah is 'terreurgroep'
  Volkskrant, 22 april 2008
  Groep achter bomaanslag Bali is officieel 'terreurgroep'
  Laatste Nieuws, 22 april 2008
  Een Indonesische rechtbank heeft de Zuidoost-Aziatische radicale groepering Jemaah Islamiyah maandag officieel tot terroristische organisatie aangemerkt. Dit maakt een verbod op de islamistische militantengroep mogelijk. Twee leiders van de groep kregen een celstraf van 15 jaar. Jemaah Islamiyah wordt verdacht van aanslagen op toeristenoorden in Indonesië, waaronder de bomaanslag in Bali in 2002 met ruim tweehonderd doden.
   
 • Vijftien jaar cel voor kopstukken Jemaah Islamiya
  Reformatorisch Dagblad, 21 april 2008
  Lange straffen voor terreurverdachten Bali
  Nu.nl, 21 april 2008
  Twee kopstukken van de radicale islamitische groepering Jemaah Islamiyah (JI) zijn maandag door een Indonesische rechtbank tot lange celstraffen veroordeeld. Zowel Abu Dujana als Zarkasih kreeg vijftien jaar, berichtte de BBC.
   
 • Vijftien jaar cel voor terreurverdachte Bali
  Nu.nl, 21 april 2008
  Abu Dujana, een prominent lid van de radicale groepering Jemaah Islamiyah, is maandag voor een Indonesische rechtbank tot vijftien jaar cel veroordeeld. De 37-jarige Abu Dujana werd in juni samen met een aantal andere terreurverdachten aangehouden. Zijn arrestatie werd destijds gezien als een grote overwinning in de strijd tegen gewelddadige islamitische groepen.
   
 • Leider Jemaah Islamiyah vijftien jaar cel in
  RNW Wereldomroep, 21 april 2008
  De zelfverklaarde leider van de terroristische organisatie Jemaah Islamiyah is in Indonesië veroordeeld tot vijftien jaar cel. De rechtbank in Jakarta acht de 37-jarige Abu Dujana schuldig aan illegaal wapenbezit, en het verlenen van steun aan terroristen. Jemaah Islamiyah wordt verantwoordelijk gehouden voor de bomaanslagen op het toeristeneiland Bali, die in 2002 aan ruim 200 mensen het leven kostten.
   
 • Indonesische 'terrrorist' krijgt vijftien jaar cel
  De Pers, 21 april 2008
  Indonesische 'terrrorist' krijgt vijftien jaar cel
  Nieuws.nl, 21 april 2008
  Indonesische 'terrrorist' krijgt vijftien jaar cel
  Elsevier, 21 april 2008
  Indonesische terrrorist krijgt vijftien jaar cel
  Laatste Nieuws, 21 april 2008
  Abu Dujama, de veronderstelde militaire commandant van de Zuidoost-Aziatische terreurgroep Jemaah Islamiyah, is maandag door een Indonesische rechtbank tot vijftien jaar gevangenisstraf veroordeeld voor schending van de antiterreurwetgeving. De rechtbank oordeelde ook voor het eerst dat Jemaah Islamiyah een terroristische organisatie is.
   
 • Uitstel executie daders Bali-bom
  door Hilde Janssen, Algemeen Dagblad, 25 februari 2008
  De drie hoofddaders van de Bali bomaanslag hebben maandag opnieuw een herziening van het doodvonnis aangevraagd, waarmee ze weer een uitstel van executie afdwingen. De aanklagers eisten maandag dat de rechtbank in Denpasar het verzoek tot herziening afwijst. 'Ze gebruiken precies dezelfde bewoordingen als in bij een verzoek in 2006,' aldus Officier van Justitie Nainggolan. 'Het is alleen een manier om tijd te rekken, om uitvoering van het doodvonnis uit te stellen.'
   
 • 'Lijk Bali-verdachte opgegraven in Filipijnen'
  De Pers, 18 februari 2008
  'Lijk Bali-verdachte opgegraven in Filipijnen'
  Nieuws.nl, 18 februari 2008
  'Lijk Bali-verdachte opgegraven in Filipijnen'
  DAG, 18 februari 2008
  Lijk van verdachte van aanslag Bali opgegraven
  Laatste Nieuws, 18 februari 2008
  In het zuiden van de Filipijnen is mogelijk het lichaam gevonden van een van de hoofdverdachten van de aanslagen van 2002 op Bali. Het zou gaan om de Indonesische bomexpert Ammar Usman, alias Dulmatin. Hij zou in 2003 met Umar Patek naar de Filipijnen zijn gevlucht. Zowel Patek als Dulmatin wordt ervan verdacht onderdeel uit te maken van het islamitische terreurnetwerk Jemaah Islamiyah.
   
 • Executie daders Bali voor eind januari
  Trouw, 24 december 2007
  Executie daders Bali voor eind januari
  Sp!ts, 24 december 2007
  Executie daders Bali voor eind januari
  Metro, 24 december 2007
  Executie daders Bali voor eind januari
  Reformatorisch Dagblad, 24 december 2007
  Executie daders Bali voor eind januari
  Nu.nl, 24 december 2007
  Executie daders Bali voor eind januari
  Gelderlander, 24 december 2007
  Executie daders Bali voor eind januari
  Stentor, 24 december 2007
  Executie daders Bali voor eind januari
  BN/De Stem, 24 december 2007
  Executie daders Bali voor eind januari
  Dagblad van het Noorden, 24 december 2007
  De drie hoofddaders van de bomaanslag op het toeristeneiland Bali vijf jaar geleden worden binnen een maand geëxecuteerd op het Indonesische eiland Java. De rechtbank op Bali heeft alle procedures voor de uitvoering van het doodvonnis afgerond, zo is zondag bekendgemaakt.
   
 • Vijf jaar na Bali: 'Mijn dochter blijft 27' (video)
  De Pers, 13 oktober 2007
  Twee van de ruim tweehonderd slachtoffers van de bomaanslag op een discotheek op Bali, vijf jaar geleden, kwamen uit Noord-Holland. Het leven gaat door, maar de tijd staat stil.
   
 • Aanslagen Bali herdacht
  Telegraaf, 12 oktober 2007
  Nabestaanden hebben op het Indonesische eiland Bali de slachtoffers herdacht van de bloedige aanslagen op de Sari nachtclub in Kuta Beach. Exact vijf jaar geleden kwamen 202 mensen om door bomexplosies in het nachtleven van de toeristische plaats. Onder de slachtoffers waren veel toeristen onder wie vier uit Nederland.
   
 • Terroristennest in de vredige rijstvelden
  door Hilde Janssen, Algemeen Dagblad, 11 oktober 2007
  De bomaanslag in Bali zette het slaperige Lamongan in Oost-Java vijf jaar geleden met een luide knal op de wereldkaart. Een broeinest van terroristen, aangevoerd door de drie 'zonderlinge' gebroeders Nurhasyim. Nu is het wachten op hun executie.
   
 • Daders aanslag Bali verliezen beroep tegen doodstraf
  Reformatorisch Dagblad, 24 september 2007
  De doodstraf van twee moslimmilitanten voor hun aandeel in de bomaanslagen op Bali in 2002 blijft gehandhaafd. Het Indonesische hooggerechtshof in Jakarta verwierp hun beroep maandag, meldde een rechtbankfunctionaris vrijdag.
   
 • Bommenleggers van Bali vragen geen gratie
  Volkskrant, 12 september 2007
  Bommenleggers van Bali vragen geen gratie
  Reformatorisch Dagblad, 12 september 2007
  Drie ter dood veroordeelde terroristen die achter de aanslagen van oktober 2002 zaten op het Indonesische vakantie–eiland Bali zullen geen gratie vragen aan de Indonesische president Susilo Bambang Yudhoyono. Dat maakte de advocaat van het drietal woensdag bekend.
   
 • Indonesisch hof wijst beroep van Amrozi af
  De Pers, 7 september 2007
  Het Indonesische hooggerechtshof heeft een beroep van de wegens zijn aandeel in de bomaanslagen van 2002 op het eiland Bali ter dood veroordeelde Amrozi Nurhasyim afgewezen. Dat heeft een van de leden van het hof, Djoko Sarwoko, vrijdag meegedeeld.
   
 • Strafvermindering betrokkenen aanslagen Bali
  De Pers, 17 augustus 2007
  Tien radicale moslims die zijn veroordeeld voor hun aandeel in de bomaanslagen van 2002 en 2005 op het eiland Bali hebben vrijdag enkele maanden strafvermindering gekregen, in het kader van een algemene amnestie ter gelegenheid van de Indonesische onafhankelijkheidsdag.
   
 • Feestend Indonesië geeft daders 'Bali' gratie
  NRC Handelsblad, 17 augustus 2007
  Feestend Indonesië geeft daders 'Bali' strafvermindering
  Telegraaf, 17 augustus 2007
  Feestend Indonesië geeft daders 'Bali' gratie
  BN/De Stem, 17 augustus 2007
  Feestend Indonesië geeft daders 'Bali' gratie
  Brabants Dagblad, 17 augustus 2007
  Indonesië heeft tien daders van de bloedige aanslagen op het vakantie-eiland Bali strafvermindering gegeven. Ter gelegenheid van de viering van Onafhankelijkheidsdag hoeven zij tot vijf maanden minder in de cel te zitten.
   
 • Gevangen terroristen verliezen mobiele telefoon
  Trouw, 10 mei 2007
  Bij het doorzoeken van cellen hebben Balinese gevangenbewaarders van negen extremisten mobiele telefoons afgenomen uit angst dat zij bellen met medestanders buiten de gevangenis. Dat heeft een gevangenisfunctionaris donderdag bekendgemaakt. De extremisten zitten vast vanwege hun betrokkenheid bij de bomaanslagen op een discotheek in 2002.
   
 • Khalid Sheikh Mohammeds bekentenis
  Algemeen Dagblad, 15 maart 2007
  Het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft de bekentenis gepubliceerd van Khalid Sheikh Mohammed. [...] "Ik was verantwoordelijk voor: [...] 6. de bomaanslag op een nachtclub op Bali, Indonesië, die vaak werd bezocht door Britten en Australiërs" (202 doden, onder wie vier Nederlanders) [...]
   
 • Mobiele telefoons gevangen terroristen Bali in beslag genomen
  Telegraaf, 8 februari 2007
  Bij het doorzoeken van cellen hebben Balinese gevangenbewaarders van negen extremisten mobiele telefoons afgenomen uit angst dat zij bellen met medestanders buiten de gevangenis, zo heeft een gevangenisfunctionaris donderdag bekendgemaakt. De extremisten zijn gedetineerd vanwege hun betrokkenheid bij de bomaanslagen op een discotheek in 2002. Zij werden niet bij naam genoemd.
   
 • Gsm en internet in cellen van gevaarlijke terroristen op Bali
  Laatste Nieuws, 8 februari 2007
  Bij het doorzoeken van cellen hebben Balinese gevangenbewaarders van negen extremisten mobiele telefoons afgenomen uit angst dat zij bellen met medestanders buiten de gevangenis, meldt een gevangenisfunctionaris. De extremisten zitten vast vanwege hun betrokkenheid bij de bomaanslagen op een discotheek in 2002.
   
 • Terrorist Bali preekte via mobiele telefoon
  Volkskrant, 5 februari 2007
  Bommenlegger Bali preekte met mobiele telefoon
  Algemeen Dagblad, 5 februari 2007
  Bommenlegger preekte met mobieltje
  Telegraaf, 5 februari 2007
  Bommenlegger Bali preekte met mobiele telefoon
  Sp!ts, 5 februari 2007
  Bommenlegger Bali preekte met mobiele telefoon
  Metro, 5 februari 2007
  Bommenlegger Bali preekte met mobiele telefoon
  Gelderlander, 5 februari 2007
  Bommenlegger Bali preekte met mobiele telefoon
  Stentor, 5 februari 2007
  Bommenlegger Bali preekte met mobiele telefoon
  BN/De Stem, 5 februari 2007
  Bommenlegger Bali preekte met mobiele telefoon
  Dagblad van het Noorden, 5 februari 2007
  De wegens bloedige bomaanslagen op Bali veroordeelde terrorist Mukhlas hield via zijn mobiele telefoon in zijn cel op Bali meermaals redevoeringen voor een groep extremistische aanhangers 1000 kilometer ver weg.
   
 • Vrijspraak Bali-zaak stemt Australië niet gerust
  Dagblad van het Noorden, 22 december 2006
  Het hooggerechtshof in Jakarta heeft Abu Bakar Bashir vrijgesproken van betrokkenheid bij de aanslagen in Bali van 2002. Er vielen toen 200 doden, onder wie vier Nederlanders en Australiërs. De Australische minister van Buitenlandse Zaken vreest voor nieuwe aanslagen tijdens de kerstperiode.
   
 • Bashir alsnog vrijgesproken om 'Bali'
  Volkskrant, 22 december 2006
  Veroordeling verdachte aanslagen Bali vernietigd
  Nieuws.nl, 21 december 2006
  Het Indonesische hooggerechtshof heeft donderdag de veroordeling vernietigd van de militante moslimgeestelijke Abu Bakar Bashir in verband met de bomaanslagen van 2002 op Bali. Bashir (69) was tot 26 maanden gevangenisstraf veroordeeld wegens samenzwering. Omdat hij de straf al heeft uitgezeten – hij kwam in juni vrij – heeft de uitspraak van het hof vooral symbolische waarde.
   
 • Moslimgeestelijke gerehabiliteerd in Bali-zaak
  Volkskrant, 21 december 2006
  Moslimgeestelijke gerehabiliteerd in Bali-zaak
  Algemeen Dagblad, 21 december 2006
  Moslimgeestelijke gerehabiliteerd in Bali-zaak
  Metro, 21 december 2006
  Moslimgeestelijke gerehabiliteerd in Bali-zaak
  RKnieuws.net, 21 december 2006
  Moslimgeestelijke gerehabiliteerd in Bali-zaak
  Gelderlander, 21 december 2006
  Moslimgeestelijke gerehabiliteerd in Bali-zaak
  Stentor, 21 december 2006
  Moslimgeestelijke gerehabiliteerd in Bali-zaak
  BN/De Stem, 21 december 2006
  Moslimgeestelijke gerehabiliteerd in Bali-zaak
  Dagblad van het Noorden, 21 december 2006
  De omstreden Indonesische moslimgeestelijke Abu Bakar Bashir is donderdag door het Hooggerechtshof in Jakarta formeel vrijgesproken van enige betrokkenheid bij de aanslagen op toeristische doelen op Bali in 2002. Er vielen toen meer dan tweehonderd doden, onder wie vier Nederlanders.
   
 • Daders aanslag Bali in beroep
  Nieuws.nl, 7 december 2006
  Drie Indonesische moslimmilitanten die de doodstraf hebben gekregen wegens hun aandeel in de bomaanslagen op Bali in 2002, hebben op het laatste moment om een herziening van het vonnis gevraagd. Dat maakte hun advocaat donderdag bekend.
   
 • Amnestie voor twee veroordeelden aanslagen Bali
  Nieuws.nl, 24 oktober 2006
  Veroordeelden aanslagen Bali krijgen amnestie
  Trouw, 23 oktober 2006
  Amnestie voor twee veroordeelden aanslagen Bali
  Laastse Nieuws, 24 oktober 2006
  Twee militante moslims die een gevangenisstraf uitzaten voor hun aandeel in de bomaanslagen van 2001 op het Indonesische eiland Bali zijn dinsdag vervroegd vrijgekomen op grond van een amnestie ter gelegenheid van het eind van de vastenmaand ramadan.
   
 • 'Bali' herdacht met monument en kilometerlang lint
  Telegraaf, 11 oktober 2006
  Met het onthullen van een monument in Londen en het uitrollen van een twaalf kilometer lang wit spandoek op Bali worden donderdag de bloedige aanslagen van vier jaar geleden op het Indonesische vakantie-eiland herdacht. De terreuractie kostte 202 mensen, onder wie vier Nederlandse vakantiegangers, het leven.
   
 • Koehandel rond executies Indonesië (video)
  Trouw, 23 september 2006
  Mensenrechtenorganisaties en christenen geloven dat godsdienst een grote rol heeft gespeeld bij de uitvoering van het doodvonnis van de drie christenen op Sulawesi. Velen zien een verband met de doodstraf die is opgelegd aan drie moslims die zijn veroordeeld voor hun aandeel in de bomaanslagen op Bali in 2002.
   
 • Indonesië worstelt met twee gevoelige executies : terechtstelling van islamitische en christelijke veroordeelden wordt steeds uitgesteld, tot de regering de tijd rijp acht
  door Michel Maas, Volkskrant, 12 september 2006
  Bang voor religieuze onrust, stelt Jakarta de executie van drie moslims en drie christenen steeds uit. Welke groep moet het eerst worden terechtgesteld? Zelfs de paus is verontrust. Indonesië zit in zijn maag met twee uiterst gevoelige executies. In Midden-Sulawesi wachten drie christenen, die zijn veroordeeld voor de moord op moslims, op de dood door het vuurpeloton. En op een gevangeniseiland voor de kust van Midden-Java wachten tegelijkertijd drie moslims, veroordeeld voor hun aandeel in de grote bomaanslag op Bali op hun executie.
   
 • Brein aanslagen Bali nu ook naar Guantánamo
  BNR Nieuws Radio, 7 september 2006
  Het waarschijnlijke brein achter de aanslagen in Bali in 2002, is een van de veertien verdachten die vastzaten in geheime-CIA gevangenissen en nu zijn overgebracht naar het detentiecentrum op Guantánamo Bay. Dat heeft de Australische minister, Alexander Downer, donderdag gezegd.
   
 • Executie daders aanslagen Bali uitgesteld
  Standaard, 21 augustus 2006
  Executie daders aanslagen Bali uitgesteld
  Nieuwsblad, 21 augustus 2006
  De voor dinsdag geplande executie van drie Indonesische moslimextremisten die ter dood zijn veroordeeld voor de in oktober 2002 gepleegde aanslagen op twee discotheken op Bali gaat niet door, omdat de drie op het laatste moment hebben besloten in beroep te gaan. Dat heeft de Indonesische procureur-generaal maandag bekendgemaakt.
   
 • Minder straf voor hulp bij aanslag Bali : nog steeds doodstraf voor drie hoofddaders
  Volkskrant, 18 augustus 2006
  Twaalf medeplegers van de bomaanslag op Bali in 2002 en Hutomo 'Tommy' Soeharto zijn de meest prominente Indonesische gevangenen die donderdag strafvermindering hebben gekregen. Zij profiteerden van de traditionele amnestie die elk jaar op 17 augustus, de Indonesische onafhankelijkheidsdag, wordt verleend.
   
 • 'Bali-bombers' willen niet dood
  Katholiek Nieuwsblad, 6 juli 2006
  Twee van de drie mannen die verantwoordelijk worden gehouden voor de bomaanslag op Bali in 2002 hebben om heropening van hun zaak gevraagd nadat hun executie is aangekondigd. De terroristen hebben de dood van 202 mensen op hun geweten. Tot voor kort wezen zij iedere rechtsbijstand af omdat zij onder 'goddelijke wet' zeiden te staan. Hun advocaten hebben er hen vergeefs op gewezen dat zij ter dood zijn veroordeeld op grond van de antiterreurwet die na de bomaanslag van kracht werd.
   
 • Vrijlating Ba'asyir wekt woede Australië en VS
  NRC Handelsblad, 15 juni 2006
  De Australische premier John Howard is verontwaardigd over de vrijlating van de 68-jarige Indonesische geestelijke Abu Bakar Ba'asyir uit de gevangenis in Jakarta.
   
 • Abu Bakar Bashir vrijgelaten
  Volkskrant, 14 juni 2006
  Abu Bakar Bashir vrijgelaten
  Trouw, 14 juni 2006
  Abu Bakar Bashir vrijgelaten
  Algemeen Dagblad, 14 juni 2006
  Abu Bakar Bashir vrijgelaten
  Sp!ts, 14 juni 2006
  Abu Bakar Bashir vrijgelaten
  Metro, 14 juni 2006
  Abu Bakar Bashir in Jakarta vrijgelaten
  Gelderlander, 14 juni 2006
  Abu Bakar Bashir vrijgelaten
  Stentor, 14 juni 2006
  Abu Bakar Bashir vrijgelaten
  BN/De Stem, 14 juni 2006
  Abu Bakar Bashir vrijgelaten
  Dagblad van het Noorden, 14 juni 2006
  De Indonesische geestelijke Abu Bakar Bashir is woensdag na een celstraf van bijna 26 maanden vrijgelaten. Hij zat vast voor zijn rol bij de bomaanslagen op het vakantie-eiland Bali in 2002. Abu Bakar Bashir is de vermeende leider van het regionale terreurnetwerk Jemaah islamiyah.
   
 • Aku Bakar Bashir vrijgelaten
  Nu.nl, 14 juni 2006
  Indonesische geestelijke Bashir vrijgelaten (video)
  Telegraaf, 14 juni 2006
  Ideoloog Indonesisch terreurnetwerk vrij
  Reformatorisch Dagblad, 14 juni 2006
  De Indonesische geestelijke Abu Bakar Bashir is woensdag vrijgelaten nadat hij een gevangenisstraf van bijna 26 maanden heeft uitgezeten. Hij zat vast voor zijn rol bij de bomaanslagen op het vakantie-eiland Bali in 2002. Abu Bakar Bashir is de vermeende leider van het regionale terreurnetwerk Jemaah islamiyah dat banden zou hebben met Al-Qaida van Osama bin Laden.
   
 • 'Brein achter aanslag Bali' vrij : na twee jaar celstraf
  NRC Handelsblad, 14 juni 2006
  Lachend verliet de 68-jarige Indonesische geestelijke Abu Bakar Ba'asyir de gevangenis in Jakarta, waar hij twee jaar heeft vastgezeten wegens zijn betrokkenheid bij de aanslag op een disco in Bali in oktober 2002. Daarbij lieten 202 mensen, vooral buitenlanders, het leven.
   
 • Brein achter aanslagen Bali vrijgelaten
  Elsevier, 14 juni 2006
  De Indonesische radicale islamitische leider Abu Bakar Bashir is woensdag vrijgelaten uit de gevangenis. Hij zat een straf van 2,5 jaar uit voor zijn betrokkenheid bij de aanslag op Bali in 2002, waarbij meer dan 200 doden vielen.
   
 • Bashir vrijgelaten uit gevangenis
  Nieuws.nl, 14 juni 2006
  De Indonesische radicale islamitische leider Abu Bakar Bashir is woensdag vrijgelaten uit de gevangenis, nadat hij een straf van 26 maanden had uitgezeten in verband met de bomaanslagen op uitgaansgelegenheden op het eiland Bali die in 2002 aan 202 mensen het leven kostten.
   
 • Celstraf Abu Bakar Bashir zit erop
  NOS Nieuws, 14 juni 2006
  De Indonesische radicale geestelijke Abu Bakar Bashir is vrijgelaten. Hij zat twee jaar gevangen wegens zijn rol bij de bomaanslagen op Bali in 2002. Daarbij vielen 202 doden, onder wie 88 toeristen uit Australië.
   
 • Leider Jamaah Islamiyah uit gevangenis
  Nieuwsblad, 14 juni 2006
  Leider Jamaah Islamiyah uit gevangenis
  Standaard, 14 juni 2006
  De Indonesische religieuze leider Abu Bakar Bashir, de vermoedelijke aanvoerder van de regionale moslimextremistische organisatie Jamaah Islamiyah, is woensdag uit de gevangenis vrijgelaten. Hij zat iets meer dan twee jaar vast voor zijn rol in de aanslagen op Bali in 2002.
   
 • Indonesische islamist Bashir op vrije voeten
  Nieuws.nl, 13 juni 2006
  De Indonesische moslimgeestelijke Abu Bakar Bashir, die tot tweeënhalf jaar gevangenisstraf werd veroordeeld in verband met de bomaanslagen op Bali uit 2002, komt woensdagochtend op vrije voeten. De inmiddels 68-jarige Bashir heeft dan 26 maanden uitgezeten van zijn vonnis van dertig maanden. Hij kreeg vier maanden strafvermindering wegens goed gedrag.
   
 • Radicale geestelijke Bashir gaat na vrijlating weer lesgeven
  Reformatorisch Dagblad, 6 juni 2006
  Na zijn vrijlating volgende week gaat Abu Bakar Bashir, de Indonesische beweerde geestelijk leider van de Aziatische terreurgroep Jemaah Islamiyah, weer lesgeven op de beruchte islamitische Ngruki–school. Dat heeft zijn advocaat Mahendradata gezegd.
   
 • Weg vrij voor executie daders aanslagen Bali
  Trouw, 13 april 2006
  Weg vrij voor executie daders aanslagen Bali
  Nieuws.nl, 13 april 2006
  Weg vrij voor executie daders aanslagen Bali
  Telegraaf, 13 april 2006
  De weg is vrij voor de executie van drie radicale moslims in Indonesië. De families van Ali Gufron en Amrozi Nurhasyim, die ter dood zijn veroordeeld wegens hun betrokkenheid bij de aanslagen in Bali in 2002, gaan namelijk geen verzoek om gratie indienen. Dat heeft een woordvoerder van de Indonesische justitie donderdag bekendgemaakt. Ook de naasten van Imam Samudra, eveneens een betrokkene die in de dodencel zit, gaven eerder al te kennen een dergelijk verzoek niet in te zullen dienen. Alle drie de terroristen hebben aangegeven als 'martelaar van de islam' te willen sterven.
   
 • Geen gratie dader aanslag Bali
  Parool, 11 april 2006
  Geen gratie voor dader aanslag Bali
  Telegraaf, 11 april 2006
  Geen gratie voor dader aanslag Bali
  Reformatorisch Dagblad, 11 april 2006
  De Indonesiër Imam Samudra, een van drie mannen die ter dood zijn veroordeeld voor de aanslagen op Bali in 2002, zal zo snel mogelijk worden geëxecuteerd, nu zijn familie heeft geweigerd gratie te vragen aan de president. Dat zei dinsdag een zegsman van justitie.
   
 • Geen gratieverzoek verdachte aanslagen Bali
  Trouw, 11 april 2006
  Geen gratieverzoek verdachte aanslagen Bali
  Nieuws.nl, 11 april 2006
  De familie van Imam Samudra, die ter dood is veroordeeld wegens zijn betrokkenheid bij de aanslagen in Bali in 2002, gaat namens Samudra geen verzoek om gratie indienen, waardoor zijn executie weer een stap dichterbij is gekomen. Dat heeft een woordvoerder van de Indonesische justitie dinsdag bekendgemaakt. De veroordeelde terrorist heeft zelf aangegeven te willen sterven, omdat hij gelooft dat hij als martelaar in het hiernamaals terecht zal komen.
   
 • 'Aanslag gepland tijdens herdenking Bali'
  Algemeen Dagblad, 25 november 2005
  Terroristen planden aanslag tijdens herdenking Bali
  Telegraaf, 25 november 2005
  'Aanslag gepland tijdens herdenking Bali'
  Sp!ts, 25 november 2005
  'Aanslag gepland tijdens herdenking Bali'
  Gelderlander, 25 november 2005
  'Aanslag gepland tijdens herdenking Bali'
  BN/De Stem, 25 november 2005
  Terroristen planden aanslag tijdens herdenking Bali
  Laatste Nieuws, 25 november 2005
  Islamitische extremisten waren van plan op het Indonesische eiland Bali een aanslag te plegen op de officiële herdenkingsbijeenkomst voor de slachtoffers van de bloedige aanslagen drie jaar geleden. Dat meldde de Australische krant The Australian vrijdag.
   
 • Geen ramadan-amnestie voor Bashir
  Trouw, 3 november 2005
  Geen ramadan-amnestie voor Bashir
  Nieuws.nl, 3 november 2005
  Abu Bakar Bashir, de veronderstelde geestelijke leider van de radicale groep Jemaah Islamiyah die is veroordeeld in verband met de bomaanslagen van 2002 op Bali, krijgt geen strafvermindering op grond van een amnestieregeling voor Indonesische gevangenen in verband met het einde van de heilige maand ramadan. Dat heeft de Indonesische regering donderdag gezegd.
   
 • Gevangenis op Bali bestormd
  door Michel Maas, Volkskrant, 13 oktober 2005
  Enkele duizenden boze Balinezen hebben woensdag de gevangenis bestormd waar tot dinsdag de drie hoofddaders van de bomaanslag van 2002 hadden vastgezeten. De demonstranten eisten de onmiddellijke executie van de drie – Amrozi, Imam Samudra en Ali Ghufron.
   
 • Betogers eisen onmiddellijke executie daders aanslagen Bali
  Volkskrant, 12 oktober 2005
  Betogers bestormen gevangenis Bali
  Telegraaf, 12 oktober 2005
  Betogers bestormen gevangenis Bali
  Sp!ts, 12 oktober 2005
  Betogers bestormen gevangenis Bali
  Dagblad van het Noorden, 12 oktober 2005
  Ongeveer vijfhonderd woedende demonstranten hebben woensdag een gevangenis op het Indonesische eiland Bali bestormd, waar verscheidene veroordeelden worden vastgehouden van bomaanslagen. Dat meldden ooggetuigen. De menigte eiste de onmiddellijke executie van drie militanten betrokken bij de aanslagen in 2002 op Bali.
   
 • Strenge veiligheidsmaatregelen bij herdenking Bali
  Telegraaf, 12 oktober 2005
  Strenge veiligheidsmaatregelen bij herdenking Bali
  Algemeen Dagblad, 12 oktober 2005
  Strenge veiligheidsmaatregelen bij herdenking Bali
  Gelderlander, 12 oktober 2005
  Strenge veiligheidsmaatregelen bij herdenking Bali
  BN/De Stem, 12 oktober 2005
  Strenge veiligheidsmaatregelen bij herdenking Bali
  Stentor, 13 oktober 2005
  Op het Indonesische eiland Bali hebben woensdag onder strenge veiligheidsmaatregelen naar schatting duizend mensen een herdenking bijgewoond voor de aanslagen van oktober 2002. Ontploffingen in het toeristenoord Kuta kostten exact drie jaar geleden 202 mensen het leven. Onder de slachtoffers waren vier Nederlanders.
   
 • Balinese studenten eisen executie daders aanslagen 2002
  Nieuws.nl, 10 oktober 2005
  Studenten Bali eisen executie daders aanslagen
  Reformatorisch Dagblad, 10 oktober 2005
  Zo'n 150 studenten hebben maandag op Bali gedemonstreerd voor de onmiddellijke executie van drie veronderstelde terroristen die verantwoordelijk worden gehouden voor de aanslagen op twee discotheken op het Indonesische eiland. De aanslagen in oktober 2002 kostten aan ruim tweehonderd mensen het leven.
   
 • Dulmatin a.k.a. Amar Usman Hoofdverdachte aanslagen Bali verbergt zich op Filipijnen
  Laatste Nieuws, 7 oktober 2005
  Een van de vermoedelijke breinen achter de aanslagen op Bali in oktober 2002, voor wiens arrestatie de Verenigde Staten tien miljoen dollar veil hebben, zou zich verbergen in het zuiden van de Filipijnen. Dat zegt een woordvoerder van het Moro Nationaal Bevrijdingsfront (MNLF).
   
 • VS zetten miljoenen op hoofd Bali–verdachte
  Algemeen Dagblad, 7 oktober 2005
  VS zetten miljoenen op hoofd Bali–verdachte
  Telegraaf, 7 oktober 2005
  VS zetten miljoenen op hoofd Bali–verdachte
  Sp!ts, 7 oktober 2005
  VS zetten miljoenen op hoofd Bali–verdachte
  Reformatorisch Dagblad, 7 oktober 2005
  VS zetten miljoenen op hoofd Bali–verdachte
  Gelderlander, 7 oktober 2005
  VS zetten miljoenen op hoofd Bali–verdachte
  BN/De Stem, 7 oktober 2005
  VS zetten miljoenen op hoofd Bali–verdachte
  Dagblad van het Noorden, 7 oktober 2005
  De Verenigde Staten hebben donderdag een beloning van 10 miljoen dollar uitgeloofd voor een voortvluchtige verdachte van de bloedige terreuraanslagen van 2002 in Bali. Het is het op een na hoogste bedrag dat de VS tot nog toe hebben uitgeloofd in het kader van de strijd tegen terrorisme.
   
 • Vandalen beschadigen Bali-monument in Australië
  Telegraaf, 6 oktober 2005
  Bali-monument in Australië beschadigd
  Reformatorisch Dagblad, 6 oktober 2005
  Vandalen hebben in het Australische Nerang (Queensland) een monument beschadigd dat daar was geplaatst ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de terreuraanslagen op Bali in 2002. Volgens de vrijdageditie van de krant The Australian zijn gegraveerde ijzeren ornamenten vernield of gestolen.
   
 • Jakarta neemt Australische kritiek ter harte
  Radio Nederland Wereldomroep, 21 augustus 2005
  Indonesië past mogelijk een omstreden regel voor strafvermindering van gevangenen aan na kritiek van Australië. De regel komt erop neer dat gedetineerden automatisch strafvermindering krijgen bij goed gedrag. Australië beklaagde zich afgelopen week bij Indonesië toen deze wet ook werd toegepast voor de radicale moslimgeestelijke Abu Bakar Bashir. Die werd begin dit jaar tot dertig maanden cel veroordeeld voor zijn rol bij de bomaanslagen in Bali en daarvan werden woensdag 135 dagen geschrapt.
   
 • Australië verbolgen over strafvermindering Bashir
  Haagsche Courant, 18 augustus 2005
  De strafvermindering die de Indonesische moslimmilitant Abu Bakar Bashir heeft gekregen, is een belediging voor alle Australiërs. Dat heeft premier John Howard donderdag gezegd in het Australische parlement. Hij heeft dat ook aan Jakarta kenbaar gemaakt, zei hij.
   
 • Jarig Indonesië laat Bashir vervroegd vrij
  Volkskrant, 15 augustus 2005
  De radicale moslimgeestelijke Abu Bakar Bashir, die is veroordeeld wegens zijn aandeel in de bomaanslagen op Bali in 2002 waarbij 202 mensen omkwamen, is een van de 53duizend gevangenen die strafvermindering krijgen ter gelegenheid van de 60ste verjaardag van Indonesië.
   
 • Abu Bakar Bashir vervroegd vrij
  Trouw, 13 augustus 2005
  Abu Bakar Bashir vervroegd vrij
  Nieuws.nl, 13 augustus 2005
  De radicale moslimgeestelijke Abu Bakar Bashir, die is veroordeeld wegens zijn aandeel in de bomaanslagen op Bali in 2002 waarbij 202 mensen omkwamen, is een van de 53 duizend gevangenen die strafvermindering krijgen ter gelegenheid van de 60ste verjaardag van Indonesië. Dat meldt de krant Jakarta Post zaterdag. Ook de jongste zoon van voormalig dictator Suharto, Tommy, komt in aanmerking voor strafvermindering.
   
 • Indonesië vermindert straffen Bashir en Tommy Suharto
  Volkskrant, 13 augustus 2005
  Indonesië vermindert straffen Bashir en Tommy Suharto
  Telegraaf, 13 augustus 2005
  Indonesië verlaagt straf Bashir en Tommy Suharto
  Sp!ts, 13 augustus 2005
  Indonesië vermindert straffen Bashir en Tommy Suharto
  Reformatorisch Dagblad, 13 augustus 2005
  Lagere straffen in jarig Indonesië
  NOS Nieuws, 13 augustus 2005
  Abu Bakar Bashir vervroegd vrij
  Nieuws.nl, 13 augustus 2005
  De radicale moslimgeestelijke Abu Bakar Bashir en de zoon van de voormalige Indonesische president Suharto krijgen vermindering van hun gevangenisstraf. De twee horen bij de 53.000 Indonesisch gedetineerden die gedeeltelijke gratie ontvangen ter gelegenheid van de zestigste verjaardag van de onafhankelijkheid van het land. Dat meldde de krant The Jakarta Post zaterdag.
   
 • Aanhoudingen van verdachten aanslagen op Java
  Telegraaf, 1 juli 2005
  Aanhoudingen van verdachten aanslagen op Java
  Sp!ts, 1 juli 2005
  De Indonesische politie heeft 24 mensen aangehouden in Midden-Java die ervan worden verdacht betrokken te zijn geweest bij terroristische aanslagen. Politiechef Dai Bachtiar bevestigde vrijdag dat er recent een serie verdachten is aangehouden die in verband worden gebracht met de bloedige aanslagen op uitgaansgelegenheden op Bali in 2002 en op een hotel in Jakarta in 2003.
   
 • Verdachten aanslagen gearresteerd in Indonesië
  Nieuws.nl, 1 juli 2005
  In Indonesië zijn deze week verdachten opgepakt van aanslagen die de afgelopen jaren zijn gepleegd op westerse doelen. Dat heeft de politie vrijdag bekendgemaakt. Kranten meldden dat er elf tot 24 personen zijn aangehouden die betrokken zouden zijn geweest bij de in 2002 gepleegde aanslagen op twee discotheken op Bali en een aanslag op het Marriott-hotel in Jakarta, in het jaar daarop.
   
 • Bashir in beroep bij hooggerechtshof Indonesië
  Volkskrant, 21 juni 2005
  Bashir in beroep bij hooggerechtshof Indonesië
  Telegraaf, 21 juni 2005
  Bashir in beroep bij hooggerechtshof Indonesië
  Sp!ts, 21 juni 2005
  De Indonesische moslimgeestelijke Abu Bakar Bashir heeft dinsdag beroep aangetekend bij he2t hooggerechtshof in Jakarta tegen de veroordeling voor zijn betrokkenheid bij de aanslagen in 2002 op Bali. Dat heeft zijn advocaat laten weten. Volgens hem deugt het bewijsmateriaal tegen zijn cliënt niet.
   
 • Ook in beroep 30 maanden cel voor moslimgeestelijke Bashir
  Trouw, 16 mei 2005
  Ook in beroep 30 maanden cel voor moslimgeestelijke Bashir
  Nieuws.nl, 16 mei 2005
  De Indonesische moslimgeestelijke Abu Bakar Bashir is ook in veroordeeld tot dertig maanden gevangenisstraf voor zijn aandeel in de bloedige aanslagen van 2002 op twee discotheken op Bali. Bij die aanslagen kwamen 202 mensen, meest jonge buitenlandse toeristen, om het leven. Het hof in Jakarta verwierp op 12 mei het beroep dat Bashir tegen zijn vonnis had aangetekend. De uitspraak van het hof, dat achter gesloten deuren oordeelt, werd maandag pas bekendgemaakt. Bashirs advocaten lieten weten nu bij de Hoge Raad in beroep te zullen gaan.
   
 • Hof bevestigt celstraf Bashir
  Telegraaf, 16 mei 2005
  Hof bevestigt celstraf Bashir
  Sp!ts, 16 mei 2005
  Hof bevestigt celstraf Bashir
  Reformatorisch Dagblad, 16 mei 2005
  Een Indonesisch gerechtshof heeft de celstraf voor moslimgeestelijke Abu Bakar Bashir bevestigd. Een rechtbank had Bashir wegens betrokkenheid bij de aanslagen in 2002 op Bali veroordeeld tot dertig maanden cel. Dat hebben een medewerker van het hof en activisten maandag gezegd.
   
 • Ook openbaar ministerie in beroep tegen vonnis Bashir
  Trouw, 9 maart 2005
  Het openbaar ministerie is in beroep gegaan tegen het vonnis dat is geveld in de zaak tegen de Indonesische moslimgeestelijke Abu Bakar Bashir. Ook Bashir zelf is in beroep gegaan tegen zijn veroordeling tot dertig maanden gevangenisstraf voor zijn aandeel in de bloedige aanslagen van 2002 op twee discotheken op Bali. Bij die aanslagen kwamen 202 mensen, meest jonge buitenlandse toeristen, om het leven.
   
 • Australië dringt aan op hoger beroep tegen vonnis Bashir
  Trouw, 7 maart 2005
  Australië heeft er bij het openbaar ministerie van Indonesië op aangedrongen in beroep te gaan tegen de veroordeling van de islamitische geestelijke Abu Bakar Bashir. Dat heeft minister van buitenlandse zaken Alexander Downer maandag gezegd.
   
 • Moslimleider gestraft voor Bali-bom : Indonesië veroordeelt Ba'asyir tot 2,5 jaar wegens voorkennis van aanslag met 200 doden
  door Michel Maas, Volkskrant, 4 maart 2005
  De Indonesische moslimleider Abu Bakar Ba'asyir is donderdag veroordeeld tot dertig maanden gevangenis voor zijn aandeel in de bomaanslag op Bali, waarbij in oktober 2002 ruim tweehonderd mensen omkwamen. Ba'asyir werd vrijgesproken van de bomaanslag op het Marriotthotel in Jakarta, in augustus 2003.
   
 • Tengere 'terroristenleider' ontsprong steeds de dans
  Telegraaf, 3 maart 2005
  De Verenigde Staten hebben de Indonesiër Abu Bakar Bashir al ruim twee jaar geleden gebrandmerkt als een moslimleider die antiterreurwetgeving worden veroordeeld. Bashir kreeg 2,5 jaar cel en Amerika is teleurgesteld.
   
 • Bashir krijgt 2,5 jaar voor 'Bali'
  NOS Nieuws, 3 maart 2005
  De Indonesische moslimleider Abu Bakar Bashir (66) is veroordeeld tot 2,5 jaar cel voor zijn aandeel in de bloedige aanslag op Bali in 2002. Bij die aanslag kwamen 202 mensen om, onder wie vijf Nederlandse toeristen.
   
 • Dertig maanden cel voor Indonesische moslimgeestelijke Bashir
  Trouw, 3 maart 2005
  De Indonesische moslimgeestelijke Abu Bakar Bashir is donderdag door een rechtbank in Jakarta tot dertig maanden gevangenisstraf veroordeeld voor zijn aandeel in de bloedige aanslagen die in 2002 werden gepleegd op twee discotheken op Bali. Bij die aanslagen kwamen 202 mensen, meest jonge buitenlandse toeristen, om het leven.
   
 • Bashir krijgt maar 2,5 jaar voor aanslag Bali
  Elsevier, 3 maart 2005
  Geestelijke Ba'asyir krijgt 2,5 jaar : teleurstelling over vonnis
  NRC Handelsblad, 3 maart 2005
  Moslimterrorist Bashir krijgt 2,5 jaar cel
  Nu.nl, 3 maart 2005
  Moslimgeestelijke Bashir krijgt 2,5 jaar cel
  Sp!ts, 3 maart 2005
  Moslimgeestelijke Bashir krijgt 2,5 jaar cel
  Volkskrant, 3 maart 2005
  Een rechtbank in Jakarta heeft de Indonesische moslimleider Abu Bakar Bashir (66) veroordeeld tot 2,5 jaar cel voor zijn betrokkenheid bij de aanslag op Bali in 2002. Hij zou zijn volgelingen tot de aanslag op de twee discotheken hebben aangezet.
   
 • Uitspraak in terreurproces Bashir
  Sp!ts, 2 maart 2005
  Een Indonesische rechtbank spreekt zich donderdag uit over de militante Indonesische moslimleider Abu Bakar Bashir. Deskundigen verwachten dat veel Westerse landen, die hem zien als een aan al-Qaeda verbonden terroristenleider, teleurgesteld zullen zijn met de uitspraak.
   
 • Acht jaar geëist tegen Indonesische geestelijke
  Sp!ts, 8 februari 2005
  Acht jaar geëist tegen Indonesische geestelijke
  Telegraaf, 8 februari 2005
  Indonesische aanklagers hebben dinsdag een gevangenisstraf van acht jaar geëist tegen de Indonesische moslimgeestelijke Abu Bakar Bashir. Hij wordt gezien als het hoofd van het Zuidoost-Aziatische terreurnetwerk Jemaah-Islamiya, dat achter een reeks bloedige aanslagen zou zitten.
   
 • Bali-terrorist dood
  Nederlands Dagblad, 31 januari 2005
  De Indonesische bommenmaker Dulmatin, verdacht van het in elkaar zetten van de bommen die in oktober 2002 dood en verderf zaaiden op het eiland Bali, is in het zuiden van de Filipijnen gedood. Joko Pitono, alias Dulmatin, overleefde een bombardement van de luchtmacht niet. Dat maakte een zegsman van de Filipijnse strijdkrachten zaterdag bekend.
   
 • Ba'asyir beschuldigd van aanslagen
  door Michel Maas, Volkskrant, 22 december 2004
  'Leugenaar!', schreeuwen driehonderd bezoekers van de rechtszaal. Even lijkt het of zij de kroongetuige te lijf willen gaan die beweert dat de bejaarde moslimgeestelijke Abu Bakar Ba'asyir wel degelijk de leider is van de islamitische terreurorganisatie Jemaah Islamiyah. De Maleisiër Nasir Abbas is de eerste getuige die de aanklacht van het Indonesische Openbaar Ministerie bevestigt.
   
 • 'Indonesische politie pakt terreurverdachte op'
  Trouw, 23 november 2004
  De Indonesische politie heeft eerder deze maand een man opgepakt die een belangrijke rol zou hebben gespeeld bij de aanslagen op het Marriott in 2003 en op de Australische ambassade afgelopen najaar. De krant Kompas heeft dat dinsdag gemeld op zijn website. Ook bij de aanslagen op Bali, waarbij in 2002 ruim tweehonderd mensen omkwamen, zou hij betrokken zijn geweest.
   
 • Politie Indonesië pakt verdachten aanslagen op
  Telegraaf, 23 november 2004
  De Indonesische politie heeft een man opgepakt, die wordt verdacht van een leidende rol in de voorbereidingen op aanslagen. De verdachte is geïdentificeerd als Rais, alias Iwan.
   
 • Moslimleider Bashir noemt aantijgingen "een grap"
  Telegraaf, 4 november 2004
  De Indonesische moslimgeestelijke Abu Bakar Bashir, die ervan verdacht wordt het brein te zijn achter twee bloedige aanslagen op westerse doelen, is donderdag onder zware beveiliging in de rechtszaal gehoord. Hij wees de beschuldigingen aan zijn adres van de hand als "een grap".
   
 • Abu Bakar Ba'asyir staat weer terecht in Indonesië
  door Michel Maas, Volkskrant, 29 oktober 2004
  Abu Bakar Ba'asyir staat opnieuw voor de Indonesische rechter. De bejaarde islam-leraar uit Solo staat voor de tweede keer in twee jaar terecht voor zijn rol in de terroristische organisatie Jemaah Islamiyah.
   
 • Bashir ook aangeklaagd wegens aanslagen Bali
  Volkskrant, 16 oktober 2004
  Bashir ook aangeklaagd wegens aanslagen Bali
  Telegraaf, 16 oktober 2004
  Bashir opnieuw aangeklaagd om Bali
  NOS Nieuws, 16 oktober 2004
  De Indonesische justitie heeft de radicale moslimgeestelijke Abu Bakar Bashir ook aangeklaagd wegens betrokkenheid bij de bloedige aanslagen op het vakantie-eiland Bali. Dat heeft een openbaar aanklager zaterdag gezegd. Door de aanslagen in oktober 2002 kwamen 202 personen, onder wie vier Nederlanders, om het leven.
   
 • Indonesië arresteert rechterhand van topterrorist
  Nu.nl, 29 september 2004
  Indonesië pakt medeplichtige van topterrorist op
  Sp!ts, 29 september 2004
  De Indonesische politie heeft een man aangehouden die wordt beschouwd als de rechterhand van Hambali, degene die achter de aanslagen van 2002 op Bali zou zitten. Het is de dertigjarige Andrian Ali, ook bekend als Amin, zei een woordvoerder van de politie in Noord-Sulawesi tegen de regionale krant Koran Tempo.
   
 • Daders Jakarta eisten vrijlating Bashir
  Volkskrant, 11 september 2004
  De politie van Jakarta kreeg 45 minuten voor de aanslag donderdag bij de Australische ambassade per SMS een waarschuwing dat westerse missies getroffen zouden worden als de spirituele leider van Jemaah Islamiyah, Abu Bakar Bashir, niet zou worden vrijgelaten. Dit verklaarde de Australische minister van Buitenlandse Zaken Alexander Downer vrijdag in Jakarta.
   
 • Dader bomaanslag Bali mag avondje winkelen
  door Michel Maas, Volkskrant, 4 september 2004
  Een van de belangrijkste daders van de bloedige bomaanslagen op Bali en het Marriott Hotel in Jakarta is deze week getrakteerd op een avondje uit. Imron, veroordeeld tot levenslang voor zijn aandeel in de aanslagen, werd woensdagavond gezien in een van de meest luxueuze winkelstraten van Jakarta. Hij dronk koffie met de directeur van de Indonesische anti-narcoticabrigade, Gorries Mere. Nadat zij waren ontdekt haastten zij zich naar een gereedstaande auto en gingen er vandoor.
   
 • Indonesische terrorist 'Idris' ontsnapt aan antiterreurwet
  door Michel Maas, Volkskrant, 25 augustus 2004
  Jhoni Hendrawan, alias 'Idris', is de eerste terrorist die profiteert van een opzienbarende uitspraak van het Indonesische Constitutionele Hof. 'Idris' werd dinsdag veroordeeld tot tien jaar gevangenis voor zijn aandeel in de bomaanslag op het Marriott Hotel in Jakarta, die op 5 augustus 2003 aan elf mensen het leven kostte. Voor zijn aandeel in de aanslag op Bali, die in oktober 2002 meer dan 200 mensenlevens eiste, werd hij echter vrijgesproken, omdat de Indonesische antiterreurwet door een uitspraak van het hof niet meer op die aanslag van toepassing is.
   
 • Aanslagen Bali: strafvermindering
  NRC Handelsblad, 17 augustus 2004
  De Indonesische president Megawati Soekarnoputri heeft zes mannen die betrokken waren bij de bomaanslagen op Bali, waarbij in oktober 2002 meer dan 200 mensen werden gedood, twee maanden strafverlichting gegeven.
   


- vorige scherm | venster sluiten -