Senator Sam R. Pormes: warta berita

Senator Sam R. Pormes: warta berita
Senator Sam R. Pormes: nieuwsberichten

17 oktober 2006Zie ook de nieuwsberichten over:
 • Sam Pormes verlaat de Eerste Kamer
  Eerste Kamer der Staten Generaal, 17 oktober 2006
  Sam Pormes (GroenLinks) beëindigt zijn lidmaatschap van de Eerste Kamer per 30 oktober 2006. Hij was lid van de Eerste Kamer sinds 19 juni 2001. Sam Pormes wordt opgevolgd door Goos Minderman.
   
 • Pormes hekelt GroenLinks
  door Petra de Koning, NRC Handelsblad, 10 juni 2006
  GroenLinks lijdt aan een 'Varma-syndroom', veroorzaakt door de ophef over het vroegere Kamerlid Tara Singh Varma die een ernstige ziekte bleek te hebben gefingeerd. Dat zegt Eerste Kamerlid Sam Pormes (GroenLinks) in een gesprek met deze krant. Pormes meent dat de partij geen onderzoek naar hem zou hebben ingesteld als hij "Jan de Wit was geweest".
   
 • Pormes gaat toch weg uit Senaat
  door Raoul du Pré, Volkskrant, 10 mei 2006
  De omstreden GroenLinks-senator Sam Pormes vertrekt komend najaar alsnog uit de Eerste Kamer. Tot die tijd kan hij zijn zetel weer innemen en krijgt hij de kans zich in de partij te rehabiliteren. Daarover is Pormes het dinsdag eens geworden met zijn fractiegenoten.
   
 • Kwestie-Pormes toont verdeeldheid GroenLinks
  door Pieter Jan Dijkman, Reformatorisch Dagblad, 10 mei 2006
  GroenLinks hoopt met het opstappen van senator Pormes op rust. Maar de affaire is vooral een bevestiging van de bestaande tegenstellingen binnen de partij: felle activisten tegenover meer gematigde progressieven.
   
 • Senator Pormes vertrekt in najaar
  Reformatorisch Dagblad, 10 mei 2006
  Senator Pormes van GroenLinks stapt in het najaar op als lid van de Eerste Kamer. Hij was in opspraak geraakt vanwege zijn activistische verleden.
   
 • Verleden werd Pormes alsnog fataal
  Telegraaf, 9 mei 2006
  GroenLinks-senator Sam Pormes heeft er alles aan gedaan om zijn zetel in de Eerste Kamer te behouden, maar stapt het najaar toch op om zijn partij in de aanloop naar de verkiezingen van volgend jaar "niet te belasten met geruchten rond zijn persoon." Om hem blijft zweven dat hij betrokken is geweest bij de acties van de Zuid-Molukkers in de jaren zeventig en heeft deelgenomen aan een trainingskamp voor terroristen in Jemen.
   
 • Pormes treedt dit najaar terug als senator
  door Raoul du Pré, Volkskrant, 9 mei 2006
  Pormes treedt dit najaar terug als senator
  Telegraaf, 9 mei 2006
  Pormes treedt dit najaar terug als senator
  Elsevier, 9 mei 2006
  Senator Sam Pormes zal in het najaar terugtreden als lid van de Eerste Kamer. Tot die tijd blijft hij deel uitmaken van de GroenLinks-fractie in de senaat. De fractie heeft dat dinsdag afgesproken na een bemiddelingspoging door voormalig Tweede Kamerlid Marius Ernsting. Pormes is in opspraak geraakt door geruchten over zijn verleden.
   
 • Senator Pormes vertrekt dit najaar
  NOS Nieuws, 9 mei 2006
  De in opspraak geraakte senator voor GroenLinks Sam Pormes verlaat de Eerste Kamer dit najaar. Dat hebben Pormes en de andere GroenLinks-senatoren na een bemiddelingspoging van het voormalige Tweede Kamerlid Ernsting afgesproken.
   
 • Senator Pormes stopt in najaar
  Algemeen Dagblad, 9 mei 2006
  GL-senator Pormes vertrekt in najaar
  Sp!ts, 9 mei 2006
  GL-senator Pormes vertrekt in najaar
  Nu.nl, 9 mei 2006
  Senator Sam Pormes (GroenLinks) treedt in het najaar terug als lid van de Eerste Kamer. Hij doet dat om zijn partij in aanloop naar de verkiezingen van volgend jaar "niet te belasten met geruchten rond zijn persoon". Tot die tijd blijft Pormes deel uitmaken van de GroenLinks-fractie in de senaat.
   
 • Pormes keert terug in Eerste Kamer
  Nieuws.nl, 9 mei 2006
  Sam Pormes keert namens GroenLinks tot het najaar terug in de Eerste Kamer. Dat heeft de Eerste Kamer-fractie van GroenLinks dinsdag verklaard. De senator zat sinds vorig jaar niet meer in de senaat, nadat hij was geroyeerd als lid van de partij. Hij zou een aantal zaken uit zijn verleden hebben verzwegen toen hij zich kandidaat stelde. Het royement is inmiddels teruggedraaid.
   
 • GroenLinkser Pormes terug in Eerste Kamer
  door Raoul du Pré, Volkskrant, 6 mei 2006
  Voor Sam Pormes, de omstreden senator van GroenLinks, blijft de weg vrij om weer aan het werk te gaan in de Eerste Kamer. Dat is de uitkomst van bemiddeling door het voormalige Tweede-Kamerlid Marius Ernsting.
   
 • Toekomst Pormes dinsdag ter sprake in Eerste Kamer
  Reformatorisch Dagblad, 5 mei 2006
  De GroenLinksfractie in de Eerste Kamer praat dinsdag over de toekomst van Pormes in de fractie.
   
 • Ernsting bemiddelt in zaak-Pormes
  Volkskrant, 6 april 2006
  Het voormalig Tweede-Kamerlid Marius Ernsting (CPN) moet een einde maken aan de Pormes-affaire in GroenLinks. Ernsting bemiddelt tussen de omstreden senator Sam Pormes en diens collega's in de Eerste Kamer die het vertrouwen in hem hebben verloren.
   
 • GroenLinks stelt bemiddelaar aan in conflict Pormes
  Volkskrant, 5 april 2006
  Senatoren GroenLinks herstel vertrouwen Pormes
  Algemeen Dagblad, 5 april 2006
  Bemiddelaar in kwestie-Pormes
  Telegraaf, 5 april 2006
  Senatoren GroenLinks herstel vertrouwen Pormes
  Sp!ts, 5 april 2006
  Bemiddelaar bij GroenLinks voor ruzie rond Pormes
  Reformatorisch Dagblad, 5 april 2006
  De Eerste Kamerleden van GroenLinks zoeken naar een 'werkbare oplossing' voor het conflict rond hun fractiegenoot Sam Pormes. Ze hebben daartoe voormalig Tweede-Kamerlid Marius Ernsting als bemiddelaar aangesteld.
   
 • GroenLinks stelt bemiddelaar aan in kwestie-Pormes
  Trouw, 5 april 2006
  GroenLinks stelt bemiddelaar aan in kwestie-Pormes
  Nieuws.nl, 5 april 2006
  De Eerste Kamerfractie van GroenLinks heeft een bemiddelaar ingesteld om een oplossing te vinden voor de kwestie rond Sam Pormes. Oud-Kamerlid Marius Ernsting neemt de taak op zich. Ernsting moet bekijken of het vertrouwen tussen Pormes en de overige leden van de fractie kan worden hersteld.
   
 • Pormes eist terugkeer in senaat : affaire stelt GroenLinks voor groot probleem
  door Raoul du Pré, Volkskrant, 4 april 2006
  De omstreden senator Sam Pormes wil vanaf aanstaande vrijdag weer aan het werk in de Eerste Kamer voor GroenLinks. Daarmee plaatst hij zijn partij voor een groot probleem, want zijn mede-senatoren willen niet meer met hem samenwerken. Pormes kan echter rekenen op de steun van een groot aantal partijleden.
   
 • Pormes wil lid van GL-fractie blijven
  NRC Handelsblad, 4 april 2006
  GroenLinks-senator Sam Pormes, die afgelopen weekend eerherstel kreeg van de partijraad van GroenLinks, wil lid blijven van de GroenLinks-fractie in de Eerste Kamer. "Ik ga gewoon weer aan het werk", aldus Pormes.
   
 • Voorzitter GroenLinks treedt af om zaak-Pormes
  door Raoul du Pré, Volkskrant, 3 april 2006
  Het verleden van het Eerste-Kamerlid Sam Pormes (GroenLinks) is er de oorzaak van dat zijn partij in een bestuurscrisis is verzeild. Partijvoorzitter Herman Meijer legde zondag zijn functie neer, nadat de partijraad had besloten dat Pormes weer lid mag worden van de partij.
   
 • Pormes wil senaatszetel niet kwijt
  NOS Nieuws, 3 april 2006
  GroenLinks-senator Sam Pormes is niet van plan zijn zetel in de Eerste Kamer op te geven. Hij wil terugkeren in de fractie, nu de partijraad zijn royement heeft ingetrokken. Fractievoorzitter De Wolff zegt dat haar fractie nog steeds weinig vertrouwen in Pormes heeft en liever niet meer met hem samenwerkt.
   
 • GroenLinks-voorzitter weg, Pormes weigert op te stappen
  Trouw, 3 april 2006
  Herman Meijer is gisteren opgestapt op als voorzitter van GroenLinks. Eerste-Kamerlid Sam Pormes mag van de partijraad terugkeren in de senaat, en volgens Meijer heeft dat de schijn van een motie van wantrouwen.
   
 • Voorzitter GroenLinks stapt op
  Reformatorisch Dagblad, 3 april 2006
  GroenLinks moet op zoek naar een nieuwe voorzitter. Herman Meijer heeft zondag besloten wegens de affaire–Pormes af te treden. De andere bestuursleden blijven op verzoek van Meijer aan.
   
 • Partijraad GroenLinks maakt royement Pormes ongedaan
  Volkskrant, 2 april 2006
  GroenLinks maakt royement Pormes ongedaan
  Elsevier, 2 april 2006
  Partijraad GroenLinks maakt royement Pormes ongedaan
  Reformatorisch Dagblad, 1 april 2006
  Pormes mag er weer bijhoren
  Nu.nl, 1 april 2006
  GL maakt royement Pormes ongedaan
  NOS Nieuws, 1 april 2006
  De partijraad van GroenLinks heeft zaterdag het royement van senator Sam Pormes ongedaan gemaakt. Pormes was tegen zijn royement in beroep gegaan bij de partijraad. Van de 56 stemmen waren er dertig ter ondersteuning van het beroep. Een woordvoerder van de partij bevestigde een bericht hierover op de website van GroenLinks.
   
 • Royement Sam Pormes ongedaan gemaakt
  Trouw, 1 april 2006
  Royement Sam Pormes ongedaan gemaakt
  Nieuws.nl, 1 april 2006
  Het royement van oud-senator voor GroenLinks Sam Pormes is ongedaan gemaakt. De partijraad van GroenLinks heeft dat zaterdag besloten. Pormes heeft in februari beroep aangetekend tegen de uitspraak van de geschillencommissie dat de partij hem terecht zijn lidmaatschap heeft ontnomen. Bij het overleg werden 56 stemmen uitgebracht, waarvan er dertig waren ter ondersteuning van het beroep van Pormes.
   
 • Pormes vecht royement GroenLinks aan
  Nieuws.nl, 20 februari 2006
  Oud-senator Sam Pormes heeft beroep aangetekend tegen de uitspraak van de geschillencommissie van GroenLinks over zijn royement. De commissie bepaalde eind januari dat de partij hem terecht zijn lidmaatschap heeft ontnomen.
   
 • Rectificatie van uitlatingen over Sam Pormes
  Volkskrant, 19 januari 2006
  Rectificatie van uitlatingen over Sam Pormes
 • Pormes wint kort geding tegen GroenLinks
  Volkskrant, 17 januari 2006
  Pormes wint kort geding tegen GroenLinks
  Algemeen Dagblad, 17 januari 2006
  Pormes wint kort geding tegen GroenLinks
  Telegraaf, 17 januari 2006
  Pormes wint kort geding tegen GroenLinks
  Sp!ts, 17 januari 2006
  Pormes wint kort geding tegen GroenLinks
  Stentor, 17 januari 2006
  Pormes wint kort geding tegen GroenLinks
  Gelderlander, 17 januari 2006
  Voorzitter Herman Meijer van GroenLinks moet zijn uitspraken over het geroyeerde Eerste-Kamerlid Sam Pormes terugnemen. Dat heeft de voorzieningenrechter in Utrecht dinsdag bepaald in een kort geding dat Pormes tegen de partij had aangespannen.
   
 • GroenLinks moet rectificeren in zaak-Pormes
  Trouw, 17 januari 2006
  GroenLinks moet uitlatingen over Eerste Kamerlid Sam Pormes rectificeren. Dat heeft de rechtbank in Utrecht dinsdag bepaald. Volgens de rechter heeft GroenLinks-voorzitter Herman Meijer in een uitzending van het actualiteitenprogramma Nova de suggestie gewekt dat Pormes betrokken is geweest bij een schietincident in 1982.
   
 • Pormes voelt zich veroordeeld door vrijspraak
  door Michiel de Hoog, Volkskrant, 3 januari 2006
  Sam Pormes schiet buiten de rechtszaal in de lach en kan niet meer stoppen. Dat komt doordat zijn eigen woorden hem aan het lachen brengen: 'Mijn partij rekent mij af op het feit dat ik ben vrijgesproken. Dit kan gewoon niet, dit kan gewoon niet.'
   
 • Pormes eist rectificatie van GroenLinks
  Telegraaf, 2 januari 2006
  Pormes eist rectificatie van GroenLinks
  Reformatorisch Dagblad, 2 januari 2006
  "GroenLinks overschrijdt alle fatsoensnormen." Dat stelde het geroyeerde Eerste Kamerlid Sam Pormes maandag tijdens een kort geding bij de rechtbank in Utrecht. Pormes eist dat de voorzitter van GroenLinks, Herman Meijer, uitlatingen terugneemt die hij in november in het actualiteitenprogramma Nova deed. Pormes wil dat GroenLinks een rectificatie plaatst op zijn website.
   
 • Straatvechter die zich nooit Nederlander heeft gevoeld
  door Bart Jungmann en Lidy Nicolasen, Volkskrant, 6 december 2005
  Hij wordt geprezen en gevreesd om zijn strijdbaarheid. Maar die eigenschap bracht Sam Pormes, ex-senator van GroenLinks, ook diverse malen in de problemen.
   
 • GroenLinks royeert senator Pormes
  NRC Handelsblad, 29 november 2005
  GroenLinks royeert Eerste Kamerlid Pormes
  Algemeen Dagblad, 28 november 2005
  GroenLinks royeert Eerste Kamerlid Pormes
  Telegraaf, 28 november 2005
  GroenLinks royeert Eerste Kamerlid Pormes
  Reformatorisch Dagblad, 28 november 2005
  GroenLinks royeert Eerste Kamerlid Pormes
  Gelderlander, 28 november 2005
  Het bestuur van GroenLinks heeft maandagavond Eerste Kamerlid Pormes, die in opspraak is geraakt, geroyeerd. Vorige week zegde het bestuur al het vertrouwen in het Kamerlid op, maar die wilde van geen wijken weten.
   
 • Senator Pormes geroyeerd als lid GroenLinks
  Nieuws.nl, 28 november 2005
  GroenLinks-senator Sam Pormes is door zijn partij geroyeerd. Dat maakt partijvoorzitter Herman Meijer maandag bekend in actualiteiten­programma Nova. Volgens GroenLinks zijn de 'feiten en omstandigheden zoals in het onderzoeksrapport naar voren zijn gekomen dusdanig ernstig zijn dat de integriteit van Sam Pormes als senator in het geding is'. Pormes liet in een reactie weten zijn zetel niet op te geven. Hij gaat een terugroepingprocedure voeren volgens het huishoudelijk reglement van de partij.
   
 • Omstreden senator GroenLinks weet van geen wijken
  Algemeen Dagblad, 26 november 2005
  Pormes weet van geen wijken
  Telegraaf, 26 november 2005
  Omstreden senator GroenLinks weet van geen wijken
  Sp!ts, 26 november 2005
  Omstreden senator GroenLinks weet van geen wijken
  Gelderlander, 26 november 2005
  Omstreden senator GroenLinks weet van geen wijken
  BN/De Stem, 26 november 2005
  GroenLinks is nog lang niet af van de in opspraak geraakte senator Sam Pormes. In de nacht van vrijdag op zaterdag stuurde het Eerste Kamerlid een e-mail naar het partijbestuur, waarin hij aangeeft dat hij niet zonder slag of stoot afstand doet van zijn zetel.
   
 • Vertrek Pormes voedt onrust GroenLinks : partijleden ruziën over de wijze waarop het verleden van het Eerste-Kamerlid onderzocht is
  door Philippe Remarque, Volkskrant, 24 november 2005
  Het gedwongen vertrek van GroenLinks-senator Pormes heeft geleid tot beroering in de partij. 'Verontruste leden' laken de werkwijze van de onderzoekscommissie.
  Aanvullingen & verbeteringen
  Volkskrant, 25 november 2005
   
 • Sam Pormes heeft schijn tegen : GroenLinks heeft Molukse senator 'niet goed gescreend'
  door Theo Koelé, Volkskrant, 23 november 2005
  Zijn betrokkenheid bij de gijzeling was 'bescheiden', maar de aanslag op een politieauto is zo goed als zeker in zijn huis voorbereid. En waar blijft het alibi voor de tijd dat hij in Jemen militaire training kreeg?
   
 • 'Sam Pormes heeft veel vijanden'
  door Hans van Soest, BN/DeStem, 23 november 2005
  De verhalen over het vermeende radicale verleden van GroenLinks-senator Sam Pormes (51) circuleerden al jaren in de media.
   
 • GroenLinks: senator Pormes moet opstappen
  Volkskrant, 22 november 2005
  GroenLinks heeft geen vertrouwen meer in het eigen Eerste-Kamerlid Sam Pormes en vraagt hem zijn zetel op te geven. Uit onderzoek blijkt dat Pormes 'niet of onvolledig' openheid van zaken heeft gegeven over zijn verleden. 'Daarmee brengt hij het partijbelang schade toe.'
   
 • GroenLinks vraagt Pormes op te stappen
  NRC Handelsblad, 22 november 2005
  Het partijbestuur van GroenLinks heeft maandagavond zijn vertrouwen in senator Sam Pormes opgezegd en hem gevraagd zijn zetel in de Eerste Kamer ter beschikking te stellen. Aanleiding voor de vertrouwenscrisis is een onderzoeksrapport naar het verleden van de van oorsprong Molukse senator. Pormes beraadt zich nog op zijn toekomst.
   
 • Senator GroenLinks weg om extremisme
  Elsevier, 22 november 2005
  GroenLinks heeft het vertrouwen in senator Sam Pormes opgezegd. Het partijbestuur heeft hem gevraagd zijn zetel in de Eerste Kamer ter beschikking te stellen.
   
 • Senator zat waarschijnlijk in guerrillakamp
  Eindhovens Dagblad , 22 november 2005
  Het is aannemelijk dat GroenLinks-senator Sam Pormes in de jaren zeventig een guerrillatraining heeft gevolgd in Jemen. In andere zaken heeft het Eerste-Kamerlid de partij onjuist over zijn verleden ingelicht. Dat concludeert een onderzoekscommissie van GroenLinks.
   
 • Senator verzweeg contacten
  Algemeen Dagblad, 22 november 2005
  Eerste Kamerlid Sam Pormes (GroenLinks) heeft zijn partij niet altijd tijdig en juist geïnformeerd over contacten die hij in de jaren '70 heeft gehad met extremistische groepen.
   
 • Senator GroenLinks moet opstappen
  NOS Journaal, 21 november 2005
  GroenLinks-senator Pormes moet opstappen. Het partijbestuur heeft het vertrouwen in hem opgezegd en hem gevraagd zijn zetel in de Eerste Kamer op te geven.
   
 • Senator Pormes erkent fouten
  NRC Handelsblad, 21 november 2005
  Senator S. Pormes (GroenLinks), die ervan wordt beticht in de jaren zeventig banden te hebben gehad met extremistische groeperingen, erkent dat hij zijn partijbestuur "niet altijd en overal volledig heeft ingelicht" over zijn verleden. Daarmee lijkt zijn positie als lid van de Eerste Kamer onhoudbaar geworden.
   
 • Groenlinks zegt vertrouwen Pormes op
  Trouw, 21 november 2005
  Groenlinks zegt vertrouwen Pormes op
  Nieuws.nl, 21 november 2005
  GroenLinks heeft Eerste Kamerlid Sam Pormes geroyeerd als lid van de partij. Dat maakt GroenLinks maandagavond bekend. De positie van Pormes kwam onder druk te staan doordat hij systematisch heeft ontkend dat hij in 1976 een gevechtstraining heeft gevolgd in een Palestijns kamp in Jemen.
   
 • GroenLinks zegt vertrouwen in senator op
  Algemeen Dagblad, 21 november 2005
  GroenLinks zegt vertrouwen in senator op
  Sp!ts, 21 november 2005
  GroenLinks zegt vertrouwen in senator op
  Reformatorisch Dagblad, 21 november 2005
  GroenLinks zegt vertrouwen in senator op
  Nu.nl, 21 november 2005
  Het partijbestuur van GroenLinks heeft maandagavond zijn vertrouwen in senator Sam Pormes opgezegd en hem gevraagd zijn zetel in de Eerste Kamer ter beschikking te stellen. Volgens het bestuur heeft Pormes de partij niet volledig en naar waarheid geïnformeerd over zijn verleden.
   
 • GroenLinks-senator informeerde partij onvolledig
  Volkskrant, 21 november 2005
  GL-senator informeerde partij onvolledig
  Reformatorisch Dagblad, 21 november 2005
  Eerste Kamerlid Pormes van GroenLinks heeft zijn partij niet altijd tijdig en juist geïnformeerd over contacten die hij in de jaren '70 heeft gehad met extremistische groepen. Tot die conlusie komt een door GroenLinks ingestelde onderzoekscommissie, aldus ingewijden. Het partijbestuur bespreekt de conclusies maandagavond.
   


- venster sluiten -