Bali: warta berita

Bali: warta berita
Bali: nieuwsberichten

15 juli 2008Zie ook de nieuwsberichten over:
 • Crematie koning Bali trekt veel bekijks
  door Hilde Janssen, Algemeen Dagblad, 15 juli 2008
  Opgebaard in een 28,5 meter hoge crematietoren werd de koning van het Balinese Ubud in een kleurrijke processie dinsdag naar zijn laatste rustplaats gebracht. Tienduizenden Balinezen en toeristen waren toegestroomd om de koninklijke crematie van Tjokorda Gede Agung Suyasa bij te wonen, die in maart is overleden.
   
 • Koninklijke crematie in Bali trekt honderdduizenden
  Telegraaf, 15 juli 2008
  Koninklijke crematie Bali trekt honderdduizenden
  Reformatorisch Dagblad, 15 juli 2008
  Ongeveer 250.000 Indonesiërs hebben dinsdag op Bali de crematie bijgewoond van Tjokorda Gde Agung Suyasa, het hoofd van de koninklijke dynastie van de Ubud. Het was de grootste crematieplechtigheid sinds mensenheugenis op het vakantie-eiland, met een 2 kilometer lange processie.
   
 • Sponsorloop Tweemaster
  Telstar Online, 23 juni 2008
  Bali is een prachtig eiland in Indonesië en heeft de naam een paradijs te zijn op aarde. Maar een prachtige natuur en een mooi klimaat nemen niet weg dat veel van de bewoners van het eiland in armzalige woningen woont. Met name in het noorden van Bali, in Buleleng, één van de armste en minst ontwikkelde streken van het eiland, wonen veel mensen zonder fatsoenlijke voorzieningen in hutten met rieten daken en muren van leem of palmbladeren. Vooral in het regenseizoen is er in de hutten haast geen droge plek te vinden waardoor de bewoners regelmatig ziek worden.
   
 • Frustratie, afzetterij en dromen die uitkomen ...
  door Christine Roest, Webregio, 18 mei 2008
  Achter het schitterende landschap, mooie dansen en andere kunstuitingen, de prachtige stranden met hoge golven en de lachende mensen, schuilt een grote frustratie. Een frustratie opgewekt doordat men begeert. Doordat men verlangt naar een leven dat voor vele Balinezen niet haalbaar is. Na verschillende bezoeken te hebben gebracht aan dit prachtige eiland, lijkt het net alsof die frustratie steeds erger merkbaar is.
   
 • Werken op Bali: Leerzame en nuttige stage voor leerlingen
  Nieuws.nl, 28 april 2008
  Drie Zeeuwse studenten fysiotherapie van de opleiding in Breda reisden 5 februari voor vier maanden naar Bali. [...] De stichting is in 2003 opgericht door een Nederlandse fysiotherapeute en nu zijn er vijftig kinderen, tussen een en zestien jaar oud, onder behandeling. Zij krijgen drie keer per week fysiotherapie.
   
 • Doodvonnissen Indonesië omgezet in levenslang
  Trouw, 6 maart 2008
  Doodvonnissen Indonesië omgezet in levenslang
  De Pers, 6 maart 2008
  Doodvonnissen Indonesië omgezet in levenslang
  Nieuws.nl, 6 maart 2008
  Indonesië zet doodstraf van Australische drugshandelaars om in levenslang
  Laatste Nieuws, 6 maart 2008
  Doodvonnissen Indonesië omgezet in levenslang
  Elsevier, 6 maart 2008
  Het Indonesische hooggerechtshof heeft de doodvonnissen van drie Australische drugshandelaren omgezet in levenslang. Dat heeft de advocaat van de drie donderdag meegedeeld. De drie werden in 2005 met zes landgenoten gearresteerd op Bali. Ze hadden 8,2 kilogram heroïne in bezit.
   
 • Doodstraf Australiërs omgezet in levenslang
  RNW Wereldomroep, 6 maart 2008
  In Indonesië is de doodstraf van drie Australische drugssmokkelaars omgezet in levenslang. Het hooggerechtshof in Jakarta heeft enkele dagen geleden bepaald dat de Australiërs niet zullen worden geëxecuteerd, zo heeft de advocaat van de drie donderdag bekendgemaakt. De drie Australiërs werden in 2005 - samen met zes andere Australiërs - gearresteerd omdat ze ruim acht kilo heroïne vanuit Bali naar Australië probeerden te smokkelen.
   
 • Zaadjes in shag nekken Ron van Milt
  door Raymond Korse, Stentor, 23 februari 2008
  De 67-jarige Ronald van Milt, Ron voor vrienden, woont sinds een paar jaar op Bali. Tot zijn genoegen. Maar op 12 februari werd hij onverwachts aangehouden. Vrienden in Singaraja en familie in Deventer vermoeden boze opzet van de politie en een vrouw die 3500 euro van Van Milt leende en het niet kon terugbetalen.
   
 • Deventenaar in cel Indonesië (video)
  RTV Oost, 23 februari 2008
  De Deventerse Renée van Milt probeert met hulp van het Ministerie van Buitenlandse Zaken haar vader vrij te krijgen. De vader van Van Milt is deze week in Indonesië opgepakt, omdat hij in het bezit was van drugs. Volgens dochter Renée hangt haar vader een gevangenisstraf van enkele jaren boven het hoofd. Van Milt zegt dat haar vader erin is geluisd: een vrouw die haar vader nog geld schuldig is zou de drugs hebben verstopt.
   
 • "Bij verdrukking keren we de andere wang toe"
  door K. van der Zwaag, Reformatorisch Dagblad, 20 februari 2008
  Vervolging? De Balinese predikant ds. Made Priana zegt na enige aarzeling ja. "Toch kunnen we als gemeenten in vrijheid bij elkaar komen. Maar we moeten voorzichtig zijn. En als iemand ons slaat, keren we de andere wang toe." De situatie op Bali is beter dan enkele jaren geleden, toen er zware aanslagen van moslimterroristen waren.
   
 • Noodweer teistert Indonesië
  Volkskrant, 27 december 2007
  Noodweer teistert Indonesië
  Parool, 28 december 2007
  Noodweer teistert Indonesië
  Sp!ts, 27 december 2007
  Noodweer teistert Indonesië
  Reformatorisch Dagblad, 27 december 2007
  Noodweer teistert grote delen van Indonesië. Na Java hebben ook eilanden als Sumatra, Sulawesi en Bali zwaar te lijden onder tropische stormen. De aanhoudende regenval veroorzaakt verwoestende overstromingen en aardverschuivingen. Meer dan 130 mensen verloren de afgelopen twee dagen al het leven. De autoriteiten verwachten een nog hoger dodental. Tientallen personen worden vermist. De Indonesische president Susilo Bambang Yudoyono riep tijdens een kerstviering in Jakarta het Indonesische volk op tot solidariteit met de slachtoffers.
   
 • Noodweer treft ook Sulawesi en Sumatra
  Nederlands Dagblad, 28 december 2007
  Ook Bali en Sulawesi getroffen door storm
  Algemeen Dagblad, 27 december 2007
  Ook Bali en Sulawesi getroffen door storm
  Telegraaf, 27 december 2007
  Ook Bali en Sulawesi getroffen door storm
  Metro, 27 december 2007
  Ook Bali en Sulawesi getroffen door storm
  Reformatorisch Dagblad, 27 december 2007
  Ook Bali en Sulawesi getroffen door storm
  Gelderlander, 27 december 2007
  Ook Bali en Sulawesi getroffen door storm
  Stentor, 27 december 2007
  Ook Bali en Sulawesi getroffen door storm
  Dagblad van het Noorden, 27 december 2007
  Het noodweer dat Indonesië geselt, heeft ook de eilanden Sulawesi en Bali getroffen. In de stad Makassar op Sulawesi werden donderdag tientallen huizen verwoest en viel minstens één dode. Zware regenval leidde er tot overstromingen en aardverschuivingen. Reddingswerkers zijn op zoek naar slachtoffers. Op Sumatra zijn honderden huizen verwoest door het wassende water.
   
 • Tientallen doden na zware regenval
  Volkskrant, 27 december 2007
  Door aardverschuivingen zijn woensdag op de Indonesische eilanden Java en Bali zeker tachtig personen omgekomen. Tientallen mensen worden vermist. Zoekacties naar slachtoffers werden woensdagavond gestaakt in verband met het invallen van de duisternis en het ontbreken van elektriciteit en voorzieningen die nodig zijn voor het reddingswerk, aldus Indonesische media.
   
 • Veel doden op Java en Bali na natuurgeweld
  Nederlands Dagblad, 27 december 2007
  Aardverschuivingen en overstromingen hebben gisteren op de Indonesische eilanden Java en Bali zeker tachtig levens geëist. Tientallen mensen worden vermist. De aardverschuivingen zijn het resultaat van langdurige zware regenval. Op sommige plaatsen staat het water een meter hoog.
   
 • Regen treft Indonesië hard
  BN/De Stem, 27 december 2007
  Door aardverschuivingen en overstromingen als gevolg van hevige regenval zijn gisteren op de Indonesische eilanden Java en Bali zeker tachtig mensen omgekomen. Tientallen mensen worden nog vermist.
   
 • Aardbeving treft klimaattop Bali
  Volkskrant, 7 december 2007
  Aardbeving treft klimaattop Bali
  Telegraaf, 7 december 2007
  Het Indonesische eiland Bali, waar de internationale klimaattop wordt gehouden, is vrijdag getroffen door een aardbeving met een kracht van 5,9 op de schaal van Richter. Het epicentrum van de beving lag 261 kilometer zuidwestelijk van Nusa Dua waar de top wordt gehouden, aldus het meteorologisch instituut van Indonesië.
   
 • Bali opgeschrikt door zeebeving
  De Pers, 7 december 2007
  Een zeebeving met een momentmagnitude van 5,4 ten zuiden van Oost-Java was vrijdag goed te voelen op het Indonesische eiland Bali, waar meer dan tienduizend mensen bijeen zijn voor een twee weken durende conferentie over de klimaatverandering.
   
 • Vier mille van feest voor Bali
  Stentor, 23 november 2007
  De feestelijke middag afgelopen zondag in zaal De Nieuwe Zweep in Klarenbeek van de Apeldoornse Stichting Ben Heart bracht 4155,70 euro op. [...] De opbrengst is bestemd voor het dorpje Alit op Bali dat binnenkort tegen de vlakte gaat. Een projectontwikkelaar bouwt op die plek een hotel. De bewoners zijn volstrekt rechteloos. [...]
   
 • Doodvonnis voor drugssmokkelaars wel rechtmatig
  Trouw, 30 oktober 2007
  Doodvonnis voor drugssmokkelaars wel rechtmatig (video)
  Algemeen Dagblad, 30 oktober 2007
  Doodvonnis voor drugssmokkelaars wel rechtmatig
  Sp!ts, 30 oktober 2007
  Doodvonnis voor drugssmokkelaars wel rechtmatig
  Metro, 30 oktober 2007
  Doodvonnis voor drugssmokkelaars wel rechtmatig
  Gelderlander, 30 oktober 2007
  Doodvonnis voor drugssmokkelaars wel rechtmatig
  Stentor, 30 oktober 2007
  Doodvonnis voor drugssmokkelaars wel rechtmatig
  BN/De Stem, 30 oktober 2007
  Doodvonnis voor drugssmokkelaars wel rechtmatig
  Brabants Dagblad, 30 oktober 2007
  Doodvonnis voor drugssmokkelaars wel rechtmatig
  Dagblad van het Noorden, 30 oktober 2007
  Drie Australische drugssmokkelaars hebben in Indonesië tevergeefs de rechtmatigheid van hun doodvonnis aangevochten. Negen Australische leden van de zogeheten Bali Nine-bende werden in april 2005 op Bali gearresteerd toen ze 8 kilo heroïne naar Australië probeerden te smokkelen.
   
 • Toch doodstraf voor jonge Australiërs (video)
  De Pers, 30 oktober 2007
  Drugsverdachten mogen de doodstraf krijgen. Dat heeft het constitutionele hof in Indonesië bepaald. Drie ter dood veroordeelde Australiërs vroegen het hof om een oordeel.
   
 • Doodstraf drugsverdachten in Indonesië toegestaan
  Trouw, 30 oktober 2007
  Doodstraf drugsverdachten in Indonesië toegestaan
  De Pers, 30 oktober 2007
  Doodstraf drugsverdachten in Indonesië toegestaan
  Nieuws.nl, 30 oktober 2007
  Doodstraf drugsverdachten in Indonesië toegestaan
  Elsevier, 30 oktober 2007
  Het is niet strijdig met de grondwet om drugsverdachten de doodstraf op te leggen, zo heeft het constitutionele hof in Indonesië dinsdag bepaald. Drie jonge Australiërs die ter dood zijn veroordeeld omdat ze twee jaar geleden probeerden 8,3 kilo heroïne van Bali naar hun vaderland te smokkelen hadden het hof om een oordeel gevraagd.
   
 • Nederlander en Belg verdronken op Bali
  Reformatorisch Dagblad, 27 oktober 2007
  Nederlander en Belg verdronken op Bali
  BN/De Stem, 26 oktober 2007
  Op Bali zijn een 27-jarige Nederlander en een 30-jarige Belg verdonken. Hun lichamen zijn naar een ziekenhuis op het Indonesische eiland gebracht. Dat meldde de Indonesische nieuwswebsite Detik.com zaterdag.
   
 • Broer tv-kok Ramsay Indonesische cel in
  Telegraaf, 13 september 2007
  De broer van de Britse tv-kok Gordon Ramsay, Ronald, is donderdag op het Indonesische eiland Bali tot tien maanden gevangenisstraf veroordeeld wegens heroïnebezit. De 39-jarige Ronnie kreeg naast een celstraf ook een boete van ongeveer 400 euro. Ronnie werd in februari gearresteerd met 100 milligram heroïne op zak.
   
 • Broer Gordon Ramsay veroordeeld in Indonesië
  Sp!ts, 13 september 2007
  Broer Gordon Ramsay veroordeeld in Indonesië
  Nieuws.nl, 13 september 2007
  Broer Gordon Ramsay veroordeeld in Indonesië
  Laatste Nieuws, 13 september 2007
  De broer van de Britse televisiekok Gordon Ramsay is in Indonesië veroordeeld tot tien maanden cel wegens heroïnebezit. De 39-jarige Ronald Ramsay, die in februari gearresteerd werd op Bali, hing tien jaar cel boven het hoofd, maar hij kreeg strafvermindering omdat hij schuld bekende.
   
 • Broer Gordon Ramsay veroordeeld (video)
  Algemeen Dagblad, 13 september 2007
  Broer Gordon Ramsay veroordeeld in Indonesië (video)
  De Pers, 13 september 2007
  Broer Gordon Ramsay veroordeeld (video)
  Dagblad van het Noorden, 13 september 2007
  Een Indonesische rechter heft Ronald Ramsay, de broer van chef-kok Gordon Ramsay veroordeeld tot tien maanden cel voor het in bezit hebben van drugs. Ronald werd in februari opgepakt. Hij had toen 100 milligram heroine bij zich. De Brit beslist later of hij tegen de uitspraak in beroep gaat.
   
 • Australische dj in het Indo-gevang wegens drugs
  Daan van den Enden, Dance Blog, 5 september 2007
  Mocht je op reis in Indonesië de neiging krijgen aan de dope te gaan, dan zou de Australische dj Nick Taylor je dat toch ten zeerste afraden. Taylor is veroordeeld tot drie maanden en tien dagen cel, nadat electro/trance dj schuldig was bevonden voor het gebruik 0.2 gram cocaïne op een after-party op het eiland Denpasar in juni. De rechter van het Denpasar District, Nyoman Gede Wirya, prees Nick's 'eerlijkheid en berouw' tijdens zijn rechtzaak.
   
 • Bali kampt met tekort aan alcohol
  Stentor, 13 augustus 2007
  Het Indonesische eiland Bali kampt met een tekort aan alcohol in de topdrukke maand augustus. Hoteleigenaren vrezen voor een afname van het aantal toeristen. Dit meldde de Britse zakenkrant The Financial Times maandag.
   
 • 'De honden liggen op Bali dood op straat'
  Haarlems Dagblad, 31 juli 2007
  Een miljoen honden. Bijna allemaal met kale plekken, huidziekten en ontstoken ogen. De Haarlemse Lucyna Weijers (47) was geschokt toen ze deze zomer over het Indonesische eiland Bali reisde. "Het is pijnlijk. Onze honden worden ontzettend verwend, terwijl je op Bali honden dood op straat ziet liggen."
   
 • Groningse rector op zoek naar verdwenen hindoeboek
  door Rutger van Eijken, Trouw, 25 juli 2007
  Op bezoek op Bali hoorde de Groningse rector magnificus Zwarts over 'gestolen' heilige hindoeïstische boeken. Weer thuis startte hij een zoektocht. Maar zijn de boeken wel echt verdwenen, of is de rector iets wijs gemaakt? Frans Zwarts, rector magnificus van de Rijksuniversiteit Groningen, is op zoek naar lontarboeken; heilige boeken van palmblad die de Nederlanders tijdens de koloniale periode zouden hebben meegenomen van het Indonesische eiland Bali.
   
 • Verslaafde broer smeekt Gordon Ramsay om hulp
  Telegraaf, 15 juni 2007
  Richard Ramsay, de verslaafde broer van tv-kok Gordon Ramsay, heeft een noodkreet geslaakt. Nadat hij donderdag op Bali voor de rechter moest verschijnen wegens drugsbezit, smeekte hij zijn broer in de camera: "Help me, alsjeblieft, help me!" Richard Ramsay kan rekenen op een flinke celstraf. Hij werd in februari in Indonesië gepakt met een grote voorraad heroïne.
   
 • Broer tv-kok gepakt met heroïne in Bali
  Telegraaf, 14 juni 2007
  De broer van de beroemde televisie-kok Gordon Ramsay hangt een fikse celstraf boven het hoofd, nadat hij in Bali is opgepakt met 100 milligram heroïne op zak. Ronald Ramsay (39) moet terechtstaan en kan een maximale gevangenisstraf van tien jaar krijgen.
   
 • Paniek na tsunamialarm in Indonesië
  Nieuw Nieuws, 6 juni 2007
  Duizenden Indonesiërs zijn gisteravond in paniek hun huizen uitgevlucht na een alarm voor een tsunami, dat via sms werd verspreid. Dit hebben lokale media. laten weten. "7 juni bestaat er tsunamigevaar", luidde het telefonische tekstbericht dat inwoners in het oosten van het eiland Bali ontvingen.
   
 • 'Broer Gordon Ramsay in Indonesische cel'
  Nu.nl, 22 februari 2007
  De broer van Gordon Ramsay is in Indonesië gearresteerd, nadat hij zou zijn betrapt op heroïnebezit. De man zit momenteel vast in een Indonesische cel. Dat meldt de Britse krant The Sun donderdag.
   
 • 'Bali paradijs voor de kinderhandel'
  Telegraaf, 4 december 2006
  Kinderhandel en seksuele uitbuiting van minderjarigen zijn groeiende problemen op het Indonesische vakantie-eiland Bali. Dat heeft een functionaris van het kinderfonds van de Verenigde Naties, Unicef, maandag gezegd.
   
 • Executie dreigt voor Australische drugssmokkelaars op Bali
  Parool, 6 september 2006
  Doodstraf voor Australische drugsdealers Bali
  Reformatorisch Dagblad, 7 september 2006
  Doodstraf voor Australische drugssmokkelaars Bali
  Gelderlander, 6 september 2006
  Doodstraf voor Australische drugssmokkelaars Bali
  Stentor, 6 september 2006
  Doodstraf voor Australische drugssmokkelaars Bali
  BN/De Stem, 6 september 2006
  Doodstraf voor Australische drugssmokkelaars Bali
  Dagblad van het Noorden, 6 september 2006
  Het Indonesische hooggerechtshof heeft vier Australische drugssmokkelaars in hoger beroep de doodstraf opgelegd. Het hof bevestigde ook de doodstraf die de leiders van de groep smokkelaars eerder hadden gekregen, waardoor nu zes leden van een bende van negen in de dodencel zitten.
   
 • Nieuwe stichting gaat zendingswerk op Bali steunen
  Reformatorisch Dagblad, 16 juni 2006
  De nieuwe stichting Reformatorische Hulpverlening Bali heeft zich opgeworpen als nieuwe financier van het gereformeerde theologische seminarie Johannes Calvijn op Bali. De rector van het seminarie, ds. A. Mol, is op dit moment vanwege promotiedoeleinden in Nederland.
   
 • Indonesië verlaagt straffen drugssmokkelaars
  Telegraaf, 27 april 2006
  Een Indonesische rechtbank heeft donderdag de levenslange celstraffen die zijn opgelegd aan vijf Australiërs voor drugssmokkel, teruggebracht tot twintig jaar.
   
 • Dag van Stilte
  door Ab Jansen, Reformatorisch Dagblad, 13 april 2006
  Nyepi, Dag van Stilte, noemen ze hem. Het is de dag waarop bewoners van het Indonesische eiland Bali oud en nieuw vieren. Dit jaar was de datum 30 maart.
   
 • Twee Nederlanders verdronken op Bali
  Volkskrant, 8 maart 2006
  Twee Nederlanders verdronken op Bali
  Telegraaf, 8 maart 2006
  In de stad Denpasar op het Indonesische vakantie-eiland Bali zijn naar nu pas bekend is geworden zaterdag twee Nederlandse toeristen verdronken bij de toeristische trekpleister Kuta Beach. De 61-jarige Nederlandse man en zijn 81-jarige reisgenote werden tijdens het zwemmen bij Kuta Beach verrast door de sterke zeestroming. De lichamen werden later op de dag teruggevonden.
   
 • Indonesië geeft drie Australiërs levenslang
  Reformatorisch Dagblad, 16 februari 2006
  Drie Australiërs zijn woensdag veroordeeld tot levenslange gevangenisstraffen wegens de poging acht kilo heroïne te smokkelen van Bali naar Australië.
   
 • Nog drie Australiërs tot levenslang veroordeeld
  Nieuws.nl, 15 februari 2006
  Drie Australiërs zijn woensdag veroordeeld tot levenslange gevangenisstraffen wegens de poging acht kilogram heroïne te smokkelen van Bali naar Australië. Zes van hun landgenoten, die samen met hen de Negen van Bali genoemd worden, werden dinsdag al veroordeeld. Vier van de zes kregen een levenslange gevangenisstraf opgelegd, de andere twee, de leiders van de bende, kregen het doodvonnis te horen.
   
 • Doodstraf voor Australische drugssmokkelaars
  Algemeen Dagblad, 14 februari 2006
  Doodstraf voor Australische drugssmokkelaars
  Telegraaf, 14 februari 2006
  Doodstraf voor Australische drugssmokkelaars
  Sp!ts, 14 februari 2006
  Doodstraf voor Australiërs op Bali (video)
  Nu.nl, 14 februari 2006
  Een Indonesische rechtbank heeft dinsdag twee Australiërs ter dood veroordeeld omdat ze vanaf het vakantie-eiland Bali probeerden heroïne te smokkelen. De twee, die het vuurpeloton wacht, waren de leiders van een groep van negen die in april waren gearresteerd. Vier anderen kregen levenslang opgelegd. Het oordeel tegen de rest volgt nog.
   
 • Australiërs ter dood veroordeeld voor drugssmokkel
  Nieuws.nl, 14 februari 2006
  Australiërs in Indonesië ter dood veroordeeld voor drugssmokkel
  Gazet van Antwerpen, 14 februari 2006
  Twee Australiërs zijn dinsdag in Indonesië veroordeeld tot de dood door het vuurpeloton voor het leiden van een op Bali gevestigde drugssmokkelbende.
   
 • Doodstraf geëist tegen Australiër in Indonesië
  Trouw, 24 januari 2006
  Doodstraf geëist tegen Australiër in Indonesië
  Nieuws.nl, 24 januari 2006
  Tegen een Australiër die de leider zou zijn van een bende die heeft geprobeerd heroïne van Bali naar Australië te smokkelen is dinsdag voor een Indonesische rechtbank de doodstraf geëist. Tegen twee andere verdachten is eerder levenslange gevangenisstraf geëist.
   
 • Australische krijgt toch 20 jaar voor smokkel
  Telegraaf, 19 januari 2006
  Australische twintig jaar in cel voor drugssmokkel
  Nieuws.nl, 19 januari 2006
  Het Indonesische hooggerechtshof heeft een beroep van Australische toeriste Schapelle Corby tegen het vonnis dat haar wegens smokkel van marihuana was opgelegd, verworpen en haar oorspronkelijke straf van twintig jaar bevestigd.
   
 • Beekse overwinteraar schenkt rolstoelen aan Balinees tehuis
  door Thijs Pennings, Gelderlander, 12 januari 2006
  Toen Koos en Will Peelen vijfentwintig jaar getrouwd waren, zagen ze Indonesië voor het eerst. Nu overwinteren ze jaarlijks op Bali. Om de mensen daar te helpen zamelt Koos Peelen rolstoelen in: "Ze zijn zo dankbaar."
   
 • Steenwijkers willen geen ideeën opdringen op Bali
  door Riet de Wild, Stentor, 31 december 2005
  'Wanneer je overwintert op Bali, kun je je ogen niet sluiten voor de armoede. Je moet ook reëel zijn en beseffen dat je in je eentje niet alle leed in de wereld op je nek kunt nemen'. Steenwijkers Liesbeth en Rob de Haas ondersteunen al zo'n acht jaar een kindertehuis op het Indonesische eiland.
   
 • Toerime gehalveerd na aanslagen op Bali
  Algemeen Dagblad, 2 december 2005
  Toerime gehalveerd na aanslagen op Bali
  Sp!ts, 2 december 2005
  Toerime gehalveerd na aanslagen op Bali
  Gelderlander, 2 december 2005
  Toerime gehalveerd na aanslagen op Bali
  Stentor, 2 december 2005
  Toerime op Bali gehalveerd
  BN/De Stem, 2 december 2005
  Toerime gehalveerd na aanslagen op Bali
  Laatste Nieuws, 2 december 2005
  Buitenlandse toeristen hebben het Indonesische eiland Bali massaal omzeild sinds de aanslagen op 1 oktober. Het aantal toeristen daalde met 48,4 procent, bleek vrijdag uit cijfers van het Indonesische bureau voor de statistiek.
   
 • Toerisme naar Bali gehalveerd na aanslagen
  Elsevier, 2 december 2005
  Het toerisme op Bali heeft behoorlijk te lijden onder de aanslagen van afgelopen oktober. Sinds de drie bomaanslagen op drie populaire restaurants is het aantal toeristen dat op Bali vakantie viert gehalveerd.
   
 • Minder toeristen naar Bali na zelfmoordaanslagen
  Trouw, 2 december 2005
  Minder toeristen naar Bali na zelfmoordaanslagen
  Nieuws.nl, 2 december 2005
  Minder toeristen naar Bali na zelfmoordaanslagen
  Nieuwsblad, 2 december 2005
  Het aantal toeristen op het eiland Bali is met bijna 50 procent gedaald in de maand na de bomaanslagen door zelfmoordterroristen op 1 oktober, die aan twintig mensen het leven kostten. Dat heeft het Indonesische ministerie voor toerisme vrijdag bekendgemaakt.
   
 • 'Aanslag gepland tijdens herdenking Bali'
  Algemeen Dagblad, 25 november 2005
  Terroristen planden aanslag tijdens herdenking Bali
  Telegraaf, 25 november 2005
  'Aanslag gepland tijdens herdenking Bali'
  Sp!ts, 25 november 2005
  'Aanslag gepland tijdens herdenking Bali'
  Gelderlander, 25 november 2005
  'Aanslag gepland tijdens herdenking Bali'
  BN/De Stem, 25 november 2005
  Terroristen planden aanslag tijdens herdenking Bali
  Laatste Nieuws, 25 november 2005
  Islamitische extremisten waren van plan op het Indonesische eiland Bali een aanslag te plegen op de officiële herdenkingsbijeenkomst voor de slachtoffers van de bloedige aanslagen drie jaar geleden. Dat meldde de Australische krant The Australian vrijdag.
   
 • Reisbranche lokt toeristen naar Bali
  Volkskrant, 14 oktober 2005
  Twee weken na de bomaanslagen op Bali begint de reisbranche een offensief om reizigers naar het Indonesische eiland te lokken. Zo biedt luchtvaartmaatschappij Singapore Airlines vanaf vrijdag een week lang retourtjes Bali aan voor 398 euro. Het hotel moet dan nog wel ter plaatse worden geboekt.
   
 • Annuleren uit angst
  door Noël van Bemmel, Volkskrant, 8 oktober 2005
  Een bomaanslag is zelden een reden om een reis te annuleren. Reisaanbieders overwegen een coulance-regeling.
  Dit artikel is (nog) niet elektronisch beschikbaar.
   
 • Drugstesten Bali schrikken toeristen af
  Volkskrant, 29 augustus 2005
  Toeristen op Bali en in Jakarta kunnen na het bezoek van een nachtclub worden verplicht tot een urinetest op drugsgebruik. Indonesië heeft deze zomer de strijd tegen drugs, gokken en prostitutie opgevoerd.
  Dit artikel is (nog) niet elektronisch beschikbaar.
   
 • Honderd miljoen Indonesiërs dupe stroomuitval
  Nieuws.nl, 18 augustus 2005
  In Indonesië hebben donderdag bijna honderd miljoen mensen meer dan vijf uur lang zonder stroom gezeten, nadat deze door onbekende oorzaak om 10.30 uur lokale tijd was uitgevallen. Zeker drie provincies op het eiland Java en delen van het eiland Bali werden getroffen, evenals de hoofdstad Jakarta.
   
 • Onschuldig? Dat doet er voor Corby niet meer toe : rechtbank in Bali sluit omstreden zaak tegen Australische schoonheidspecialiste die voor drugssmokkel is veroordeeld
  door Michel Maas, Volkskrant, 4 augustus 2005
  De rechtszaak tegen de Australische Schapelle Corby lijkt voorbij. De rechtbank in Bali heeft besloten dat ze blijft veroordeeld voor drugssmokkel. 'Mijn enige misdaad is dat ik mijn tas niet heb afgesloten.'
   
 • Nederlander op Bali gearresteerd op verdenking van kindermisbruik
  Nieuws.nl, 2 augustus 2005
  Een 44-jarige Nederlander is op het Indonesische eiland Bali aangehouden op verdenking van seksueel misbruik van jonge jongens. Volgens de politie had de verdachte, een voormalige ambtenaar, de kinderen aan zich gebonden door aan te bieden hun voetbalelftal te sponsoren en regelmatig cadeautjes als voetbalschoenen en T-shirts voor hen mee te brengen.
   
 • 'Daar is die pedofiel uit Nederland' : Bali maakt jacht op buitenlandse kinderlokkers
  door Michel Maas, Volkskrant, 30 juli 2005
  In het toeristenparadijs Bali groeit verzet tegen buitenlandse pedofielen die de stranden onveilig maken. Actiegroep CASA zorgde ervoor dat een Nederlander werd opgepakt
   
 • Indonesië heropent drugsproces Australische vrouw
  Trouw, 4 juli 2005
  Indonesië heropent drugsproces Australische vrouw
  Nieuws.nl, 4 juli 2005
  Jakarta heropent drugszaak Australische
  Telegraaf, 4 juli 2005
  Jakarta heropent drugszaak tegen Australische
  Sp!ts, 4 juli 2005
  Een hof van beroep op het Indonesische eiland Bali heeft er maandag in toegestemd het proces te heropenen van een Australische toeriste die tot twintig jaar is veroordeeld wegens smokkel van marihuana. Het hof zal nieuw bewijsmateriaal bestuderen, waaronder verklaringen van getuigen die zeggen dat de ruim vier kilo marihuana die in de bagage van de vrouw werd gevonden, daar buiten haar medeweten in is gestopt.
   
 • Indonesië: Geen gratie voor drugssmokkelaars in Indonesië
  Trouw, 28 juni 2005
  Indonesië: Geen gratie voor drugssmokkelaars in Indonesië
  Nieuws.nl, 28 juni 2005
  President: Geen gratie voor drugssmokkelaars in Indonesië
  Reformatorisch Dagblad, 28 juni 2005
  De Indonesische president Susilo Bambang Yudhoyono zal drugssmokkelaars geen gratie verlenen. Dat zei hij dinsdag in een toespraak voor politieagenten en maatschappelijk werkers, die duidelijk verband had met de recente veroordeling wegens drugssmokkel tot twintig jaar gevangenisstraf van de Australische Schappele Corby. Yudhoyono zei dat het geen enkele zin heeft de publieke opinie te bewerken om de president ertoe te bewegen een veroordeelde gratie te verlenen: 'Zowel Indonesiërs als buitenlanders zullen hun straf moeten uitzetten'.
   
 • Advocaten wilden rechters Indonesië omkopen
  Telegraaf, 22 juni 2005
  Advocaten wilden rechters Indonesië omkopen
  Reformatorisch Dagblad, 22 juni 2005
  De Indonesische advocaten van de Australische Schapelle Corby hebben de regering in Canberra 337.000 euro gevraagd om rechters te kunnen omkopen in het komende hoger beroep. Corby werd kortgeleden tot twintig jaar cel veroordeeld op Bali wegens aan de smokkel van 4,1 kilo marihuana.
   
 • Australië-Indonesië : drugsverdachte houdt iedereen in greep
  door Gert Jan Rohmensen, Trouw, 27 mei 2005
  Australische krijgt 20 jaar voor hasjsmokkel naar Bali
  Telegraaf, 27 mei 2005
  Twintig jaar voor hasjsmokkel naar Bali
  Sp!ts, 27 mei 2005
  Australische in Indonesië veroordeeld voor marihuanasmokkel
  Trouw, 27 mei 2005
  Australische in Indonesië veroordeeld voor marihuanasmokkel
  Nieuws.nl, 27 mei 2005
  De van drugssmokkel verdachte Australische Schapelle Corby hoort vandaag van een Indonesische rechter de strafmaat. De geruchtmakende zaak dreigt de verbeterde relatie tussen beide landen weer te vertroebelen. De zaak-Corby heeft Australië al in z'n greep sinds de 27-jarige schoonheidsspecialiste vorig jaar oktober gearresteerd werd op het vliegveld van het Indonesische eiland Bali, met ruim vier kilo marihunana in haar bagage.
   
 • Vrees voor Chinees textiel
  Brabants Dagblad, 20 mei 2005
  De Indonesische stoffenverkoopster Bu Jamilah maakt een order gereed voor een klant in haar winkel in Pasar Badung, een traditioneel textielgebied in Denpasar op Bali. De zaken gaan slecht sinds de Chinezen grote hoeveelheden goedkoop textiel dumpen.
   
 • In harmonie met God
  door Noël van Bemmel, Volkskrant, 8 januari 2005
  Na de bom volgde op Bali een moment van bezinning: meer respect voor mens en natuur zou toeristen weer teruglokken naar het eiland. Met maximaal rendement per vierkante kilometer.
   
 • 'Ibu Mega' laat zelfs de Balinezen koud
  door Michel Maas, Volkskrant, 21 september 2004
  Op Bali werd Soekarno's dochter Megawati vroeger op handen gedragen. Maar nu het op herkiezen aankomt, hebben de Balinezen hun belangstelling verloren.
   
 • Australië sluit consulaat op Bali
  Telegraaf, 10 september 2004
  Australië heeft zijn consulaat op het Indonesische vakantie-eiland Bali gesloten. Het vreest dat er meer aanslagen komen na die op zijn ambassade in Jakarta van donderdag. Bij de overige vertegenwoordigingen zijn de veiligheidsmaatregelen verscherpt. Het Australische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft dat vrijdag bekendgemaakt.
   


- venster sluiten -