Olah raga: warta berita

Olah raga: warta berita
Sport: nieuwsberichten

20 juli 2008 • voetbal Olympische ploeg Nieuw-Zeeland verliest van Indonesië
  Laatste Nieuws, 20 juli 2008
  De olympische voetbalploeg van Nieuw-Zeeland, die in dezelfde groep als België zit voor het toernooi in Peking, verloor verrassend in Djakarta van de Indonesische club Persikota Tangerang: 2-0. De doelpunten vielen in de 29e en 74e minuut.
   
 • tennis Huta Galung sneuvelt in tweede ronde Amersfoort
  De Pers, 17 juli 2008
  De Dutch Open wordt niet gewonnen door een Nederlander. Op het tennistoernooi in Amersfoort verloor Jesse Huta Galung donderdag kansloos van Oscar Hernandez uit Spanje: 6-3, 6-2. De Hillegommer had het verlies grotendeels aan zichzelf te wijten. Hij maakte te veel fouten en wist niet onder de druk van de 30-jarige Hernandez uit te komen.
   
 • tennis Huta Galung strandt in tweede ronde
  Trouw, 17 juli 2008
  Met Jesse Huta Galung verdween donderdag de laatste Nederlandse tennisser uit de Dutch Open in Amersfoort. De inwoner van het Limburgse Heel verloor in de tweede ronde met 3-6 2-6 van de Spanjaard Oscar Hernandez.
   
 • tennis Huta Galung uitgeschakeld in Amersfoort
  NRC Handelsblad, 17 juli 2008
  Huta Galung uitgeschakeld
  Sp!ts, 17 juli 2008
  Jesse Huta Galung is er vandaag niet in geslaagd de kwartfinales van de Dutch Open te bereiken. De Nederlandse tennisser verloor met 3-6 2-6 van de Spanjaard Oscar Hernandez.
   
 • 'We werden nooit aangekondigd als die lui uit Indië'
  door Stephan Bol, Nederlands Dagblad, 28 juni 2008
  Het zestigjarig jubileum van het Eerste Nederlandse Parachutisten Corps (ENPC) en de veteranendag vallen vandaag samen. Eind jaren veertig hief Defensie het eerste en enige parachutistenonderdeel van het leger dat in Indië had gediend op. De veteranen kregen toestemming hun sprongen te blijven beoefenen ter opluistering van vliegshows. Ze stonden daarmee aan de wieg van de parasport in Nederland.
   
 • voetbal Team uit Ambon speelt tegen Real Lunet
  Klaverblad, 25 juni 2008
  Een dag voor het weekend waarin de finale van EURO 2008 wordt gespeeld en de meeste teams in Nederland hun zomerstop houden, vindt er toch nog een bijzonder vermeldenswaardige voetbalwedstrijd plaats in Vught. Op vrijdagavond 27 juni wordt op het Hockeyveld van MOP (de graszoden van Real Lunet zijn immers net ingezaaid) om 18.30 uur een vriendschappelijke wedstrijd gespeeld tussen het selectieteam van Real Lunet en TSKA (Tim Sepakbola Kota Ambon).
   
 • badminton Voedselvergiftiging zit badmintonster Jie dwars
  Sportweek, 25 juni 2008
  Badmintonster Yao Jie heeft woensdag door een voedselvergiftiging moeten afzeggen voor de Thailand Open. De 31-jarige speelster liep de vergiftiging vorige week op tijdens haar verblijf in Indonesië, zo meldde bondscoach Martijn van Dooremalen. De afzegging is een voor Jie een flinke streep door de rekening.
   
 • badminton Alle Nederlandse deelnemers in Indonesië uit de strijd
  Nederlandse Badminton Bond, 20 juni 2008
  Nederland had drie spelers in de achtste finales van het Super Series-toernooi in Jakarta (prijzengeld $ 250.000), maar niemand wist zich te kwalificeren voor de kwartfinales. De Nederlandse nummer 1 Yao Jie verloor van Maria Kristin Yulianti uit Indonesië. [...] Bij de mannen verloor Dicky Palyama van de als achtste geplaatste Indonesiër Simon Santoso: 20-22, 9-21.
   
 • badminton Succes voor Yoa Jie in Indonesië
  Nieuws.nl, 19 juni 2008
  Succes voor badmintonsters Yao Jie op de Indonesische kampioenschappen. De speelster van BC Amersfoort versloeg de favoriet Tine Rasmussen uit Denemarken en bereikte de tweede ronde. [...] Ook Amersfoort-speler Dicky Palyama bereikte de volgende ronde door een zege op Kay Bin Yeoh uit Maleisie met 21-17 en 22-10.
   
 • badminton Palyama naar tweede ronde
  Telegraaf, 18 juni 2008
  Dicky Palyama heeft de tweede ronde bereikt van de Indonesian Super Series in Djarum. De Nederlandse badmintonner won woensdag met enige moeite van de Maleisiër Kay Bin Yeoh: 21-17 22-20. Eric Pang verloor nipt in drie games van de als zevende geplaatste Pool Przemyslaw Wacha: 21-18 22-24 19-21. Bij de vrouwen won zowel Judith Meulendijks als Yao Jie haar eerste partij.
   
 • badminton Topprestaties Jie, Meulendijks en Palyama
  Nederlandse Badminton Bond, 18 juni 2008
  Tijdens het Super Series-toernooi in Indonesië heeft Yao Jie gewonnen van Tine Rasmussen. De als vierde geplaatste Deense is de nummer zes van de wereld. Jie speelde een voortreffelijke eerste game, die ze won met 21-17.
   
 • autorace Zandvoort niet langer eerste race A1GP
  Elsevier, 9 juni 2008
  Zandvoort is vanaf komend seizoen niet langer het decor van de opening van het A1GP-seizoen. De Nederlandse race is nu de tweede wedstrijd op de kalender. Het A1GP-circus gaat eind september van start met een nieuwe race in het Italiaanse Mugello. Ook wedstrijden in Indonesië en Portugal zijn nieuw op de kalender van de raceklasse met landenteams.
   
 • zwemmen Kromowidjojo talent van het jaar
  Nu.nl, 8 juni 2008
  Zwemster Ranomi Kromowidjojo is zondag uitgeroepen tot sporttalent van het jaar. Ze ontving de onderscheiding van sportkoepel NOCNSF na afloop van de Nederlandse kampioenschappen in Eindhoven.
   
 • zwemmen Schoonspringer Hans Haasmann overleden
  door Jurryt van de Vooren, Sportgeschiedenis.nl, 4 juni 2008
  Twee oud-Olympiërs overleden
  NOC*NSF Sportnieuws, 5 juni 2008
  Opnieuw moeten we afscheid nemen van een Nederlands olympiër. [...] Sporthistoricus Ton Bijkerk meldt nu dat in Australië schoonspringer Hans Haasmann is overleden op 92-jarige leeftijd. In 1936 deed hij mee aan de Olympische Spelen. [...] Hij was daarvoor, samen met de zwemmer Piet Stam, vanuit Nederlands-Indië naar Nederland gereisd, waar ze voorafgaande aan het vertrek met de Nederlandse ploeg naar Berlijn nog enkele weken hebben getraind. Samen vormden Stam en Haasmann de enige Nederlands-Indische inbreng ooit bij de Olympische Spelen.
   
 • badminton Indonesië te sterk voor Nederlandse vrouwen
  Nederlandse Badminton Bond, 31 mei 2008
  Paulien van Dooremalen / Rachel van Cutsen zijn er niet in geslaagd in Toulouse de Vrouwen Dubbel titel binnen te halen. Jauhari / Irawati INA waren in 2 games de sterksten.
   
 • tennis Huta Galung en Haase naar huis
  NOS Studio Sport, 28 mei 2008
  Robin Haase en Jesse Huta Galung zijn op Roland Garros al in de eerste ronde blijven steken. Haase verloor met 6-7 (6), 2-6, 6-7 (4) van Marin Cilic. Huta Galung was niet opgewassen tegen Jirí Vanek: 3-6, 5-7, 2-6. [...] Huta Galung kon zijn debuut in het hoofdschema van een grand slam-toernooi niet opluisteren met een overwinning. De 22-jarige tennisser uit Heel speelde goed, maar de ervaren Vanek ging met de belangrijke punten aan de haal. [...]
   
 • tennis Huta Galung naar hoofdtoernooi Roland Garros
  Trouw, 23 mei 2008
  Jesse Huta Galung gaat zijn debuut maken op een grandslamtoernooi. De 22-jarige Hillegommer won vrijdag bij het kwalificatietoernooi van Roland Garros ook zijn derde wedstrijd. De nummer 188 van de wereld klopte Marc Lopez met 6-7 (3), 7-6 (3), 6-3. Daardoor komt de Nederlandse inbreng hij het hoofdtoernooi op drie deelnemers.
   
 • voetbal Blessure redde leven Tahamata
  De Pers, 20 mei 2008
  Simon Tahamata is negentien jaar geleden dankzij een gebroken sleutelbeen aan de dood ontsnapt. De voormalig international zou in 1989 met het Kleurrijk Elftal meegaan naar Suriname, maar door de blessure ging hij niet mee met de fatale vlucht, die aan 176 mensen het leven kostte. Dat laat hij weten aan Novum Nieuws.
   
 • badminton Chinese badmintonsters pakken weer Uber Cup
  De Pers, 17 mei 2008
  Chinese badmintonsters pakken weer Uber Cup
  Elsevier, 17 mei 2008
  De badmintonsters van China hebben voor de zesde keer op rij de Uber Cup gewonnen. In Jakarta werd gastland Indonesië in de finale met 3-0 verslagen. Het is voor de elfde keer dat China het officieuze wereldkampioenschap voor landenteams, dat eens in de twee jaar wordt gehouden, winnend afsluit.
   
 • badminton China en Indonesië naar finale Uber Cup
  De Pers, 15 mei 2008
  China en Indonesië naar finale Uber Cup
  Elsevier, 15 mei 2008
  De badmintonners van China en Indonesië staan zaterdag tegenover elkaar in de finale van het toernooi om de Uber Cup. Titelverdediger China versloeg Zuid-Korea met 3-1 en gastland Indonesië rekende af met Duitsland, dat net als in 2006 in de halve finale stond. Ook de Indonesische vrouwen wonnen met 3-1.
   
 • badminton Badmintonvrouwen tegen Nieuw-Zeeland na verlies
  De Pers, 12 mei 2008
  De Nederlandse badmintonsters hebben hun tweede pouleduel bij de Uber Cup verloren. In Jakarta was gastland Indonesië met 5-0 te sterk. Omdat Indonesië ook al van Japan had gewonnen werd dat land groepswinnaar en staat het in de kwartfinale. Nederland is tweede in de poule en neemt het in de achtste finale op tegen Nieuw-Zeeland. Wordt die wedstrijd gewonnen, dan wacht in de kwartfinale titelverdediger China.
   
 • badminton Zege en nederlaag badmintonsters
  NOS Nieuws, 12 mei 2008
  De Nederlandse badmintonsters spelen dinsdag in de achtste finales van de WK voor landenteams tegen Nieuw-Zeeland. Nederland (9) won 's ochtend verrassend van Japan (2) (3-2), waarna bondscoach Martijn van Dooremalen tegen Indonesië (5) zijn toppers rust gunde en Patty Stolzenbach, Yik-Man Wong, Ilse Vaessen en Eefje Muskens inzette. Dat leidde tot een ingecalculeerde nederlaag: 0-5.
   
 • badminton Ingecalculeerde nederlaag badmintonsters
  Telegraaf, 12 mei 2008
  De Nederlandse badmintonsters hebben zondag hun tweede duel op het WK voor landenteams (Uber Cup) met 5-0 van Indonesië verloren. De nederlaag was ingecalculeerd. De Nederlandse vrouwen waren na de 3-2-winst op Japan eerder op de dag al zeker van de achtste finales. Bondscoach Martijn van Dooremalen gaf daarom zijn belangrijkste speelsters in Jakarta rust.
   
 • badminton Badmintonvrouwen beginnen sterk aan Uber Cup
  Trouw, 12 mei 2008
  De Nederlandse badmintonsters zijn het toernooi om de Uber Cup in Jakarta met winst begonnen. De speelsters van bondscoach Martijn van Dooremalen wonnen met 3-2 van Japan. Twee jaar geleden was Japan in de finale van hetzelfde officieuze WK voor landenteams met 3-0 te sterk voor Nederland. Later maandag staat Nederland nog tegenover Indonesië.
   
 • badminton Badmintonsters spelen toch op WK
  NOS Nieuws, 10 mei 2008
  De organisatie van het WK badminton voor vrouwenteams (Uber Cup) in Jakarta gaat het speelschema waarschijnlijk toch aanpassen. Bondscoach Martijn van Dooremalen was vrijdag ontstemd omdat Nederland ineens twee keer op een dag moest spelen, nadat het schema was omgegooid ten faveure van het gastland Indonesië.
   
 • badminton Uber Cup: badmintonsters benadeeld
  NOS Nieuws, 9 mei 2008
  Bondscoach Martijn van Dooremalen overweegt de Nederlandse badmintonploeg terug te trekken uit de Uber Cup, het WK voor damesteams in Indonesië. Bij aankomst in Jakarta kreeg hij te horen dat het speelschema is gewijzigd, waardoor Nederland maandag twee duels op een dag moet spelen. Door de absentie van de hoofdscheidsrechter kan er pas zaterdag protest worden aangetekend.
   
 • badminton Nederlands team naar Uber Cup Finals in Jakarta
  Nederlandse Badminton Bond, 6 mei 2008
  Van 11-18 mei neemt Oranje in de Indonesische hoofdstad Jakarta deel aan de finalestrijd om de Uber Cup, het wereldkampioenschap badminton voor vrouwenteams. De nationale ploeg had zich in februari tijdens het Europese kwalificatietoernooi in Almere voor de mondiale eindstrijd geplaatst.
   
 • Olympische spelen China voert regie over fakkeltocht Jakarta
  door Michel Maas, Volkskrant, 23 april 2008
  De Chinezen passen de tocht van de vlam aan en huren zelfs een knokploeg in. Niets wordt aan het toeval overgelaten. Op de kantoren van het olympisch comité van Indonesië heerst een ontspannen rust. De 'vlam' is in de stad, maar aan de mensen hier is dat niet te merken. Een medewerkster wijst naar de overkant van de straat, waar het kolossale Bung Karno-stadion staat. 'Wij zijn daar niet bij betrokken, dit wordt helemaal georganiseerd door de Chinese ambassade.' Met 'dit' bedoelt ze de rondgang die de olympische fakkel dinsdag door de Indonesische hoofdstad maakt.
   
 • Olympische spelen Olympische vlam uitgewaaid in Jakarta
  Sportweek, 22 april 2008
  De Olympische vlam is op dinsdagochtend in Jakarta uitgewaaid. Toen de gouverneur van de Indonesische hoofdstad Fauzi Bowo de toorts overhandigd kreeg, doofde het vuur vanwege een technisch mankement. Een reservevlam, die altijd achter de officiële Olympische vlam aan reist, bood uitkomst.
   
 • Olympische spelen Olympische vlam waait uit
  Nu.nl, 22 april 2008
  De Olympische vlam kent tot op heden een lastige tournee over de wereld. In Europa en Amerika probeerden duizenden demonstranten met water, brandblussers en andere middelen het vuur zonder succes te doven. In Jakarta was een zuchtje wind genoeg.
   
 • Olympische spelen Olympische vlam aangekomen in Jakarta
  Laatste Nieuws, 21 april 2008
  De olympische vlam is in de nacht van maandag op dinsdag (plaatselijke tijd) aangekomen in de Indonesische hoofdstad Jakarta. Morgen maakt het vuur een korte tocht door de stad. De fakkelloop zal echter enkel te zien zijn voor ongeveer 5.000 toeschouwers die een uitnodiging kregen, maakten de verantwoordelijken bekend.
   
 • Olympische spelen Jakarta kort traject voor Olympische fakkeltocht in
  De Morgen, 10 april 2008
  Gewaarschuwd door de jongste protesten bij de Olympische fakkeltochten hebben de organisatoren in Indonesië het traject op hun grondgebied drastisch ingekort. De vlam zal nu enkel in de omgeving van het Bung Karno-stadion in Centraal-Java gedragen worden en niet zoals gepland door heel de stad, zei de voorzitter van het organisatiecomité, Sumohadi Marsis.
   
 • voetbal Tahamata blijft gewoon bij Ajax
  door Carlo Willemsen, Elf Voetbal, 10 april 2008
  Simon Tahamata heeft met Ajax overeenstemming bereikt om zijn aflopende verbintenis als jeugdtrainer met vier jaar te verlengen. Eerder kwam het nieuws naar buiten dat de voormalig topvoetballer zijn carrière bij het Duitse Alemannia Aachen zou voortzetten.
   
 • atletiek Esther Akihary dolblij met bronzen medaille op 60 meter NK indoor
  door Arnold Winkel, Gelderlander, 18 februari 2008
  Bij het passeren van de finish wist ze het al. De vuist ging de lucht in als teken van blijdschap. Esther Akihary was dolblij met haar bronzen medaille op de 60 meter tijdens de Nederlandse indoorkampioenschappen atletiek. Dat ze dat deed in een persoonlijk record maakte de avond in de Vlaanderen Topsporthal in het Belgische Gent nog mooier.
   
 • golf Luiten vijfde op golftoernooi Jakarta (video)
  De Pers, 17 februari 2008
  Joost Luiten heeft de Indonesia Open afgesloten op de vijfde plaats. De 22-jarige golfer uit Bleiswijk steeg op de slotdag in Jakarta dankzij een ronde van 66 slagen weliswaar een plaats, maar een plek op het podium bleek er uiteindelijk net niet in te zitten. De Chileen Felipe Aguilar won het toernooi met één slag voorsprong op de Indiër Jeev Milkha Singh.
   
 • golf Chileen Aguilar wint golftoernooi Indonesia Open
  Laatste Nieuws, 17 februari 2008
  De Chileen Felipe Aguilar heeft vandaag in Jakarta het Indonesia Open golftoernooi (EPGA) gewonnen. Op de Cengkareng golfbaan lukte de 33-jarige uit Valdivia een ultieme ronde in 68 slagen, wat volstond om de Indiër Jeev Milkha Singh met één slag achter zich te houden.
   
 • autorace GP2: Filippi wint afvalrace in Indonesië, Trust Arden Team tweede met Buemi
  door Marc Kok, Autosport.nl, 16 februari 2008
  Luca Filippi heeft vandaag de GP2 Azië-race in Sentul (Indonesië) gewonnen. Op een vochtig, stoffig en moeilijk te berijden circuit ging hij na 46 ronden vol spektakel en slechts elf uitrijders als eerste over de finish. Succes was er ook voor het Trust Arden Team van Michel Perridon en Fred van Putten, aangezien Sébastien Buemi vlak achter Filippi als tweede werd afgevlagd.
   
 • golf Luiten klimt weer 2 plaatsen in Indonesië
  GolfNet, 16 februari 2008
  Joost Luiten is na de derde dag van het Enjoy Jakarta Astro Indonesia Open op de gedeelde 6e plaats beland. Met een ronde van 66 slagen klom hij twee plaatsen. Met birdies op 2, 5, 11 en 13 en verder geen bogeys op zijn kaart eindigde Joost zijn derde ronde op de Cengkareng Golf Club in Jakarta.
   
 • golf Joost Luiten in Indonesië
  GolfNet, 11 februari 2008
  Joost Luiten is deze week de enige Nederlandse deelnemer in het Enjoy Jakarta Astro Indonesia Open, een wedstrijd op de European Tour. De wedstrijd wordt gespeeld op de Cengkareng Golf Club in Jakarta en de spelers moeten rekening houden met vertragingen op de golfbaan want er is regelmatig onweer en hevige regenbuien. De temperatuur zal ook een probleem kunnen zijn, het is gemiddeld 30 graden, en dat zal ook veel van de spelers vergen.
   
 • badminton 80-jarige badmintont maar door
  door Peter van Bergen, BN/De Stem, 22 januari 2008
  Drie keer per week slaat hij de energie eruit. In Rudolf Bensch, 80 jaar en liever gewoon Dolf zit nog genoeg badmintonkracht. Hij is lid van BC'80, maar speelt ook wekelijks bij AWW'93 en BC 'Net over het netje'. Badminton en zijn geboorteland Indonesië, onlosmakelijk met elkaar verbonden. "Een leven lang sport", zegt Bensch. "Ik voel me er lekker bij."
   
 • voetbal Paspoort trainer Wullems ingenomen
  Telegraaf, 23 december 2007
  Indonesië weigert Henk Wullems met de kerst naar huis te laten gaan. Het paspoort van de voetbaltrainer is inmiddels door de Indonesische autoriteiten in beslag genomen. Reden daarvoor is dat de voetbalclub waar Wullems trainer van is, FC Bali, zijn werkvergunning nog niet heeft betaald. Daarbij gaat het om een bedrag van 1200 US dollar. Wullems is ziedend, maar kan niets doen.
   
 • voetbal WK-voorronde: Syrië vermorzelt Indonesië
  Sportweek, 18 november 2007
  Indonesië kan een tweede WK-deelname vergeten. De nummer 125 van de FIFA-ranking werd met huid en haar opgegeten door Syrië. Na de 1-4 uit de heenwedstrijd schoten de Syriërs met scherp in Damascus: 0-7. Zyad Chaabo tekende voor een hattrick. Indonesië nam in 1938, onder de naam Nederlands Indië, voor het laatst deel aan de mondiale.
   
 • golf Van der Valk houdt stand in Indonesië
  NGF Golf Media, 26 oktober 2007
  Op het Pertamina Indonesia President Invitational heft Guido van der Valk zijn eerste ronde een goed vervolg kunnen geven. De tweede ronde ging hij rond in 70 slagen. Ruim voldoende om de cut te halen. Alhoewel Guido van der Valk het donderdag met een score van 68 nog net iets beter deed, behield hij vrijdag met zijn rond 70 zijn elfde plaats in het klassement.
   
 • voetbal Vergeten Sporthelden: Law Adam
  door Jurryt van de Vooren, Sportgeschiedenis.nl, 8 oktober 2007
  De vorige vergeten sportheld Piet Knijnenburg was de grootmeester van de bocht. Law Adam (1908-1941) is uitvinder van de schaarbeweging. In het voetbal tenminste, want in het schaatsen was deze al eerder toegepast. [...] Zoals zo veel voetballers uit de oude doosch is Law Adam geboren in Nederlands-Indië en wel in Situbonjo. Adam belandde al snel in Den Haag, waar hij een belangrijke speler werd bij HVV – de toen nog niet koninklijke voetbalverenging. [...]
   
 • voetbal Real Madrid opent academie op Bali
  NRC Handelsblad, 3 oktober 2007
  Real Madrid opent academie op Bali
  Algemeen Dagblad, 3 oktober 2007
  Real Madrid opent academie op Bali
  Sp!ts, 3 oktober 2007
  Real Madrid opent academie op Bali
  Metro, 3 oktober 2007
  Real Madrid opent academie op Bali
  Gelderlander, 3 oktober 2007
  Real Madrid opent academie op Bali
  Stentor, 3 oktober 2007
  Real Madrid opent academie op Bali
  BN/De Stem, 3 oktober 2007
  Real Madrid opent academie op Bali
  Dagblad van het Noorden, 3 oktober 2007
  Real Madrid gaat volgend jaar een voetbalacademie openen op Bali. De directeur van de voetbalschool, Carmen Yahya, heeft dit woensdag gezegd. Vanaf augustus gaan coaches van de Spaanse club trainingen geven aan kinderen tussen de 9 en 18 jaar.
   
 • voetbal Indonesië wil wereldtop bestormen
  door Ralph van Hertum, Soccerway, 11 september 2007
  De voormalige Nederlandse kolonie Indonesië [Sic!] heeft serieuze plannen om over twaalf jaar aan de wereldtop te staan. De Indonesische Bond verklaarde dat zij in 2020 een goede nationale voetbalploeg wil hebben. Als argumenten voor deze hoge doelstelling komt Bondsvoorzitter Nurdin Halid met onder andere het getoonde enthousiasme van de fans bij het afgelopen Aziatisch kampioenschap.
   
 • tennis Tamaëla verrassend voorbij Craybas
  NOS Nieuws, 10 september 2007
  Elise Tamaëla heeft de tweede ronde van het toernooi op Bali bereikt. Met 4-6,7-6 (4),6-2. klopte de nummer 180 van de wereld verrassend Jill Craybas. Tamaëla, die in Indonesië meedoet op een wild-card, treft in de achtste finales Daniele Hantuchova (Slw, 2).De Slowaakse stond maandag al wel op de baan in het damesdubbelspel met Lindsay Davenport.
   
 • badminton WK: 3 × China; 2 × Indonesië
  Nederlandse Badminton Bond, 20 augustus 2007
  Ondanks een verminderde hegemonie in de breedte ging China toch weer met drie titels aan de haal. De andere twee waren voor Indonesië ...
   
 • badminton Eindelijk genieten van het leven
  door Pim Sedee, Algemeen Dagblad, 13 augustus 2007
  Natuurlijk heeft Tylio Lobman wel eens een lied geschreven over zijn vrouw Mia Audina. [...] Jarenlang stond Lobmans leven in het teken van Audina. Hij ondersteunde haar tijdens haar badmintonloopbaan die haar zo veel successen bracht, zoals twee zilveren Olympische medailles, in 1996 en 2004. Een jaar geleden was Audina badmintonmoe. Ze stopte pardoes en besloot vanaf dat moment haar man te begeleiden in zijn zangcarrière. [...]
   
 • tennis Sluiter treft landgenoot Huta Galung
  Trouw, 2 augustus 2007
  Sluiter treft landgenoot Huta Galung
  Telegraaf, 2 augustus 2007
  Sluiter treft landgenoot Huta Galung
  Metro, 2 augustus 2007
  Sluiter treft landgenoot Huta Galung
  Sp!ts, 2 augustus 2007
  Raemon Sluiter en Jesse Huta Galung treffen elkaar vrijdag in de kwartfinales van het challengertoernooi van het Finse Tampere. Beide Nederlanders wonnen donderdag hun partij, Thiemo de Bakker strandde in de tweede ronde.
   
 • voetbal Indonesië pakt drie punten tegen Bahrein
  door Steven Wijnreder, Footballbox, 11 juli 2007
  Indonesië heeft gisteren, net als Maleisië, de eerste wedstrijd gespeeld als gastland van de Azië Cup. In de Azië Cup zijn er dit jaar vier gastlanden, maar Indonesië is samen met Vietnam de enige die hun eerste wedstrijd van het toernooi wist te winnen. In Jakarta versloeg Indonesië Bahrein met 2-1.
   
 • voetbal Zidane trapt balletje met Indonesische president
  Elsevier, 6 juli 2007
  Zidane trapt balletje met Indonesische president
  De Pers, 6 juli 2007
  Zinedine Zidane heeft vrijdag een balletje getrapt met de president van Indonesië Susilo Bambang Yudhoyono. De 35-jarige Franse oud-voetballer speelde in het paleis van de president, vlak bij de hoofdstad Jakarta, onder toeziend oog van enkele honderden fans een potje voetbal.
   
 • paardrijden Nederlands goud (7)
  door Jeroen Heijmans, Sportgeschiedenis, 30 juni 2007
  Nederlands tweede gouden medaille tijdens de Spelen van 1924 werd gewonnen bij het paardrijden. In Parijs bleek Adolf van der Voort van Zijp de meest veelzijdige ruiter te zijn. De in Nederlands Indië geboren luitenant Van der Voort van Zijp was met zijn paard Silver Piece deelnemer aan de military, destijds geafficheerd als het Championnat Équestre. De competitie bestond uit drie onderdelen, een dressuurproef (goed voor 10% van de totaalscore), een veldwedstrijd (70%) en een springproef (20%).
   
 • atletiek Indonesië bouwt voor topsporters
  NieuwNieuws, 23 juni 2007
  De Indonesische overheid heeft de belangrijkste topsporters van het land voor hun verdiensten beloond met een huis ter waarde van 100 miljoen rupiah, ruim 10.000 euro. De minister van Sport Adhyaksa Dault overhandigde 44 atleten uit verscheidene disciplines de sleutels van hun nieuwe onderkomen.
   
 • badminton Sudirman Cup opnieuw naar China
  NOS Nieuws, 17 juni 2007
  De Chinese badmintonploeg heeft in Glasgow opnieuw beslag gelegd op de Sudirman Cup. In de finale van het WK voor gemengde landenteams was China met 3-0 te sterk voor Indonesië. Het was voor China al de zesde zege in het tweejaarlijkse evenement. De enige twee andere winnaars zijn Indonesië, dat in 1989 het eerste WK won, en Zuid-Korea (1991,1993,2003).
   
 • voetbal Timisela naar VVV
  Algemeen Dagblad, 13 juni 2007
  Timisela naar VVV
  Sp!ts, 13 juni 2007
  Het naar de eredivisie gepromoveerde VVV-Venlo heeft zich dinsdag versterkt met Michael Timisela. De 21-jarige rechtsback is afkomstig van Ajax. Hij heeft in Limburg overeenstemming bereikt over een tweejarig contract met een optie voor nog een seizoen.
   
 • golf Jong talent wint in Indonesië
  NGF, 5 juni 2007
  De in Australië wonende Nicholas Smits heeft het Jakarta World Junior Golf Championship op zijn naam geschreven. Op de baan van de Damai Indah Golf Club kwam de jonge speler in de B-klasse (13/14 jaar) in dit sterk bezette toernooi tot een score van 293. Hij had een slag voorsprong op Carlos Marcel Puyat uit de Filippijnen.
   
 • badminton Badmintonvereniging Veglo bestaat 50 jaar
  door Henny Zwaan, Sleutelstad, 10 mei 2007
  Dit jaar bestaat badmintonclub Veglo 50 jaar, de vereniging viert dit heugelijke feit komende zomer met een lustrumfeest voor leden en oud-leden. Veglo werd opgericht in 1957 als sociale instelling voor Nederlanders die tijdens het conflict tussen Nederland en Indonesië om het toenmalige Nieuw Guinea Indonesië hadden moeten verlaten. Aanvankelijk heette de instelling 'Slamet datan', Indonesisch voor welkom.
   
 • pencak silat 'Wars van machogedrag'
  Emmen.nu, 7 mei 2007
  De Pencak Silat groep Satria Muda uit Emmen heeft onlangs een tweede trainingsruimte voor elkaar weten te boksen. Na jaren is de groep weer terug in de Garuda Gym in Emmerhout waar trainers Nick Smith en Dennis Dörfel de verdedigingskunst met veel bezieling doorgeven. De verdedigingskunst is een tamelijk onderbelichte sport, maar daardoor niet minder interessant.
   
 • voetbal Alleen in China kennen ze Klouif niet
  Volkskrant, 25 april 2407
  Johan Cruijff wordt vandaag 60. Iedereen kent zijn naam, ook in verre oorden als Indonesië en in Mexico. Maar weer niet in China. [...] Op een bank in een zijkamertje van het kantoor van Persijain, een voetbalclub in het hart van Jakarta, de hoofdstad van Indonesië, ligt Toni Bramantara voor een tv. Toni is sportverslaggever bij Suriya Surabaya, maar dat is niet de reden waarom hij Cruijff kent. 'In 1974 was ik nog klein, maar ik heb alle wedstrijden van het Nederlands elftal gezien. Ik woonde in Tanjung Priok. Daar waren destijds veel jongens uit Ambon, allemaal fanatieke fans van Nederland. [...]
   
 • Olympische spelen Oud-sporters praten over Tweede Wereldoorlog
  door Jurryt van de Vooren, Sport Geschiedenis (weblog), 25 april 2407
  Op vrijdag 4 mei is het Dodenherdenking. Ook het Olympisch Stadion staat hierbij stil met de jaarlijkse herdenking. Ook is er die ochtend een bijzondere bijeenkomst in de Olympic Experience over sportherinneringen aan deze oorlog. Tennisjournalist Bep van Houdt spreekt dan met Jan Derksen (1919, oud-wereldkampioen baanrennen), Cor de Buy (1921, Nederlands beste tafeltennisser van de twintigste eeuw), Jaap van der Poll (1914, Nederland en Javaans kampioen speerwerpen) en sportcartoonist Dik Bruijnesteijn (1917). [...] Door de komst van oud-speerwerper Jaap van der Poll is er dit keer ook aandacht voor de gebeurtenissen in Nederlands-Indië of Indonesië. [...]
   
 • paardrijden Wibi Soerjadi componeert voor Van Grunsven
  Telegraaf, 23 april 2007
  Wibi Soerjadi componeert een nieuwe kür op muziek voor zijn vriendin Anky van Grunsven. De pianist die afgelopen januari een muzikaal meesterwerk afleverde voor amazone Imke Schellekens-Bartels, gaat nu ook de tweevoudig olympisch kampioene van nieuwe muziek voorzien.
   
 • tennis Tamaëla kansloos
  BNR Nieuws Radio, 19 april 2007
  Denemarken is donderdag op gelijke hoogte gekomen in het Fed Cup-duel met Nederland. Elise Tamaëla verloor het tweede enkelspel kansloos van Caroline Wozniacki: 2-6 1-6.
   
 • tennis Tamaëla wint eerste wedstrijd Fed Cup
  Telegraaf, 18 april 2007
  Elisa Tamaëla heeft Nederland op voorsprong gezet in de eerste Fed-Cupconfrontatie met Roemenië. Met moeite wist de Culemborgse Madalina-Victorita Gojnea te verslaan in 3-6 6-2 6-3.
   
 • zwemmen Ranomi Kromowidjojo
  Sp!ts, 4 april 2007
  Elke week legt Sp!ts een van de talenten van Sporttop een aantal actuele begrippen voor, waarop direct en bondig moet worden gereageerd. Deze week zwemster Ranomi Kromowidjojo, die vorige week in Melbourne (Australië) haar eerste medaille op een WK voor senioren behaalde.
   
 • golf Tampion, Ilonen leiden in Jakarta
  Golfnet, 16 februari 2007
  Jakarta in Indonesië is de laatste tijd regelmatig in het nieuws vanwege de enorme hoeveelheid regenwater die er gevallen is. Ook op de tweede dag van het Indonesisch Open waren het de regenbuien en onweersbuien die het spelen lange tijd onmogelijk maakte. Ook de tweede ronde kan daardoor niet uitgespeeld worden.
   
 • tennis Tamaela ook verder in kwalificaties
  Telegraaf, 12 januari 2007
  Elise Tamaela is na Raemon Sluiter ook doorgedrongen tot de beslissingsronde van het kwalificatietoernooi van de Australian Open. De Nederlandse versloeg in de tweede ronde de Francaise Olivia Sanchez met 6-3, 1-6, 6-4.
   
 • autorace Autosport: Team Nederland (A1) gediskwalificeerd
  Sp!ts, 10 december 2006
  Autosport: Team Nederland (A1) gediskwalificeerd
  Metro, 10 december 2006
  De wedstrijdleiding van de A1GP van Indonesië heeft Team Nederland gediskwalificeerd. Autocoureur Jeroen Bleekemolen eindigde als vijfde, maar werd geschrapt uit de uitslag omdat hij de verplichte pitstop een ronde te laat had uitgevoerd. De Nederlandse teamleiding dient protest in.
   
 • roeien Medailles en een fortuin dankzij coach De Boorder
  door John Volkers, Volkskrant, 8 december 2006
  Sensatie in Qatar: Indonesië wint als 'lullig roeilandje' van China. De Indonesische roeiers van de Nederlandse coach Diederik de Boorder wonnen twee keer brons bij de Aziatische Spelen in Qatar.
   
 • tennis Tennisbond ITF sluit Indonesië uit van Fed Cup
  Volkskrant, 17 november 2006
  Het Indonesische vrouwentennisteam is voor een jaar uitgesloten van deelname aan de Fed Cup. Die straf heeft de internationale tennisfederatie ITF opgelegd. Indonesië weigerde in juli van dit jaar tegen Israël te spelen.
   
 • badminton Indonesische Firdasari wint Dutch Open
  Telegraaf, 12 november 2006
  Adriyanti Firdasari heeft ook de vrouwentitel bij de Dutch Open badminton voor Azië binnengehaald. De Indonesische versloeg zondagmiddag in de eindstrijd de Chinese Wenyan Li.
   
 • voetbal 'Molukkers zijn ontzettend trots op elkaar'
  door Frank van den Muijsenberg, Eindhovens Dagblad, 6 november 2006
  Van Veendam tot Maastricht, de vader en moeder van Justin Tahapary zijn altijd present. Trouw bezoeken ze de wedstrijden van FC Eindhoven, waar de 21-jarige Bosschenaar met Molukse achtergrond speelt. Op zich niets bijzonders, omdat veel ouders hun voetballende zonen volgen. Maar pa en ma Tahapary hebben een extra drijfveer. "Onze cultuur speelt een belangrijke rol: Molukkers zijn trots op elkaar", zegt de rechtsback van de blauwwitten.
   
 • voetbal Indonesië: 'Wij willen naar WK 2014 of 2018'
  door Joshua Keller, Voetbal Centraal, 1 november 2006
  Indonesië wil op de Nederlandse voetbalvelden jonge voetballers gaan scouten. Ze willen zich gaan kwalificeren voor het wereldkampioenschap voetbal, voor het eerst in haar historie, zo meldt de voorzitter van de Indonesische voetbalbond (PSSI), Nugraha Besoes.
  Berkat: Indisch4ever
   
   
 • badminton Badminton: Pang verliest van Olympisch kampioen
  Metro, 25 oktober 2006
  Badmintonner Eric Pang heeft woensdag tijdens de Invitational World Cup zijn tweede groepswedstrijd van Taufik Hidayat verloren. De olympisch kampioen uit Indonesië was in de Chinese stad Yi Yang met 21-19 en 21-18 net te sterk voor Pang.
   
 • badminton 'Ik had stiekem gehoopt op een wondertje'
  door Ab Schreijnders, Volkskrant, 25 september 2006
  De 27-jarige badmintonster Judith Meulendijks had dolgraag meegedaan aan de WK in Madrid. Na het afscheid van Mia Audina had ze gehoopt op een ticket, maar de internationale bond weigerde dat.
   
 • tennis Tennis: Koeznetsova verslaat Davenport
  Sp!ts, 16 september 1006
  Kuznetsova nekt Davenport in twee tiebreaks
  Laatste Nieuws, 16 september 1006
  De Russin Svetlana Kuznetsova, 's werelds nummer vijf en eerste reekshoofd in Bali, heeft de halve finale van het hardcourttoernooi in Indonesië bereikt. Na twee tiebreaks moest de als derde geplaatste Amerikaanse Lindsay Davenport, die in 2005 nog de beste was in Bali, zich gewonnen geven: 7-6 (7/4), 7-6 (7/5).
   
 • tennis Kuznetsova ten koste van Davenport naar finale
  Trouw, 16 september 1006
  Svetlana Kuznetsova heeft zich geplaatst voor de finale van de Wismilak International. De als eerste geplaatste Russin versloeg zaterdag in de halve finale Lindsay Davenport. De Amerikaanse, als derde geplaatst op het WTA-toernooi in Bali, moest in twee sets haar meerder erkennen in Kuznetsova: 7-6 (4), 7-6 (5).
   
 • badminton Mia Audina stopt met badminton : zilveren medaille bij WK laatste wapenfeit
  door Mark Misérus, Volkskrant, 17 augustus 1006
  Na de verloren olympische finale in Athene nam Mia Audina zich voor in het hol van de leeuw revanche te nemen op haar Chinese tegenspeelsters. De pijn van het winnen van de 'verkeerde' medaille moest in Peking worden omgezet in goud. Zo ver zal het niet komen, want Nederlands beste badmintonster heeft haar jacht op eerherstel eigenhandig afgeblazen.
   
 • badminton Badminton: Mia Audina stopt per direct
  BNR Nieuws Radio, 16 augustus 2006
  Mia Audina voelde aan haar lichaam dat het na veertien jaar topsport genoeg is geweest. Hoewel ze pas 26 jaar is, heeft ze bijna 24 jaar badminton gespeeld. "Ik heb daarvan veertien jaar aan de wereldtop gespeeld. Ik voelde dat mijn lichaam er minder goed tegen bestand was."
   
 • voetbal Historisch stadion in Jakarta bij overrompeling gesloopt : veld van Voetbalbond Indische Omstreken verdwenen
  door Michel Maas, Volkskrant, 1 augustus 2006
  De bouwlustige gouverneur van Jakarta heeft een voetbalstadion uit de Nederlandse tijd onverhoeds laten slopen. Er moet een parkeergarage komen, of nog weer een winkelcentrum.
   
 • zwemmen Zilver voor zwemster Kromowidjojo
  Telegraaf, 9 juli 2007
  Ranomi Kromowidjojo heeft op de slotdag van de Europese juniorenkampioenschappen zilver veroverd op de 50 meter vrije slag. De Groningse zwemster tikte zondagavond in de finale aan na 25,81 seconden. Alleen de Britse Francesca Halsall was sneller: 25,28.
   
 • zwemmen Zwemmen: Brons voor Kromowidjojo
  Trouw, 8 juli 2006
  Brons Kromowidjojo
  Telegraaf, 8 juli 2006
  Zwemmen: Brons voor Kromowidjojo
  Sp!ts, 8 juli 2006
  Zwemmen: Brons voor Kromowidjojo
  Metro, 8 juli 2006
  Ranomi Kromowidjojo heeft vrijdag bij de Europese juniorenkampioenschappen in Palma de Mallorca brons veroverd op de 50 meter vlinderslag. De talentvolle Groningse zwemster tikte aan na 27,59 seconden.
   
 • tennis Indonesië speelt niet in Israël
  NOS Nieuws, 4 juli 2006
  Uit protest tegen de Israëlische aanval op de Gaza-strook heeft het Fed Cup-team van Indonesië zich voor het duel met Israël teruggetrokken, zo heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken van Indonesië bekendgemaakt.
   
 • badminton Palyama en Pang ronde verder
  Telegraaf, 20 juni 2006
  Badminton: Palyama en Pang ronde verder
  Metro, 20 juni 2006
  Badmintonners Dicky Palyama en Eric Pang hebben de tweede ronde bereikt van het Taiwan Open. Palyama won dinsdag in de eerste ronde in twee sets van de thuisspelende Lin Tsung Han (21-17 21-19).
   
 • voetbal Een dubbel gevoel bij echte Oranje-liefde
  door Karin Sitalsing, Volkskrant, 19 juni 2006
  [...] Het Molukse wijkgebouw in Bovensmilde is opvallend vrij van opsmuk in deze tijd van oranje versieringen. Niet dat de Molukkers geen Oranje-gevoel hebben. Ze leven intens mee met de mannen van Van Basten, en in het bijzonder met hun 'broeders': Giovanni van Bronckhorst en Denny Landzaat. Maar de wedstrijden kijken ze thuis, zonder wuppies en oranje mutsen. En met gemengde gevoelens. [...]
   
 • voetbal Foppe moet Indonesië leren voetballen
  door Marcel de Jong, Brabants Dagblad, 17 juni 2006
  De eerste ontmoeting is een meevaller. De voetballers van Jong Indonesië zijn groter en fitter dan hun nieuwe coach Foppe de Haan had verwacht. De Haan heeft de opdracht om vanuit Drachten het elftal in een half jaar klaar te stomen voor de Aziatische Spelen in Qatar. Indonesië rekent op het kampioenschap. Foppe wacht met zijn prognose de eerste oefenwedstrijd af, uit tegen Ameland.
   
 • badminton Palyama en Pang zegevieren in Maleisië
  Telegraaf, 14 juni 2006
  Dicky Palyama en Eric Pang hebben een overwinning geboekt in de eerste ronde van het Maleisië Open.
   
 • voetbal Titik Soeharto's jammerlijke afgang als WK-presentatrice
  door Michel Maas, Volkskrant, 13 juni 2006
  De rust van de wedstrijd tussen Servië-Montenegro en Nederland wordt wreed verstoord door de krassende stem van een al wat oudere presentatrice. Niet iedereen in Indonesië heeft meteen door wie de vrouw is die het WK-voetbal op het televisiestation SCTV presenteert. Het is Siti 'Titik' Hediyati, het vierde kind van ex-president Soeharto.
   
 • badminton Audina verliest spectaculaire finale
  Telegraaf, 11 juni 2006
  Badminton: Audina verliest spectaculaire finale
  Sp!ts, 11 juni 2006
  Badminton: Audina verliest spectaculaire finale
  Metro, 11 juni 2006
  Badmintonster Mia Audina heeft in de finale van de Singapore Open haar meerdere moeten erkennen in de Française Pi Hongyan. In twee spannende games ging de Nederlandse ten onder: 20-22 en 20-22. Audina liet in beide games kansen liggen op de zege.
   
 • badminton Pang in kwartfinale Indonesische Open
  Telegraaf, 1 juni 2006
  Badmintonner Eric Pang heeft de kwartfinales van de open Indonesische titelstrijd gehaald. De Nederlander versloeg donderdag in de derde ronde Ng Wei uit Hongkong met 21-13 en 21-19. Pang komt vrijdag in de strijd om een plaats in de halve finales uit tegen de Chinees Chen Yu.
   
 • badminton Zilver voor badmintonploeg
  NRC Handelsblad, 6 mei 2006
  De Nederlandse badmintonsters keren terug van het wereldkampioenschap voor landenteams met historisch zilver. De ploeg van bondscoach Martijn van Dooremalen was zaterdag in Tokio in de finale van de zogeheten Uber Cup niet opgewassen tegen het sterke China. Na drie enkelspelen stond Oranje met 3-0 achter en was de wereldtitel voor China. Mia Audina speelde goed tegen olympisch kampioene Ning Zhang. Ze streed voor elk punt, maar verloor toch met 2-1 (18-21 21-19 en 18-21).
   
 • badminton Badmintonsters stoten naar WK-finale
  Telegraaf, 4 mei 2006
  De Nederlandse badmintonvrouwen hebben donderdag in Tokio bij het wereldkampioenschap voor landenteams de finale bereikt. De formatie treedt zaterdag aan tegen het vrijwel onverslaanbare China. Tot nu toe was de beste prestatie van de badmintonsters brons op het WK van 2002.
   
 • tennis Indonesië wil niet naar Israël voor Fed Cup
  Sport.be, 26 april 2006
  De Indonesische Tennisfederatie wil niet naar Israël afreizen om er de barrages voor het behoud in Wereldgroep II van de Fed Cup tennis af te werken.
   
 • voetbal Indonesië mikt op Foppe
  Algemeen Dagblad, 23 april 2006
  De Indonesische voetbalbond wil tijdelijk samenwerken met Foppe de Haan. De Friese bondscoach van de KNVB moet een halfjaar Jong Indonesië onder zijn hoede nemen. Die selectie verblijft van half mei tot half december in Nederland, met de Aziatische kampioenschappen in Qatar eind december als einddoel.
   
 • badminton Mia Audina is moe
  door Riepko Buikeman, Algemeen Dagblad, 18 april 2006
  Audina heeft haar Europese badmintontitel niet weten te prolongeren. In de eindstrijd van het EK in Den Bosch was de Duitse Huaiwen Xu met 15-21 21-9 21-16 te sterk. "Ik was al blij dat ik de finale nog had gehaald," verzuchtte Audina na afloop.
   
 • badminton Audina raakt Europese titel kwijt
  Volkskrant, 16 april 2006
  Badmintonster Mia Audina is in Den Bosch haar Europese titel kwijtgeraakt. De Nederlandse van Indonesische komaf verloor zondag de finale van de voor Duitsland uitkomende Chinese Xu Huaiwen in drie games.
   
 • badminton Audina naar finale
  Telegraaf, 15 april 2006
  Badminton: Audina naar finale
  Sp!ts, 15 april 2006
  Badmintonster Mia Audina heeft zaterdag de finale van het EK bereikt. De Nederlandse titelverdedigster was in de halve eindstrijd te sterk voor Juliane Schenk uit Duitsland: 21-14 21-16.
   
 • badminton Badminton: Viertal Nederlanders in kwartfinale
  Sp!ts, 13 april 2006
  De Nederlandse badmintonfan heeft in de Europese titelstrijd nog vier persoonlijke favorieten voor een medaille over in het enkelspel. Bij de vrouwen drongen Mia Audina en Yao Jie donderdagavond zonder veel moeite door tot de laatste acht. Bij de mannen bleven Dicky Palyama en Eric Pang al even gemakkelijk overeind.
   
 • badminton Palyama moeizaam verder
  Telegraaf, 13 april 2006
  Badmintonner Dicky Palyama heeft zich donderdag moeizaam geplaatst voor de derde ronde van de Europese titelstrijd in Den Bosch.
   
 • badminton Audina naar tweede ronde
  Telegraaf, 12 april 2006
  Titelverdedigster Mia Audina heeft woensdag bij de Europese badmintonkampioenschappen in Den Bosch de tweede ronde bereikt.
   
 • badminton Palyama naar tweede ronde
  Telegraaf, 12 april 2006
  Dicky Palyama heeft woensdag in Den Bosch de tweede ronde van de Europese badmintonkampioenschappen bereikt. De Nederlands kampioen won met 21-9 21-15 van de Fransman Erwin Kehlhoffner. In de tweede ronde treft hij donderdag de Duitser Marcel Reuter.
   
 • badminton Met zijn mentor kan Palyama iedereen aan
  door Mark Misérus, Volkskrant, 10 april 2006
  De man die extra krachten losmaakt bij Dicky Palyama, verroert geen vin. Hij hangt in een stoeltje naast de bondscoach en geeft zijn ogen de kost. Als de wedstrijd ten einde is, staat hij op. Begint het volgende duel, dan gaat hij zitten.
   
 • voetbal Wullems aan de slag als coach van PSM Makassar
  Volkskrant, 8 maart 2006
  Henk Wullems is benoemd tot trainer van de Indonesische voetbalclub PSM Makassar, waar eerder Fritz Korbach werkte.
   
 • golf Golf: Indonesische Open voor Engelsman Dyson
  Telegraaf, 5 maart 2006
  Golf: Indonesische Open voor Engelsman Dyson
  Sp!ts, 5 maart 2006
  Het Indonesische Open is zondag op de Emeralda Golfclub in Jakarta gewonnen door Simon Dyson. De 27-jarige Engelsman speelde de 72 holes in vier dagen tussen verschillende tropische onweersbuien door in 268 slagen (-20).
   
 • voetbal Benefietduel brengt ruim 35.000 euro op
  Friesch Dagblad, 1 maart 2006
  Cambuur Leeuwarden speelde dinsdagavond een benefietwedstrijd tegen een selectie van Molukse voetballers. De opbrengst van dit duel is bestemd voor een kindertehuis in Amurang op de Molukken in Indonesië. Er waren ruim 1700 toeschouwers en organisator Ritsko van Vliet schat de opbrengst op ruim 20.000 euro. Aangezien de organisatie Wilde Ganzen er 70 procent bijlegt, kan het kindertehuis ruim 35.000 euro tegemoet zien.
   
 • golf Geen Nederlanders in HSBC Indonesia Open
  Golfnet, 1 maart 2006
  Deze week is de European Tour in Indonesië waar het HSBC Indonesia Open gespeeld zal worden. De wedstrijd wordt gespeeld op de mooie baan van de Emeralda Golf & Country Club, dichtbij Jakarta. De baan is vrij vlak en er staan veel bomen, maar die zorgen voor weinig problemen. Het enige waar de organisatie zich druk om maakt, zijn de onweersbuien die vanwege het drukkende weer regelmatig zullen vallen.
  (Berkat: Indisch4ever).
   
 • autorace Verstappen zesde bij A1 Grand Prix in Indonesië
  Trouw, 12 januari 2006
  Autosport: Verstappen zesde in Maleisië
  Sp!ts, 12 januari 2006
  Jos Verstappen is zesde geworden bij de A1 Grand Prix in de Indonesische hoofdstad Jakarta. Sean McIntosh behaalde zondag voor Canada de eerste overwinning van het seizoen. De Maleisiër Alex Yoong kwam als tweede over de streep, Marcus Marshall uit Australië werd derde.
   
 • badminton Badmintonwedstrijd na cartoonrellen afgelast
  Volkskrant, 10 februari 2006
  De badmintonwedstrijd Indonesië - Denemarken op 14 maart is afgelast. De autoriteiten vrezen door de gewelddadige protesten tegen de cartoons over de profeet Mohammed in een Deense krant voor de veiligheid van de spelers.
   
 • badminton Badmintoninterland Indonesië - Denemarken afgelast
  Telegraaf, 9 februari 2006
  De badmintoninterland Indonesië - Denemarken, die voor 14 maart op de agenda stond, is afgelast. De autoriteiten vrezen door de gewelddadige protesten tegen de cartoons over de profeet Mohammed in een Deense krant voor de gezondheid van de spelers. Negentig procent van de 220 miljoen Indonesiërs is moslim.
   
 • badminton Indonesië zegt sportwedstrijd tegen Denen af
  Reformatorisch Dagblad, 9 februari 2006
  Indonesië heeft een vriendschappelijke badmintonwedstrijd tegen Denemarken afgezegd omdat het de veiligheid van de Deense sporters niet kan garanderen.
   
 • badminton Badmintonster Audina verliest halve finale
  Telegraaf, 21 januari 2006
  Badminton: Badmintonster Audina verliest
  BNR Nieuws Radio, 21 januari 2006
  Mia Audina heeft zaterdag de halve finale van het All England in Birmingham verloren. De als zevende geplaatste Nederlandse begon sterk tegen de Chinese nummer twee van de plaatsingslijst, wereldkampioene Xie Xingfang. Ze won de openingsgame met 13-11, spaarde zich in de tweede (0-11) en moest in de derde met 7-11 buigen.
   
 • badminton Badminton: Audina in halve finale
  BNR Nieuws Radio, 21 januari 2006
  Audina in halve finale
  Telegraaf, 21 januari 2006
  Mia Audina heeft de halve eindstrijd bereikt van de All England, een van de belangrijkste badmintontoernooien ter wereld. De Nederlandse won in drie games van de als derde geplaatste Wang Chen uit Hongkong: 9-11 11-7 11-7. Het duel duurde ruim een uur.
   
 • badminton Badminton: Audina in kwartfinale
  BNR Nieuws Radio, 19 januari 2006
  Mia Audina is donderdagavond bij de All England in Birmingham doorgedrongen tot de kwartfinales. De Nederlandse badmintonster won in de derde ronde in drie games van de Chinese Jiang Yanjiao.
   
 • badminton Alleen Audina nog over in All England
  Telegraaf, 18 januari 2006
  Badminton: Palyama en Pang uitgeschakeld
  Sp!ts, 18 januari 2006
  Na de eerste dag van de All England, een van de hoogst aangeschreven badmintontoernooien ter wereld, is Nederland in het enkelspel alleen nog vertegenwoordigd door Mia Audina. De winnares van het olympisch zilver in Athene was vrij in de eerste ronde. Dicky Palyama, Eric Pang, Rachel van Cutsen en Judith Meulendijks werden woensdag meteen uitgeschakeld.
   
 • badminton Badminton: Duits Open voorbij voor Nederlanders
  Sp!ts, 12 januari 2006
  Alle Nederlandse badmintonners zijn uitgeschakeld tijdens het Duits Open in Müllheim. Dicky Palayama kwam het verst. Hij haalde de derde ronde, waarin donderdagavond de Chinees Lin Dan te sterk was. Palyama kon het de nummer één van de wereld niet echt moeilijk maken: 7-15 en 11-15.
   
 • badminton Palyama verder in Duits Open
  Telegraaf, 12 januari 2006
  Badmintonner Dicky Palyama heeft de derde ronde bereikt van het Duits Open in Müllheim. De als elfde geplaatste Nederlander won donderdag van de Maleisiër James Chua. Na 38 minuten was Palyama klaar en stonden de setstanden 15-10 15-6 op het scorebord.
   
 • badminton Audina en Yao Jie teleurstellend
  Telegraaf, 12 januari 2006
  Mia Audina en Yao Jie zijn tijdens het Duits Open in Müllheim in de tweede ronde uit het toernooi gevlogen. Yao Jie maakte haar duel tegen de Zuid-Koreaanse Yun Hwa Lee niet af. Ze gaf in de derde game bij een achterstand van 4-5 op met een blessure. Ze had de eerste game verloren en de tweede gewonnen.
   
 • badminton Badminton: Audina mist finale Zwitsers Open
  Sp!ts, 7 januari 2006
  Mia Audina is er zaterdag in Basel niet in geslaagd de finale te bereiken van het Zwitsers Open. De Rotterdamse badmintonster, toernooiwinnares in Basel in 2002, verloor in de halve finale van de Duitse Xu Huaiwen: 13-11 4-11 3-11.
   
 • autorace A1-Grand Prix Indonesië nu op 12 februari
  Sp!ts, 5 januari 2006
  A1-Grand Prix Indonesië nu op 12 februari
  Stentor, 5 januari 2006
  De A1-Grand Prix van Indonesië wordt een maand later dan gepland verreden. De race stond oorspronkelijk voor 15 januari op de agenda, maar werd uitgesteld vanwege de rouwperiode die volgt op de dood van sheik Maktoum Bin Rashid.
   
 • badminton Alleen Audina door in Zwitserland
  Telegraaf, 5 januari 2006
  Badminton: Alleen Audina door in Zwitserland
  Sp!ts, 5 januari 2006
  Mia Audina is als enige Nederlandse deelnemer doorgedrongen tot de kwartfinales van het Zwitsers Open badminton in Basel. De winnares van olympisch zilver versloeg donderdag in de tweede ronde de Zuid-Koreaanse Jang Soo-young met 11-6 11-2. Judith Meulendijks, Eric Pang en Dicky Palyama werden uitgeschakeld.
   
 • badminton Audina en Meulendijks door
  Telegraaf, 4 januari 2006
  Badminton: Audina en Meulendijk naar tweede ronde
  Sp!ts, 4 januari 2006
  Mia Audina en Judith Meulendijks hebben woensdagavond de tweede ronde bereikt van het open Zwitsers badmintonkampioenschap. Audina had alleen in de tweede game tegenstand te duchten van de Duitse Petra Overzier, in de eerste stond ze geen punt af: 11-0 13-11.
   
 • badminton Jie en Audina verliezen kwartfinales
  Trouw, 11 november 2005
  Jie en Audina uitgeschakeld
  Telegraaf, 11 november 2005
  Badminton: Jie en Audina uitgeschakeld
  Sp!ts, 11 november 2005
  Badmintonsters Yao Jie en Mia Audina zijn uitgeschakeld in de kwartfinales van de China Open. Jie verloor in Guangzhou van de als eerste geplaatste Ning Zhang (Chi) met 4-11, 11-5, 8-11. Audina werd van de baan geslagen door de Chinese wereldkampioene Xingfang Xie (2): 4-11, 5-11.
   
 • badminton Audina Yie naar kwartfinales
  Trouw, 10 november 2005
  Mia Audina en Yao Jie hebben op het China Open badmintontoernooi de kwartfinales bereikt. In Guangzhou was Audina met 11-6 en 11-5 te sterk voor Yip Pui Yin uit Hongkong. Jie versloeg Chen Lanting uit China met 13-11 en 11-1. Voor Dicky Palyama viel het doek in de achtste finales.
   
 • badminton Audina snel uitgeschakeld in Hongkong
  Telegraaf, 1 november 2005
  Badmintonster Mia Audina is al in de eerste ronde van het Hongkong Open uitgeschakeld. De winnares van olympisch zilver verloor dinsdag van Pi Hongyan uit Frankrijk in twee games: 7-11 en 6-11.
   
 • badminton Badmintonners op dreef in Aarhus
  Nieuws.nl, 20 oktober 2005
  Badmintonners Eric Pang, Dicky Palyama, Mia Audina en Yao Jie hebben op het Deens Open de kwartfinales bereikt. Met name de prestatie van Pang is opvallend. Hij haalde de laatste acht door de als eerste geplaatste Deen Kenneth Jonassen met 15-13, 15-9 te verslaan.
   
 • badminton Badminton: Dubbel Bruil/Audina wint Dutch Open
  BNR Nieuws Radio, 16 oktober 2005
  Badminton: Dubbel Bruil/Audina wint Dutch Open
  BN/DeStem, 16 oktober 2005
  Lotte Bruil en Mia Audina hebben zondag in Den Bosch het vrouwendubbel van het Dutch Open badminton gewonnen. De ongeplaatste Europese kampioenen wonnen in de finale met 15-9 15-10 van het als eerste geplaatste Maleisische duo Wong/Chin.
   
 • badminton Mia Audina verrast zichzelf met een zeldzame blackout bij Dutch Open
  door Sven Remijnsen, Brabants Dagblad, 15 oktober 2005
  Mia Audina verloor gisteren bij de Dutch Open in Den Bosch, zoals ze zelden verliest.
   
 • badminton Gelouterd na olympische burn-out : het Mia-effect
  door Robèrt Misset, Volkskrant, 8 oktober 2005
  Bij de Dutch Open badminton in Den Bosch wil Mia Audina laten zien dat ze haar olympische depressie heeft overwonnen. 'Het heeft me emmers vol met tranen gekost.' Echtgenoot Tylio Lobman: 'Ik dacht echt dat mijn vrouw gek was geworden.'
   
 • badminton 'Volgens mij ben ik gewoon de beste'
  door Ad Pertijs, BN/De Stem, 4 oktober 2005
  De Bredase schermster Djinn Geurts won afgelopen weekeinde in het Italiaanse Lucca een wereldbekerwedstrijd voor junioren. Dit weekeinde wacht het WK voor senioren in Leipzig. 'Waar ik van droom? De Olympische Spelen. Peking in 2008 of, als dat te vroeg komt, Londen 2012.' Een gesprek met een zeventienjarige [half-Molukse] meid die weet waar ze heen wil.
   
 • badminton Wang laat Audina kansloos
  Trouw, 25 september 2005
  Badmintonster Mia Audina heeft in de finale van de Indonesian Open in Jakarta haar meerdere moeten erkennen in Chen Wang uit Honkong. De als achtste geplaatste Nederlandse verloor in haar geboorteland met 7-11, 1-11 van de als derde geplaatste Wang. Audina begon goed aan de partij, maar ze kon dat niveau niet vasthouden.
   
 • badminton Badminton: Audina faalt in finale
  BNR Nieuws Radio, 25 september 2005
  Audina faalt in finale
  Telegraaf, 25 september 2005
  Badminton: Audina faalt in finale
  Sp!ts, 25 september 2005
  Mia Audina is er zondag niet in geslaagd de Indonesian Open in Jakarta op haar naam te schrijven. Ze verloor de finale in twee games van Chen Wang uit Honkong: 7-11 1-11.
   
 • bridge Indonesische zestigers blijken lastige horzels
  door Kees Tammens, Volkskrant, 24 september 2005
  In de voorronden van het toernooi om de Bank Indonesia Governer's Cup in Jakarta had Nederland zich oppermachtig getoond. Een finaleplaats leek veiliggesteld. Tot mijn verrassing zag ik op het internet echter dat Zweden en Taiwan waren doorgedrongen tot de finale.
   
 • badminton Audina naar halve finales
  Telegraaf, 23 september 2005
  Badminton: Audina naar halve finales
  Sp!ts, 23 september 2005
  Mia Audina heeft vrijdag de halve finales bereikt van het Indonesisch Open badminton in Jakarta. De geboren Indonesische versloeg in de kwartfinales de als eerste geplaatste Française Pi Hongyan met twee keer 11-6.
   
 • badminton Audina in kwartfinale Indonesië Open
  Telegraaf, 22 september 2005
  Badminton: Audina in kwartfinale Indonesië Open
  Sp!ts, 22 september 2005
  Badmintonster Mia Audina heeft als enige van de Nederlandse deelnemers de kwartfinales bereikt van de Indonesië Open in Jakarta. De Indonesische van geboorte versloeg donderdag in de tweede ronde de Japanse Hirayama (11-2, 8-11 en 11-4).
   
 • badminton Audina staat geen punt af
  Telegraaf, 21 september 2005
  Badminton: Audina staat geen punt af
  Sp!ts, 21 september 2005
  Mia Audina is de strijd om de open Indonesische badmintontitel sterk begonnen. De winnares van het olympisch zilver in Athene rekende woensdag keihard af met de Zuid-Koreaanse Kim Sun Me. Audina gaf geen punt af: 11-0 en 11-0.
   
 • badminton Audina en Jie ronde verder in Jakarta
  Trouw, 21 september 2005
  Badmintonsters Mia Audina en Yao Jie hebben de tweede ronde van de Indonesia Open in Jakarta bereikt.
   
 • beachvolleybal Nederlands beachvolleybalonderonsje op Bali
  Trouw, 16 september 2005
  In de vijfde herkansingsronde van het World Tour-toernooi op Bali strijden de twee Nederlandse beachvolleybalteams tegen elkaar. Sanne Keizer en Marrit Leenstra nemen het op tegen Rebekka Kadijk en Merel Mooren. De verliezer van dat duel eindigt op de zevende plaats en de winnaar gaat verder in het toernooi.
   
 • beachvolleybal Hollands duel beachvolleybal op Bali
  Telegraaf, 16 september 2005
  Hollands duel beachvolleybal op Bali
  Sp!ts, 16 september 2005
  Het Indonesië Open beachvolleybal maakt zich op voor een Hollands onderonsje. De koppels Rebekka Kadijk/Merel Mooren en Sanne Keizer/Marrit Leenstra treffen elkaar zaterdag op Bali in de vijfde herkansingsronde. De winnaar van het duel bereikt de laatste zes.
   
 • beachvolleybal Nederlandse beachvolleybalsters ronde verder
  Sp!ts, 15 september 2005
  De Nederlandse koppels Rebekka Kadijk/Merel Mooren en Sanne Keizer/Marrit Leenstra zij allebei een ronde verder in het Indonesië Open, een toernooi van de World Tour.
   
 • tennis Naam om te onthouden : winnaar Future-toernooi Jesse Huta-Galung hard op weg naar de tophonderd
  door Jan Kees van der Paauw, Twentsche Courant Tubantia, 13 september 2005
  En dat werd drie. Drie finales van Future-toernooien speelde Jesse Huta-Galung en gisteren in Enschede dwong hij opnieuw zijn tegenstander op de knieën. Vijftien partijen ongeslagen, een bos rankingpunten verdiend als dat geen progressie heet. Het deel van de familie dat op Sumatra, Indonesië woont, zal goedkeurend knikken. Hun Hollandse Jesse komt er wel.
   
 • voetbal Fritz Korbach: 'Voetbal hier zo corrupt als de neten'
  door Raymond Willemsen, Gelderlander, 12 september 2005
  In januari 2003 leek de loopbaan van Fritz Korbach voorbij toen hij na een dag 'omviel' als trainer van Sparta. Na lang wachten belandde hij bij PSM Makassar uit Indonesië en maakt er vreemde dingen mee.
   
 • voetbal Dol op alles wat uit Nederland komt
  door Eldridge Pentury, Provinciale Zeeuwse Courant, 30 augustus 2005
  Bescheiden amateurvoetballers in Nederland, sterren in Ambon. Wie gewend is om op de fiets naar het sportcomplex te rijden, kijkt zijn ogen uit als het vervoer per bus onder politie-escorte plaatsheeft. Motoren met zwaailichten en sirene, erachter een auto vol lijfwachten die door burgemeester Papilaja van Ambon-stad gestuurd zijn. Iedereen moet wijken als Jong Ambon naar stadion Manadala Remaja rijdt voor de eerste wedstrijd op vaderlandse grond.
   
 • voetbal Kampioenentocht voor Jong Ambon
  door Eldridge Pentury, Provinciale Zeeuwse Courant, 25 augustus 2005
  De voetballers van Jong Ambon uit Middelburg brengen zeventien dagen door op het Molukse eiland Ambon. Het verblijf is onderdeel van het herstel- en verzoeningsproces dat daar - na een jarenlang geweldsconflict - gaande is. Eldridge Pentury doet verslag voor de PZC. Vandaag deel 1: Ontvangst.
   
 • tennis Tamaëla strandt in kwalificaties
  Trouw, 24 augustus 2005
  Elise Tamaëla is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor het hoofdschema van de US Open. De Nederlandse tennisster, die op de 147ste plaats van de wereldranglijst staat, kwam net tekort tegen Milagros Sequera uit Venezuela: 6-3, 6-7(5), 5-7. Tamaëla was de enige Nederlandse dames op het vierde en laatste Grand Slam-toernooi van het jaar.
   
 • badminton Badminton: Hidayat wereldkampioen
  Sp!ts, 22 augustus 2005
  Badminton: Hidayat wereldkampioen
  Haagsche Courant, 22 augustus 2005
  De Indonesiër Taufik Hidayat is in het Amerikaanse Anaheim wereldkampioen badminton geworden. Hidayat versloeg in de finale van het toernooi verrassend en overtuigend de als eerste geplaatste Chinees Lin Dan: 15-3 15-7.
   
 • voetbal Fritz hoeft zijn spelers heus niet met een zak zout uit bed te halen
  Volkskrant, 22 augustus 2005
  Nog twee keer winnen moet Fritz Korbach om met PSM Makassar kampioen te worden van Indonesië. En dat vindt de kosmopoliet en trainer 'toch wel gaaf'.
   
 • voetbal Korbach-effect lukt ook in Indonesië
  door Anton van Gerner, Twentsche Courant Tubantia, 18 augustus 2005
  Alles is oké met Fritz Korbach. Goed, trainen met veertig graden kost een paar zweetdruppels, maar je krijgt er ook wat voor terug. Het respect voor de coach van PSM Makassar is groot.
   
 • badminton Altijd pijntjes na de training, maar Peking moet nog net lukken
  Volkskrant, 15 augustus 2005
  Bang is Dicky Palyama (27) voor niemand. Ook niet voor de badmintontopper Dan Lin. Mogelijk treft hij de beoogde kampioen uit China in de derde ronde van de WK die vandaag in Anaheim beginnen.
   
 • voetbal Jong Ambon wil met sport verbroederen : voor vrede en verzoening
  door Edith Ramakers, Provinciale Zeeuwse Courant, 8 augustus 2005
  Op Ambon wordt al druk gesproken over de komst van de Nederlandse delegatie. De circa vijftig voetballers en supporters van de Middelburgse voetbalvereniging Jong Ambon én een aantal belangstellenden weten intussen dat ze van harte welkom zijn. Middelburger Jim Pentury, de organisator van de trip, kreeg deze week van zijn vaste contactpersoon op de Molukken door dat 'Ambon op de Nederlandse Molukkers wacht'.
   
 • voetbal Voetbal: Korbach aan de slag in Indonesië
  Sp!ts, 23 juni 2005
  Korbach aan de slag in Indonesië
  Telegraf, 23 juni 2005
  Korbach vindt club in Indonesië
  Trouw, 23 juni 2005
  Korbach aan de slag als trainer in Indonesië
  Volkskrant, 24 juni 2005
  Fritz Korbach wordt trainer in Indonesië. De ervaren coach tekende een contract bij de Indonesische club PSM Makassar, die uitkomt op het hoogste niveau. De overeenkomst loopt tot het einde van het jaar. Dat heeft zijn zaakwaarnemer donderdag bekendgemaakt.
   
 • voetbal Jong Ambon naar Molukken
  Provinciale Zeeuwse Courant, 17 juni 2005
  De voetballers van Jong Ambon reizen eind augustus naar de Molukken om een bijdrage te leveren aan het herstel- en verzoeningsproces dat daar momenteel plaatsvindt.
   
 • badminton Badmintonners Indonesië treffen China in WK-finale
  Telegraaf, 14 mei 2005
  Indonesië en China spelen zondag in de finale van de Sudirman Cup tegen elkaar. Het toernooi geldt als het wereldkampioenschap voor gemengde landenteams. De Indonesiërs wonnen met 3-0 van Denemarken. China was met dezelfde cijfers te sterk voor Zuid-Korea.
   
 • badminton Indonesische badmintonners naar finale WK
  Telegraaf, 14 mei 2005
  Indonesische badmintonners naar finale WK
  Sp!ts, 14 mei 2005
  De Indonesische badmintonploeg heeft zaterdag in Peking de finale bereikt van het toernooi om de Sudirman Cup, het wereldkampioenschap voor gemengde landenteams. De Indonesiërs waren al na drie van de vijf geplande partijen zeker van de overwinning: 3-0.
   
 • golf Golf: Recordronde 60 van Montgomerie
  Sp!ts, 27 maart 2005
  De Schotse golfer Colin Montgomerie speelde in Jakarta met 60 slagen de beste ronde uit zijn carrière, maar het gestelde doel haalde hij niet. De zevenvoudig Europees kampioen wilde met de overwinning in het Indonesische Open de top-50 van de wereldranglijst bereiken.
   
 • voetbal Voetbal: Van Vossen en Witschge in benefietduel
  Sp!ts, 24 februari 2005
  Peter van Vossen en Richard Witschge zijn uitgenodigd om op 1 maart in Jakarta een benefietduel te spelen voor de slachtoffers van de zeebeving in Azië. De voormalig internationals maken deel uit van een team van oud-spelers dat het opneemt tegen het nationale elftal van Indonesië.
   
 • voetbal Indonesië
  Volkskrant, 16 januari 1997
  Henk Wullems heeft een nieuwe voetbalclub gevonden in Indonesië. Hij gaat als trainer aan de slag bij Pelita Mastrans. Wullems moest op zoek naar een andere vereniging, omdat hij bij Bandung Raya Club was ontslagen. Daar is Ab Fafié aan het werk.
   


- venster sluiten -